Nadin
Charmed
  
Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29350
От: The Windy City
|
Готварски рецепти 2
#432069 - 06.09.2004 20:10
|
|
|
Продължаваме с рецептите тук , че другата тема стана доста дълга , но моля ви ограничавайте чата .
-------------------- Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.
|
Karelia
Регистриран: 26.07.2004
Мнения: 151
|
Re: Готварски рецепти 2
#432578 - 07.09.2004 09:26
[Re: Nadin]
|
|
|
Аз искам да благодаря на всички които ми предложиха някои вегетариански рецепти, въпреки че не всички бяха вегетариански защото съдържаха яйца, кашкавал, сирене но все пак мерси за идеите 
Аз пробвах тази на Nightmare за рулото от картофи и се получи много сполучливо, разбира се по моя си начин без разните там животински продукти.... стана много вкусно 
Все пак ако някой се сети нещо друго ще съм му много благодарна и ще ми е интересно да експериментирам
|
Morrigan
ravenhearted
  
Регистриран: 23.12.2003
Мнения: 6555
|
Re: Готварски рецепти 2
#432723 - 07.09.2004 11:35
[Re: Nadin]
|
|
|
Можете ли да ми дадете рецепта за някакво оригинално ядене от картофи?
-------------------- ..Wir kapitulieren niemals!..
|
starfish
мъдра

Регистриран: 26.02.2004
Мнения: 242
От: София, Бургас......
|
Re: Готварски рецепти 2
#432740 - 07.09.2004 11:50
[Re: Karelia]
|
|
|
Az moga da predloja edna recepta za pechena pulnena tikva s plodove - stana straxotno :-)) I taka- izriazvam kapaka na tikvata, izchistvam semkite i izdulbavam oshte malko ot mesoto na tikvata, koeto shte izpolzvam po- kusno za plunkata. Namazvam tikvata otvutre obilno s med i sled koeto ia napulvam s plunkata, koiato predstavliava smes ot nariazana tikva, 2 iabulki- obeleni i nariazani na rombcheta, 1 krusha, niakolko zurna grozde ili stafidi, orexi i kanela. Mogat da se dobaviat i drugi plodove, dori susheni. Kogato tikvata e napulnena slagam kapaka otgore, postaviam ia v nailonov plik za pechene i ia peka na 200 gradusa za chas i 20 minutki. Stava fantastichno, probvaite !!!
-------------------- The fire in my soul rejects my wisdom :-))
|
ROADЯUNNЭR
бегачос невероятикус
 
