ALL.BG форуми
Връзки: » Статии
» Обяви
» Снимки
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция и живот в Австралия и Нова Зеландия

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >> (покажи всички)
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Процедура за емиграция в Австралия според новите критерии
    #2674617 - 03.08.2010 13:44

Отварям тази тема с идеята всички съфоромци ,минали през процедурата а и тези, които сме в процес на емиграция да допълваме темата за процедурата според новите критерии.Има доста нови запитвания, а и на доста от нас някои моменти не са ни ясни. Ще пиша на Nadin да забоде темата и така всеки новорегистрирал се , ше има актуална инфоммация.

Аз започвам и се надявам всички, които имат желание да се включат.

Надявам се да одобрите идеята ми.

Редактирано от Nadin (21.11.2012 18:06)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2674643 - 03.08.2010 14:38 [Re: donika_d]

1. Цялата актуална информация, относно емиграцията е дадена в сайта на DIAC

http://www.immi.gov.au/

За да емигрирате в Австралия е необходимо да отговаряте на дадени критерии, като ВЪЗРАСТ,НИВО НА ВЛАДЕЕНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, КВАЛИФИКАЦИЯ, НОМИНИРАНА ПРОФЕСИЯ (тази с която ще кандидадствате) и АСЕСМЪНТ.
Всичко това ви дава определен брой точки,които са критерии за това дали има вероятност да ви дадът виза или не . Това накратко .

Първо ви е необходимо да сте в спиисъка на търсените професии SOL

http://http://www.immi.gov.au/skilled/sol/

Срещу всяка специалност е дадена организацията, която асества и съответно колко точки дава дадена специалност.
Отваряте сайта на органицацията, която ви асества вас конкретно и съответно там търсите Skills Assessment Booklet - това е PDF файл , в които са описани всички документи, които са ви необходими и на какви критерии трябва да отговаряте, за да може вашата специалност да бъде призната според австралийското законодателство за емиграционни цели.

В зависимост от индивидуалните изисквания на дадената организация, могат да изискват да положите изпита по английски език IELTS предварително с определено от тях ниво. Но не при всички организации има подобно изискване.
За емиграция , ще ви е необходимо ниво за владеене на езика -изпит IELTS

Цялата информация за IELTS може да намерите на

http://ielts.org/default.aspx

Сайта на Британския съвет в България, където може да се явите на изпит, както и да се запишете на курсове там ако желаете.

http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria.htm

Сертификата от изпита е със срок на давност 2 години. След изпита ви дават едно хартиено копие. Разполагате с още 4 сертификата, които остават в Британския съвет, които биват изпращани лично от тях до посочена от вас организация.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2674682 - 03.08.2010 15:39 [Re: donika_d]

POINT TEST

Това са точковите изисквания за емиграция от 07/2010

Age

Age at time of application - Points
18–29 години - 30 т.
30–34 години - 25 т.
35–39 години - 20 т
40–44 години - 15 т.

English language ability

IELTS Standard - Points
IELTS score of at least 7 - 25 т.
на всички модули -
speaking, reading, writing and
listening


IELTS score of at least 6 - 15 т
на всички модули
speaking, reading, writing and
listening


An average band score of - 15т.
IELTS 6.0.

Points for specific employments

Ако вашата номинирана професия
ви дава 60т. и вие сте работили
в тази професия или близка 3г. от
последните 4г.до момента на подаване
на вашият апликейшън --- 10т.

Ако вашата номинирана професия
ви дава 40т., 50т или 60т. и вие сте работили
в тази професия или някаква, която
съществува в SOL листата, 3г. от
последните 4г.до момента на подаване
на вашият апликейшън --- 5т.

Points for Australian Employment

Ако сте работили в Австралия по
вашата номинирана професия 12м. от
последните 24м. до момента на подаване
на вашия апликейшън ---10т.

You have completed a professional year
in Australia in your skilled occupation
or a closely related skilled occupation
for a total of 12 months in the 48 months
immediately before lodging your application.---10т.

