ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Зелена карта

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29465
От: The Windy City
Интервютата - ДВ 2018
    #3415123 - 09.10.2017 14:00

И така, новата фискална година започва, а с нея и интервютата за ДВ 2018

Моля, ако миналите интервюто за ДВ 2018 имат желание, нека споделят впечатления и детайли от протичането му, за да могат чакащите да се ориентират
Спестете ни мнения от рода "Минах, всичко беше лесно и мина бързо"

Ако имате въпроси към миналите интервютата, моля, задавайте ги в тази тема
"Въпроси към миналите интервю ДВ 2018"Ето темата относно миналогодишните интервюта:

Интервютата - ДВ 2017

Интервютата DV-2016


Интервютата ДВ - 2015

Интервютата ДВ - 2014


Интервютата - ДВ 2013

Интервютата - ДВ 2012

Интервютата - ДВ 2011

Интервютата - ДВ 2010

Интервютата - ДВ 2009

Интервютата - ДВ 2008


Темата е само за миналите интервюто и техните впечатления.
Възникнали въпроси и коментарии, моля отправяйте в съответната тема.
Всичко което не е разкази и впечатления на минали интервюто ще бъде местено или изтрито, взависимост от ситуацията.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29465
От: The Windy City
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3415124 - 09.10.2017 14:02 [Re: Nadin]

Първи отзиви уеб страница

Цитат:

Здравейте,

Моето интервю мина на 3 октомври. Беше насрочено за 14.00 ч. Отидох в посолството около 20 мин. преди това. Общо-взето процедурата е идентична с тази от предходните години. Първо ви предоставят лист с основанията за отказ и инструкции за заплащане на таксата за интервюто. След това на друго гише се плаща таксата. След това ми казаха да изчакам и след около 5 минути ме извикаха на друго гише, за да ми вземат документите. Бях ги подредила според указанията от другите теми и точно в тази последователност ми ги изискаха (копие и оригинал). Поискаха ми и писмото от гаранта. След като ми взеха документите поизчаках още около 10 мин. и ме извикаха на друго гише за самото интервю. Интервюто беше на английски, като ме попитаха: дали съм имала проблеми с полицията; годините на завършване на средно и висше образование, и какво точно съм завършила; дали съм ходила в САЩ преди и с каква виза (миналата година бях ходила за 1 седмица на гости); дали съм била омъжена, съотв. дали имам деца; дали възнамерявам в следващите 6 м. да сключвам брак. След което ми казаха, че съм одобрена. Получих си паспорта с визата на 06.10. /петък/.

Успех и без притеснения на всички!
--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
SND92

**

Регистриран: 07.05.2017
Мнения: 42
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3417583 - 02.11.2017 13:23 [Re: Nadin]

Здравейте.

Преди един час следния коментар беше публикуван във форума BG MAMA.

" Здравейте
От вчера и аз мога да изразя моето пълно разочарование от тази глупава лотария.
Със съпруга ми играем от 12 години и бяхме изтеглени тази година през месец Май най-накрая. Всичко ни е било по правилата снимки информация по бланките и тн.
Тоталния абсурд ни дойде в деня на интервюто ни когато ни заявиха че ни отказват понеже системата дала информация че сме участвали с много регистрации.
Със съпруга ми бяхме в тотален шок защото много добре знаем че сме използвали само по една регистрация на него и на мен през всичките тези години..

12 години мечти и игра по правилата и накрая такъв абсурд.
Бясна съм поради факта че толкова народ са печелили с какви ли не номера които не са били по правилата и ние които всичко сме гледали да ни е наред всичко си го отнасяме заради техните номера.

Тази лотария е пълен цирк.

На всичкото отгоре самият човек дето ни интервюира спомена че понякога компютърната програма програма в Кентъки си имала своите бъгове и ни посъветва да продължим с участието ни и в бъдещите тегления, но не можело да ни одобри след като програмата е дала информация за дисквалифициране.