Регистриран: 28.07.2003
Мнения: 2053
От: Селановци
|
Re: Готварски рецепти 2
#432743 - 07.09.2004 11:53
[Re: Morrigan]
|
|
|
взимаш картофите (може и небелени) и ги обработваш топлинно , после гарнираш на вкус и консумираш
аз лично много ги харесвам така 
хапвах значи едни "пълнени" у некаква кръчма :
добре сварени ( твърдо ) ... средно едри картофи ( на брой според зависи ) режеш на 2 и издълбаваш дупка в тях ... да изглеждат като сварено яйце,разрязано на 2, и с махнат жълтък ...
после си приготвяш някаква смес , кашкавал, сирене , малко мръвка , кремверши да речем ... настъргваш и запълваш със сместа дупките на компира след това тургаш в подходяща съдинка , запичаш на фурната ... стават доста гот гарнираш с салатка ... доматки, зеле ... кот ти е на душата верно, че е предястие ( май ) ама е вкусно и лесно ...
|
Karelia
Регистриран: 26.07.2004
Мнения: 151
|
Re: Готварски рецепти 2
#432793 - 07.09.2004 12:39
[Re: Morrigan]
|
|
|
Ето ти и едни пълнени картофи от мен  7 бр. едри картофи. 400 гр. кайма, 200 гр. гъби,100 гр. кашкавал, 3 стръка зелен лук, 50 гр. масло 1 бр. яйце,1 глава лук, 1 зелена чушка, 2 бр. домати, 4 с.л. олио, 1/2 чаена чаша бяло вино, 3 с.л. доматено пюре, магданоз и босилек. Избират се по едри картофи, обелват се и с лъжичка се издълбават. Отрязва се долната част на всеки картоф с цел да не се обърнат при варенето.. Лукът се нарязва на кръчета и се запържва за минута в маслото. Прибавят се нарязани на дребно гъби и се запържат още 5 мин. В купа се поставя каймата, и се прибавят задушените лук и гъби, яйцето, 6 стръка марязан на ситно маданоз и 1 ч.л. босилек. Всичко се омесва и се посолява, и с тази смес се пълнят картофите. В чиста голяма тенджера се сипва олиото и него се запържват нарязан лук, чушка, домати и целина.Задушават се 3 мин. След което се прибавя доматеното пюре и 1 кафеена чашка вода. Поставят се картофите и се сипва виното. Ако е нужно се добавя вода. Количеството течност трябва да е до средата на картофите Картофите се задушават на тих огън за около 30 мин. - внимавайте да не преварите картофите, защото може да се разтворят и плънката да изтече. В чиния внимателно се вадят картофите. В всяка чиния за сервиране се сипва малко от соса и отгоре се постава един, два картофа. Върху всеки картоф се настъргва кашкавал.
ПУДИНГ С КАРТОФИ 1 кг. картофи 2 глави лук- нарязан на тънки ивички чаша грах ( замразен ) 200 гр. сирене 5 с.л. кисело мляко 2 яйца ч.л. чубрица сол олио Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца. Варят се 5 мин. и отцеждат. Във форма за пудинг се поставя алуминиево фолио, и намазва обилно с олио. Реди се ред картофи. Реди се ред лук, грах и сирене. Поръсва се по малко с чубрица и се повтаря операцията докато се стигне до края на формата. Разбиват се яйцата с кисело мляко и се изливат върху зеленчуците. Покрива се формата с алуминиево фолио, така че да се запечати.Пече се при т.180С. 1 час.
ЯХНИЯ ОТ КАРТОФИ НА ЗА МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА 1 кг картофи глава лук 2 скилидки чесън клонка целина магданоз копър 1 к. ч. олио 1 ч. л. самардала 1/2 буркан стерилизирани домати 1 ч. л. червен пипер сол Лукът се нарязва на ситно, заедно с чесъна. Поставят се в йенска тенджера ( или друг съд за микровълнова фурна). Налива се олио и поставя във фуранта за 2 минути на максимална мощност. Картофите се обелват и нарязват на равни кубчета. Прибавят се към омеканлия лук и чесън, разбъркват се и тенджерата се връща обратно във фурната. След 10-12 минути се прибавят подправките и предварително пасираните домати. Печенето продължава 10 минутги, след което яхнията се оставя в изключена фурна за 5 минути и се сервира. Ястието може да се направи и в обикновена фурна
МЛЕЧНИ КАРТОФИ 1кг. картофи 1ч.ч. прясно мляко 1ч.ч. вода 4-5 скилидки чесън настърган морков сол на вкус чубрица 2-3 с.л. олио 1 кг изчистени и нарязани на колелца картофи се заливат с чаша вода и чаша прясно мляко. Прибавят се 4-5 скилидки чесън, настърган морков, парченце целина, щипка сол, чубрица, 2-3 с. л. олио. Задушава се около 20 мин. Поръсва се с пресен магданоз и се подправя с лимон.
МУСАКА С КАРТОФИ И КАШКАВАЛ 1кг. картофи 200гр. кашкавал 2-3 яйца сол на вкус 1ч.ч. прясно мляко 2-3 с.л. олио Един килограм картофи, нарязани на кубчета се задушават с олио, осоляват се. Настъргва се на едро около 200 г кашкавал върху картофите и след леко запичане (само да се разтопи кашкавала) се полива със заливка от 2-3 яйца, сол на вкус и 1 чаена чаша прясно мляко. Подправя се с черен пипер по желание. Запича се.
ГЮВЕЧ С КАРТОФИ И ДОМАТИ 1 кг картофи, 8 супени лъжици растително масло, 2 глави кромид лук, 2 домата, половин връзка магданоз, 1 кафена лъжичка червен пипер, 100 г сирене, сол на вкус. Дребно нарязаните лук и домати се задушават в мазнината. Прибавят се червеният пипер и нарязаните на резенчета или кръгчета картофи. Посоляват се и се разбъркват. Сместа се залива с гореща вода и се пече. Готовото ястие се поднася поръсено с дребно нарязания магданоз и настърганото на ренде сирене.
ГЮВЕЧ С КАРТОФИ И ОРИЗ 1 кг картофи, 3 - 4 глави лук, 3 - 4 домата, 1 / 2 чаша олио, 1 / 2 чаша ориз, 1 чаена лъжичка червен пипер, джоджен и сол. Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината и малко вода заедно с червения пипер. Прибавят се обелените и нарязани на филийки картофи, посолява се, залива се с топла вода и се вари до полуомекване на картофите. Прибавят се оризът и нарязаните на дребно домати. Ястието се изсипва в гювеч и се пече, докато остане на мазнина. Малко преди изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан джоджен.
Много са вкусни, въпреки че аз ги правя без яйцата и кашкавала, но това са оригиналните рецепти. Дано ти харесат 
|
bejko
Нерегистриран
|
Re: Готварски рецепти 2
#432796 - 07.09.2004 12:40
[Re: Nadin]
|
|
|
kawo shte kazete za pile fondiu
poleshko meso obezkosteno se nariazwa na mnogo sitno parzise do zlatisto izwazda se i se ocezda ot mazninata w sashtiat sad se claga sirene, sinio sirene, kaskawal, topeno pusheno sirene, i wsicko towa se zaliwa sas smetana sled kato stane ednorodna smes se pribawia pileto sipwa se malko mastika kito obicha i se pribawia kopar na wkus. ne se plashete ot mastikata pochti ne se useshta no triabwa smesta da powri okolo 6/7 minuti ako neia flambirate i estestweno kopara se slaga nakraia prei podnasiane. za garnitura preporachwam swareni obeleni kartofi nariazani na golemi kubcheta i zaparzeni w maslo na tigan do zlatisto. naprawo niamam dumi
|
bejko
Нерегистриран
|
Re: Готварски рецепти 2
#432821 - 07.09.2004 13:12
[Re: Nadin]
|
|
|
po vaprosa za kartofite
swareni kartofi se nariazwat na filii okolo 1cm posrawiar se w chinia duraleksowa za predpochitane pokriwat se s tanko nariazan bekon i otgore s kashawal peche se w firna ili mikrowalnowa za 2.5min na 850w sled koeto se zaliwa s ketchup i se podnasi
drug wariant wareni kartofi se nariazwat na sredni kubcheta i se zaparzwat s bekon kato nakraia s e slaga smetana s hopla stawa nai dobre po zelanie moze da se slozi i kaskawal
i dwata wida stawat za nula wreme
|
Hard Rock fan
 
Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33385
|
Re: Готварски рецепти 2
#438641 - 11.09.2004 18:14
[Re: Nadin]
|
|
|
Скумрия по гръцки. Много яка става.
Рибите се почистват, разполовяват, осоляват, поливат се с лимонов сок - обилно отвън и отвътре, наръсват се с черен пипер и се прибират в хладилник (увити) за около 2 часа (поне).
След това се нареждат в тавичка (аз постилам тавата с фолио и я намазнявам с олио), и се наръсват с: връзка магданоз и чесън, нарязан на ситно - една главичка (предварително магданозът и чесънът се объркват със сол), кафяна чашка бяло вино, малко олио, галета - около 2 супени лъжици, и домати (нарязани, или доматен сок - но малко, не се прекалява с доматите). Между рибките се нарязват и лимоновите кори (от изстискания лимон).
Пекат се във фурната - на силна фурна, за около половин час са готови.
Жестоко!
|
no fog - JUDGE MAN
JUDGE MAN
Регистриран: 06.09.2004
Мнения: 1095
От: IRON MAIDEN
|
Аман Баялдъ
#438751 - 11.09.2004 21:58
[Re: Nadin]
|
|
|
Вземаш няколко патладжана, разрязваш ги на две и ги издълбаваш като лодки. Издълбаното го нарязваш на ситно посолваш го и почваш да го пържижш. В друга съдина запържваш ситно нарязан лук , после добавяш моркови и домати- всичко на око и според вкуса.като се позадушат двете смеси се смесват и се продължава тяхната топлина обработка до пълно омекване. Сега идва ред на искорубените патладжани, пълнят се със сместа и се прихлупват с половинките си. Може да се наредят в гювеч, иена, или в най обикновена тенджера- аз ги ги нареждам в тенджера под налягане - слагам вода да покрие патладжаните и от там нататака ги оставям на самотек. Като стане готова манджата човек се утепва от ядене.
-------------------- Простотия до шия такова е обществото
духовнно бедно заядливо и бледно.
Болест безкрайна , диагноза трайна.
НЕТ ДИВОТИЯТА,
дрога за простотията.
|
|