Points for Australian Qualifications

Ако сте завършили Докторантура в Австралия ---25т.

Ако сте завършили Магистратура или Бакалавърска степен
в Австралия---15т.

Ако сте завършили образованието си
или даден занаят в Австралия ---5т.

Points for Designated Language

Ако си извадите от Университета в
който сте завършили в България служебна
бележка, че сте завършили цялото си
образование на Български език --- 5т.
( Важи и сертификат за владеене на български език от Съюза на преводачите в България)

Points for Studying and living in Regional Australia

Ако сте живели или учили в региони с
ниска популация в Австралия за период от
2 академични години ---5т.

Points for Partner Skills

Ако партньорът ви включен във
вашият апликейшън отговаря
-на базовите изисквания- възраст, английски, квалификация,опит; и
-има позитивен асесмънт от асестващата го
организация, според неговата професия ---5т.

Points for State/Territory government nomination

Ще получите допълнително точки
ако кандидатствате за :
-Skilled – Sponsored visa (subclass 176 or 886); or
-Skilled – Regional Sponsored visa (subclass 475 or 487),
ако сте получили регионално или щатско спонсорство ---10т.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2678870 - 11.08.2010 15:24 [Re: donika_d]

Skilled – Regional Sponsored (Provisional) visa (subclass 475)

Щат или територия може да номинира апликанти, които имат професия, която е търсена в съответния регион. Това може да включва професия от SOL или от регионалните списъци на съответния щат или територия. Ако ви има в съответните списъци, тогава може да се свържете със съответната територия или щат, за да разберете дали ще ви номинират. Също така щата или територията могат да ви предоставят информация свързана с работа, къщи и училище в региона в който искате да емигрирате.

Департамента не може да ви помогне с избора на щат или регион , както и да ви консултира относно професията с която искате да участвате за спонсорство.
ТОВА ЗАВИСИ ИЗЦЯЛО ОТ ВАС !!!

Тук са дадени щатовете, към които има възможност да кандидатствате. Всеки щат е линк. Попадате на съответния сайт и там са дадени индивидуалните изисквания и условия за спонсорство.

www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/475/nom-state-terr.htm

Спонсорството от щат или територия не ви дава автоматично виза. Вашето заявление трябва да бъде одобрено и от DIAC като трябва да отговаряте на съответните базови визови изисквания.

www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/475/eligibility.htm

Main applicant eligibility

Тук може да попълните табличката и да разберете дали отговаряте на базовите зисквания за спонсорство според DIAC. Необходимият брой точки е 100.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/475/eligibility-applicant.htm

About this visa

Това е временна 3 –годишна виза ,която позволява да се работи и живее 3 години в слабозаселените райони на Австралия. Ако живеете 2 години и работите 12 месеца от тях в тези райони имате право да кандидатствате за permanent residency.

За този тип виза трябва първо да сте се асестнали в съответната професия в асестващата ви ВАС специално организация.

Изискванията за тази виза се определят от POINT TEST като ви е необходимо да съберете 100 точки.

Спонсорството от щат/територия ви дава допълнително 10 точки.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
roshavbg
почетен член
****

Регистриран: 02.08.2010
Мнения: 104
От: В гетото
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2733138 - 29.12.2010 14:46 [Re: donika_d]

Points for Designated Language

Ако си извадите от Университета в
който сте завършили в България служебна
бележка, че сте завършили цялото си
образование на Български език --- 5т.
( Важи и сертификат за владеене на български език от Съюза на преводачите в България)

Току що звънях в Съюза на преводачите в България и от там ми казаха че не могат да ми издадат такъв сертификат.

--------------------
The depraved are devoted.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2733875 - 01.01.2011 03:26 [Re: roshavbg]

Доколкото знам преди там можеше да изкараш изпит по български .., но твоята информация опровергава моята. Ако толкова са важни тези 5 точки за владеенето на български език може да изкараш изпита в Софийския.
www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti_i_departamenti/departamenti/departament_za_ezikovo_obuchenie/kursove/izpiti_i_kursove_za_pridobivane_na_sertifikat_za_prevodachi_i_za_nivo_na_vladeene_na_b_lgarski_ezik

Точка 6 - мисля че чудесно ще ти свърши работа.