Нямам думи."Доста теми съм изчела тук във форума,но на такъв случай не съм попадала.Редактирано от SND92 (02.11.2017 13:27)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
emiliyavl
неориентиран


Регистриран: 21.04.2009
Мнения: 6
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3418122 - 08.11.2017 15:56 [Re: SND92]

Здравейте, да споделя как мина нашето интервю: Всичко, което бях изчела за миналите интервюта , съвпада. Влизане и посрещане с листа за това, че таксата няма да ни се върне , ако не ни дадат виза. Плащане на таксата и изчакване да ни викнат за да представим документите - оригинал и копие. След 10 мин ни викнаха, дадохме всички документи - паспорт, свидетелство за съдимост, удостоверение за граждански брак, удостоверение за семейно положение , диплома, медицински. Попълнихме товарителницата за паспортите. Върнаха ни диска със снимките, след което ни казаха да изчакаме да ни викнат за интервюто. Тук обаче доста почакахме, въпреки, че нямаше хора, викнаха ни чак в 14,45. На гишето дадохме отпечатъци, заклехме се , че това което сме писали е истина и ни зададоха следните въпроси: Кога сте завършили средно образование?, Живели ли сте повече от една година в чужбина?, имате ли деца?, колко са големи? / нашите деца са на 27г и на 29 г./, Къде живеят те? и Имали ли сте проблеми с полицията?. В общи линии това е всичко. Казаха ни да си чакаме визите в понеделник, понеже днес няма да работят/ имат празник/. Сега вече започваме да търсим билети. Пожелавам успех на всички , които са след нас. Ако имате въпроси относно интервюто, питайте. С удоволствие ще помогна.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
emiliyavl
неориентиран


Регистриран: 21.04.2009
Мнения: 6
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3418754 - 14.11.2017 12:17 [Re: emiliyavl]

Днес си получихме и визите. Даже успяхме и да си намерим билети - с прекачване в Лондон. Успех на всички.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
KaicataKaicata
неориентиран


Регистриран: 09.05.2017
Мнения: 15
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3419841 - 27.11.2017 17:38 [Re: emiliyavl]

Здравейте, да ви разкажем накратко и за нашето интервю.
С жена ми бяхме на интервю на 20-ти ноември и днес си получихме паспортите с визите. Всичко мина както е многобройно описано във форума. Часът ни беше за 13:40 и ние бяхме 20 мин по-рано там. Направо ни пуснаха да влезем след 2 минутна проверка в компютъра на входа. Там следваше стандартната проверка на металодетектор, скенер и т.н. След като влязохме в самото посолство казахме на жената, която беше на нещо като рецепция за какво сме и тя ни даде да прочетем листа с причини, заради които ще ни бъде отказана виза. Казахме, че няма проблем и ни изпрати на касата. Там 2х330 долара (бях ги сменил предварително, но няма проблеми и в лева), след което човека ни каза да отидем направо на 5-то гише за документите. Без да чакаме отидохме направо (в залата имаше само още 1 човек да чака и беше пусто). Жената на гишето беше много любезна, събра ни всички документи един по един. След като видя, че сме се оженили след като сме изтеглени, ни поиска доказателства за връзката ни. Ние носихме снимки, скрийншоти от фейсбук на спомени, договор за наем на квартира и албум. Понеже съм под 26 годишен ми даде да попълня една декларация за военна мобилизация (задължителна е), събра всички документи и каза да седнем и да почакаме за самото интервю. След 15 минути ни извика консула. Попита дали може да си говорим на английски, казахме му да и следваха стандартните въпроси: Заклеваме ли се, че всичко което кажем е истина? Коя година съм завършил гимназия? Къде съм учил висше? Какво съм учил? Кога сме се оженили? Ходили ли сме в САЩ? Живяли ли сме повече от 6 месеца (или 1 година не помня точно) извън България? Къде ще ходим в САЩ?
Мисля, че това бяха въпросите. Самото интервю траеше 4-5 минути и мина с лекота. Човекът беше мил и даже се избъзика на 2 пъти. Ако се затруднявате с английския, не е проблем да говорите на български. Каза ни, че това беше всичко и ще си получим паспортите по куриера до седмица. Всичко от влизането до излизането протече за около час.
Не се притеснявайте, не е толкова трудно колкото изглежда! Благодаря на всички от форума за цялата информация, която получих! Ако има нещо - питайте!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ShTasTLiVkA
неориентиран


