ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Разни » Съвети

Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Belonoga
нем@
**

Регистриран: 14.02.2001
Мнения: 522
От: Нито в град, нито в държава...
Re: Кисело зеле
    #14773 - 09.01.2002 10:56 [Re: Боряна]

ЧНГ на всички!
Благодаря за помощта... ама, съвсем внезапно ми се промениха плановете за кротко домашно празнуване с такива за пътуване, тъй че на практика, вместо да си правя зелето сама... бях заведена на място с готови сърмички. На практика още не съм опитала ни вкисването на зелето, ни правенето на меденки и други сладкиши, т.е. за добро или зло, Неволята не ме споходи през изминалите дни, нещо което пожелавам на останалите тук домакини!!!! :-))))))

Поздрави с благодарност,

Белонога

--------------------
Белонога
"Любовта никога не отпада"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
fred
комбурс /честлин/
****

Регистриран: 16.07.2004
Мнения: 231
От: София
Re: Кисело зеле
    #373673 - 20.07.2004 13:32 [Re: Belonoga]

Рецепата е проста-слагаш зеле в съд, каца или каквото е там и заливаш с вода.Значи-първо зелето и после доливаш вода.На литър от тази вода слагаш 35-40 грама морска сол, може и обикновена./там цепвав леко почистените зелки до кочана на кръст/
Това нещо се претака редовно в продължение на 15-20 дни - което веднъж дневно да пускаш в кофа водата /зелевата чорба/ и да я връщаш обратно в съда.Ако съда ти е събрал след слагането на зелето 40 литра вода, това значи 4 кофи по 10 литра.На 40 литра вода се слага около 1500-1600 грама сол.Освен това трябва да е на хладно.Може първите две седмици да е на топло, но след това е хубаво на хладно да си стои.
Тва е:)

--------------------
Всичко е относително

Редактирано от fred (20.07.2004 13:34)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29476
От: The Windy City
Re: Кисело зеле
    #374016 - 20.07.2004 17:43 [Re: fred]

Добре , че се намери някой да ни светне след почти 2 години...

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Fire Fury
teacher of fire
***

Регистриран: 11.05.2002
Мнения: 1470
От: USA
Една от заблудите
    #374272 - 20.07.2004 23:13 [Re: Belonoga]

е че киселото зеле е българска измислица.

Аз съм го виждал и в Западна Европа и Америка. Тук в САЩ продават в буркани нарязано кисело зеле.

Купуваш два буркана, изсипваш зелето с вилица, а чорбата изпиваш (пълна е с витамин С), слагаш кило свинско нарязано на дребни късове, слагаш малко червен пипер и вода до половината и вариш със затворен капак и отвор на него. Става МУЦИИИ!!! Върви с червено вино.

Чорбата може да я сложиш, ако твоите хора обичат много кисело. Ако си в САЩ ще ти кажа най-добрите буркани - пробвал съм 5-6 вида от 2-3 вериги магазини.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
fred
комбурс /честлин/
****

Регистриран: 16.07.2004
Мнения: 231
От: София
Re: Кисело зеле
    #400577 - 12.08.2004 13:27 [Re: Nadin]

Ами после видях датата:))Бях нещо ги наредил темите наобратно по дати
е пак става де, иде нова зима

--------------------
Всичко е относително


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2277

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.04 seconds in which 0.025 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.