Светозар*
звездоброец-езотерик

Регистриран: 29.01.2003
От: София
|
Re: Моля, използвайте кирилица.
#1284004 - 01.06.2006 11:29
[Re: tender™]
|
|
|
Доколкото разбрах, Тендър, нова е само коригиращата програма и е платена. А старата безплатна версия, ако си спомняш, по едно време престана да работи при мен и въпреки указанията на твоите колеги не тръгна отново. Иначе самата кирилизация на Актсофт си я ползвам безпроблемно и дори й правя реклама тук от време на време.
-------------------- Езотеричен, поетичен,
хумористичен, прозаичен -
такъв е моят семпъл сайт,
където срещам ви със "Hi!".
vilea22.free.bg
|
tender™
барман

Регистриран: 14.05.2003
От: зад бара
|
#1284080 - 01.06.2006 12:11
[Re: Светозар*]
|
|
|
има 30 дневна безплатна версия в сайта
а че пълната версия е платена, е факт. както е факт, че за да я има тази нова КИРИЛА, я правиха две години два екипа, от лингвисти и от разработчици. отделно са тестерите на PC и на PDA. и съвсем отделно бяха закупувани речникови бази с авторски права, бяха актуализирани, допълвани, осъвременявани...абе шантава работа, но надявам се - добре свършена 
при мен старата версия още не е спряла да работи, но аз по принцип не си инсталирам на компютъра каквото ми попадне, особено системни продукти като кирилизации например. и така конфигурацията ми остава стабилна с години.
-------------------- На бармана всичко се (по)казва!
|
Светозар*
звездоброец-езотерик

Регистриран: 29.01.2003
|
#1905445 - 25.09.2007 13:55
[Re: Светозар*]
|
|
|
Цитат:
Иначе самата кирилизация на Актсофт си я ползвам безпроблемно и дори й правя реклама тук от време на време.
Вчера изведнъж забелязах, че освен английска и българска (БДС) във въпросната кирилизация на Актсофт - Кирила - се е появила и руска клавиатура, без да съм правил нищо по въпроса. Възможно ли е това да е някаква екстра на сървис пака 3 за Офис 2003, който инсталирах наскоро? Т.е. Уърд да е "видял", че отварям в него руски текст, и автоматично да е добавил руската подредба? За никакво друго обяснение не се сещам.
-------------------- Езотеричен, поетичен,
хумористичен, прозаичен -
такъв е моят семпъл сайт,
където срещам ви със "Hi!".
vilea22.free.bg
|
ипотпали
неориентиран ипотпал
Регистриран: 27.08.2009
|
#2565309 - 29.01.2010 16:21
[Re: Knopper]
|
|
|
Цитат:
Освен това ако си чел правилно сигурно си видял думата "Моля". Не мисля, че тя задължава някого, а още по-малко има зъл подтекст, както беше намекнато. Молба, която се надявам да не остане игнорирана.
Когато се намираме в България и офицялния език е БГ то нормално е да се пише на БГ. Трябва да отдадем необходимото уважение към двамата братя, които ни дадоха средството да се изразяваме в писмена форма следвайки тяхната азбука. Разбира се, че кирилицата трябва да е задължителна в Български форум.
-------------------- Няма нищо по-прекрасно от наследника.
|
Еди
заслужил ветеран

Регистриран: 04.06.2005
От: Варна
|
#2566333 - 31.01.2010 20:05
[Re: ипотпали]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Когато се намираме в България и офицялния език е БГ то нормално е да се пише на БГ. Трябва да отдадем необходимото уважение към двамата братя, които ни дадоха средството да се изразяваме в писмена форма следвайки тяхната азбука. Разбира се, че кирилицата трябва да е задължителна в Български форум.
Напълно подкрепям!!!
|
ExaFlop
Светнат

Регистриран: 06.10.2009
От: черната дупка
|
#2822851 - 27.07.2011 16:40
[Re: Еди]
|
|
|
+1 Колкото и да ни е гадна държавата, езикът е неделима част от битието ни в нея. И дори някои да не се гордеят, че са българи, е редно да пишат на български!
П.П. Изрових костите на една стара тема. Е, стара, но неостаряваща!
Пожелание - да го правят грамотно!
-------------------- Проблемите не идват от незнание, а от непитане!
Не знам и не мога не се пишат слято
Аз пиша грамотно!
Ти!!! Пишеш ли на кирилица?
Редактирано от ExaFlop (27.07.2011 16:47)
|