Регистриран: 03.05.2017
Мнения: 6
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3421694 - 13.12.2017 22:37 [Re: Nadin]

Здравейте и от мен, ето че дойде моментът, в който да пиша тук .
По Коледа мечтите се сбъдват.
Днес мина нашето интервю, беше насочено за 13.40, но вчера ни се обадиха, че имат технически проблем и по възможност да дойдем в 13.00. ( Днес се оказа, че техническият проблем е протестът за Ерусалим). В 12:55 ни пуснаха в посолството, всички бяха много усмихнати и ни приветстваха, дадоха ни листа с възможните причини за отказ и ни насочиха към 9 гише да платим такста от $330 долара на човек. Следващата стъпка беше да ни изпратят на друго гише , където една много мила жена ни искаше документите един по един за даги подреди.
Тъй като сключихме брак на 20-ти Май, ни поиска доказателства за връзката. Носихме един албум от 300 снимки, който се оказа, че е невъзможно да мине през гишето. Добре че откраднах идея от тук и бях принтирала събития от фейсбук, тях ги приеха заедно с няколко отделни снимки, които носехме.
Попълнихме тварителница, и ни помолиха да изчакаме.
След около 10 минутки един приветлив господин ни извика на 4-то гише, заклехме се че всичко което сме попълнили в DS-260 е истина и ни взе отпечатъци. Докато преглеждаше документите ни зададе обичайните въпроси, кога завършихме гимназия, вида че сме били по 2-пъти в Щатите на бригада и че един път на мъжа ми е отказана виза. Това беше описано в DS-а и ние само потвърдихме.
Попита ни от кога се познаваме, разказахме му няколко неща за нас.
Разгледа ни документите, затвори ги в една папка, премести ги на една купчина зад него с надпис "APPROVED" обърна се и ни каза That's it.
Пожелахме си весели празници и илязохме щастливи от посолството, озовавайки се в тълпа от протестиращи.
Успех на всички чакащи интервю.
Весели празници и дано мечтите на всички се сбъднат.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
annie_to
член


Регистриран: 12.05.2017
Мнения: 58
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3423675 - 10.01.2018 23:20 [Re: Nadin]

Днес мина нашето интервю. Няма да описвам подробно, защото не се отличаваше много от предните разкази. Само искам да уточня за подредбата на документите. Аз бях останала с впечатление, че първо искат всички документи на титуляра (свидетелство за съдимост, брачно, семейно положение, акт за раждане, диплома), а след това взимат и на придружителите в същия ред. При нас искаше на всички едновременно - двете свидетелства за съдимост с копия, брачното с две копия, двете семейни положения, 4 акта за раждане (ние сме с две деца), дипломата на титуляра и 4те медицински. Може би, защото нямаше никой в посолството, но не ни дадоха предварително списък, как да си подредим документите, а направо на гишето ни казваше какво да дадем.

Свършихме за по-малко от час, но и ние не сме подранявали. Може би дори леко сме закъснели, защото докато влезем през охраната си мина време.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
toshko19
неориентиран


Регистриран: 12.01.2018
Мнения: 1
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3423865 - 12.01.2018 16:00 [Re: annie_to]

