ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 27129
От: Chicago area
Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #994725 - 14.10.2005 01:33

Някой да знае как се приготвя това ястие, опитах такова в БГ, помня че имаше кисели краставички и гъби в него и до там .
Моля, ако някой знае рецепта да я сподели .

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ana_Tol
почетен член
***

Регистриран: 08.03.2005
Мнения: 119
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #994750 - 14.10.2005 04:47 [Re: Nadin]

Ето какво открих:

ПРОДУКТИ:
800 гр. пилешки гърди
250 гр. течна солена сметана
200 гр. пушено(топено) сирене
нарязани кисели краставички и печурки
къри, черен пипер, сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително извадете сиренето от хладилника, за да омекне. Нарязвате пилешките гърди на жулиен /тънки, дълги парченца/ и ги запържвате в мазнина /ако желаете, може да пробвате с чисто масло/ до порозовяване. Запъжвате печурките. В тенджера изсипвате сметаната и я слагате на котлона. Когато се постопли, слагате изпържените парченца пилешко, гъбите, нарязаните кисели краставички, добавяте къри и черен пипер на вкус. Важно е сметаната да покрива напълно пилешкото. Затваряте тенджерата, за да се задуши. Изчакайте сметаната да заври на тих огън. След това поставете нарязаното на малки парченца пушено сирене в тенджерата и отново затворете капака. Оставете около 10 мин. и го сервирайте. Ако желаете, може да прибавите и малко пушен бекон.



Незнам дали е това, което търсиш, но дано поне придобиеш представа как се приготвя. На мен ми се струва, че отнема време, но...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Viva
secretive
***

Регистриран: 09.05.2002
Мнения: 3466
От: NYC
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #994785 - 14.10.2005 06:41 [Re: Nadin]

Тази рецепта намерих в BG-Mamma

Жулиен

2 гл лук
400 -500 гр пилешко месо
250 гр гъби
2 с л брашно
150 гр кашкавал
300 гр сметана
1 с л галета
сол
пипер

. Лукът се нарязва на ситно и се пържи с малко докато стане прозрачен

. В никакъв случай не трябва да си променя цвета иначе жулиена ще горчи. Лукът се изважда и се слага в купа.

. Гъбите се нарязват на лентички и се пържат в тигана отново с масло докато станат готови.

. Пилешкото месо или се вари или се пържи ( вие си преценявате) . Нарязва се на пръчици.

. Брашното се запържва в сух тиган до кафяв цвят. Добавя се малко олио,
влива се сметаната, сол и пипер. Всичко това се разбърква добре и се довежда до кипване.

. Омесва се пилето, гъбите и лука.Тази смес се разпределя във формички( гювечета)

. Залива се с соса.Отгоре се настъргва кашкавала и се поръсва с галета.

. Всичко това се запича в предварително загрята фурна.

. Жулиена се сервира горещ.

* Месото за жулиен трябва да бъде меко и нежно: пиле, скариди, риба (но не суха), язик, шунка
* Много често се добавят и различни видове гъби
*Задължителният компонент се явява пържения лук, който трябва да бъде прозрачен.
* Има два вида сосове(заливка) за жулиен:
-сметанна - сметана която по желание е сгъстена с брашно или яйце; също така може да се направи половината с майонеза;
-сос Бешамел- пържено брашно, смесено с мляко и масло.
* При жулиен със скариди може да се добави варен ориз и заленчуци
(карфиол,спанак,брюкселско зеле)
* Най-главното в жулиена е нарязването на продуктите - пръчици (слама)освен лука.
* може да се добави и 1 с л коняк

--------------------
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 27129
От: Chicago area
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #996158 - 15.10.2005 01:09 [Re: Viva]

Мерси и на двете ви за рецептите !

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Aли

****

Регистриран: 21.10.2004
Мнения: 3092
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #996233 - 15.10.2005 07:23 [Re: Nadin]

Аз го правя по рецептата на Ана Тол (първата от тази тема).
Но вместо сметана слагам прясно мляко. Месото - само бяло.
Наистина е много вкусно ядене!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 27129
От: Chicago area
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #996565 - 15.10.2005 14:58 [Re: Aли]

О, това е супер идея- благодаря ти !
Аз сметана тук за готвене май не съм ползвала и се чудех дали не мога да я заменя с нещо .
Мерси , че се включи !

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Diddy
dreaming is over
****

Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2491
От: Варна -> Чикаго
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #1005852 - 21.10.2005 20:30 [Re: Nadin]

Надинке, кажи как стана Жулиена че и аз се чудя какво да готвя довечера. На това нещо някаква гарнитура прави ли му се? Така както аз си го представям май ще има нужда от пюре или ориз. Вие как го правите?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 27129
От: Chicago area
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #1067807 - 05.12.2005 01:27 [Re: Diddy]

Така, най-накрая направих пустото пиле "Жулиен", такова, каквото го ядохме в една кръчма на морето, като за целта се добрах до рецептата на заведението.
Ще ти дам тази рецепта, ако искаш пробвай или ела у нас да ти го направя .

За целта са необходими :

2-3 броя пилешки гърди
250-300 гр. гъби ( може и консервирани)
10-ина кисели краставички
шунка
10 с.л. доматен сос
4 с.л сметана ( аз ползвах Sour cream na Breakstone's ot Jewel)
2 с.л олио + парче масло
подправка за пиле Picantina ( мисля, че ти донесох такава от БГ )
настърган кашкавал
пържени картофи

Начин на приготвяне:

Пилешкото се нарязва на жулиени ( тънки дълги лентички), за целта гледай да е полуразмръзено, за да станат правилни лентички, подсушава се и се поръсва с подправката за пиле. Затопля се мазнината и пилешкото се поставя едно по едно в нея- запържва се до омекване на месото, добавят се нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивички шунка и се задушава още 10 мин. след тях се слагат и нарязаните на лентички краставички, като всичко вкупом се задушава допълнително около 5 мин. Идва ред на доматеният сос - добавяш го постепенно и разбъркваш, а след него и сметаната, пак се разбърква добре и се оставя на слаб огън за около още 5 мин.

Изпържват се картофите.
Жулиена се сервира върху канапе от пържени картофи и се поръсва с настърган кашкавал ( картофите поемат от соса и става фантазия )

ПП Би могло да се сервира и върху канапе от ориз.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
uHHa
почетен член
****

Регистриран: 23.11.2004
Мнения: 193
От: ВарНа
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #1067927 - 05.12.2005 09:55 [Re: Nadin]

Ауууу утре ще се опитам да го направя, звучи страхотно! Надин, би ли ми казала тази сметана течна ли е или става такава заквасена (в случая на Роса или Данон ползвам обикновенно?)

--------------------
The Life is a mistery so don't take it seriously


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 27129
От: Chicago area
Re: Рецепта за "Пиле Жулиен "
    #1068223 - 05.12.2005 14:16 [Re: uHHa]

Аз го направих със заквасена( гъста) и стана по-добре дори от очакваното.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1



Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 69494

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 1.742 seconds in which 1.728 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.