На 11 януари 2018, мина и нашето интервю. Беше по-лесно от колкото предполагахме. Взеха ни отпечатъци, няколко въпроса от тези които са описани по-горе. После разгледа и част от снимките, които бяхме приготвили. Въпреки притеснението което настъпи, когато осъзнахме че в бързината сме си забравили медицинските, нямахме никакви проблеми. Жената която води интервюто, беше много усмихната и любезна, за което сме и благодарни. Говорихме през цялото време на български език. Накрая се усмихна и каза, че всичко е наред и ни прибра паспортите. След интервюто веднага взехме медицинските и ги занесохме в посолството. Дори и да сте забравили някой документ, не се притеснявайте! От 15:00 до 15:15 всеки ден, можете да го оставите на входа. Надявам се с думите "всичко е наред", да е казала, че сме минали успешно със съпругата ми
Успех на всички!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
SND92

**

Регистриран: 07.05.2017
Мнения: 42
Re: Интервютата - ДВ 2018
    #3428148 - 15.02.2018 12:43 [Re: Nadin]

Здравейте! Да се похвалим и ние, днес ни пристигнаха паспортите с визите.
Интервюто със съпруга ми беше на 8.02. Беше насрочено за 13:40ч, пред посолството бяхме в 13:30ч.
Минахме на входа проверката и се насочихме към втората зала,там ни посрещна една дама,провери дали ни има в списъка и
ни даде един лист да прочетем защо може да ни бъде отказана виза. След като прочетохме списъка и бяхме съгласни с него,се насочихме към гише 9 да си платим таксите. След това изчакахме около 10минути и ни повикаха на гише 8, там един
господи-българин, по списък започна да ни изисква документите,първо на мен като титуляр,после на съпруга ми.
Документите бяха поискани по следния начин: оригинал + копие
- страницата с баркода DS 260
- 2бр. снимки 5/5
- свидетелство за съдимост
- полицейско свидетелство/ако си живял повече от година в чужбина,ние не сме/
- акт за раждане
- удостоверение за граждански брак
- удостоверение за семейно положение
- диплома за средно образование
- писмо от гарант / ако имаме /
- медицинските изследвания

Заедно сме от 10 години,но сключихме брак,след като разбрахме че съм изтеглена.
Смених си фамилията след брака, никъде никой не поиска документ за идентичност на имената. Само в началото на входа, ми поискаха просто някакъв документ със старата фамилия и да има снимка на него, показах копие на стара виза.
Поискаха доказателства за връзката. Бях подготвила един албум със снимки от сватбата,един албум с различни снимки през годините и около 20 разпечатани страници от фейсбук с общи публикации.
След като взе всички документи и доказателства,ни даде да си попълни товарителницата за DHL и да изчакаме да ни извикат за отпечатъци и интервю.
След около 20 минути бяхме повикани на гише 4. Там се проведе и самото интервю на английски. Не са ни питали на какъв език искаме.
Първо отпечатъци,после следваха и въпросите:
-Заклеваме ли се да казваме истината?
-Кога съм завършила средното си образование?
-Имам ли диплома за висше образование?
-Били ли сме в САЩ? - И двамата сме били,аз два пъти на бригада и два пъти ми е отказвана виза. Нищо не ме попитаха за отказите.
Съпруга ми е бил 4 пъти с туристическа виза,която все още е валидна / тук е момента да вметна,че неговата виза беше в изтекъл паспорт,но трябваше да го предадем,за да я анулират/
-Имали ли сме проблем с полицията?

И след това каза: -"Добре,това е! Ето ви оригиналните документи. Приятен ден!"
Нямаше нито "Честито" ,нито "Одобрените сте". И стояхме няколко секунди и се гледахме тъпо през стъклото и накрая мъжа ми просто не издържа и го попита за визите, и той отговори " Да,да одобрени са,очаквайте ги до една седмица." И точно за една седмица пристигнаха.
Всичко мина за 50 минути. В залата бяха само още две семейства. Беше много спокойно и тихо.

Благодаря на всички,които споделят мнение и помогат. Форума е изключително полезен!
Успех на всички желаещи в сбъднаването на Американската мечта.
Ние се насочваме към Портланд,Мейн.

Редактирано от SND92 (15.02.2018 12:46)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)Допълнителна информация
1 регистрирани и 18 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 16003

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.025 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.