Никой не може да ти издаде удостоверение за владеене на български език само на основание, че си български гражданин.
Имаме прекрасни примери в малцинствата, които не го владеят и на основно ниво.
Поздрави и успех!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ravekittyМодератор
Thunderstorm
***

Регистриран: 24.03.2007
Мнения: 1802
От: Oz
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2734024 - 02.01.2011 02:13 [Re: donika_d]

Документ от университета, че обучението ти е провеждано на български език върши работа
Проверено и използвано

--------------------
Най-безнадеждното нещо е да убеждаваш хората в нещо… Всеки трябва да стига до своята истина сам, за да повярва в нея...
Павел Вежинов


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
roshavbg
почетен член
****

Регистриран: 02.08.2010
Мнения: 104
От: В гетото
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2734175 - 02.01.2011 20:47 [Re: ravekitty]

Последните критерии които ще влезнат в сила от 01.07.2011 г.
линк към документа: http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-fact.pdf

Обяснения към новите правила: http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/points-testfaq.pdf

Важи за тези категории
Subclass 885 Skilled Independent
Subclass 886 Skilled Sponsored
Subclass 175 Skilled Independent
Subclass 487 Skilled Regional Sponsored
Subclass 176 Skilled Sponsored
Subclass 475 Skilled – Regional Sponsored

Ако Ви има специалността в SOL листа можете да кандидатствате. Предишните 60, 50 или 40 точки ще отпаднат и ще останат като фактор само точките които може да съберете от долните данни които ще дам като минимума е 65 точки и важи за всички видове визи спонсорирана независима постоянна временна.

Години
18-24 - 25 точки
25-32 - 30 точки
33-39 - 25 точки
40-44 - 15 точки
45-49 - 0 точки

Английски
Competent English - IELTS 6 - 0 точки
Proficient English - IELTS 7 - 10 точки
Superior English - IELTS 8 - 20 точки

Австралийски професионален опит
една година (от две години) - 5 точки
три години (от пет години) - 10 точки
пет години (от седем години) - 15 точки

Професионален опит извън австралич
три години (от пет години) - 5 точки
пет години (от седем години) - 10 точки
деветгодини (от десет години) - 15 точки
Можете едновременно да имате точки от двете горни категории опит в австралия и опит извън австралия!!!

Квалификационна степен
Етот тук не им разбирам какви точно са тези придобити от австралия степени за това ще ги оставя непреведени
Offshore recognised apprenticeship
AQFIII/IV completed in Australia
Diploma completed in Australia - 10 точки за едно от горните три
Бакалавърска и магистърска (няма значение коя от двете прилагате) - 15 точки
Доктор - 20 точки

Признаване на обучение в австралия (минимум две години) - 5 точки

Непознат език - 5 точки
Точките ще се дадът на кандидата от Националния орган по акредитация на преводачите National Accreditation Authority for Translators and Interpreters (NAATI) (не разбрах как сигурно чрез някакъв тест) и няма да се признава както досега че си учил езика в училище или университет.

Умения на партньора - 5 точки
Ако партньора отговаря на следните критерии:
- да бъде включен във същата виза като основния кандидат
- да не са постоянно пребиваващи
- да нямат навършени 50 години
- да има професия от SOL и да бъде оценена положително от съответния орган
- да има Competent English - IELTS 6
- да е работил 12 месеца в последните две години

Професионална година - 5 точки

Спонсорство от щат или територия по план миграци - 5 точки (за визи 176 и 886)

Спонсорство от щат или територия, спонсорство от роднина по план миграция - 10 точки (за визи 487 и 475)

Учене в регионална област - 5 точки

Последните четири са обяснени по подробно в Обяснения към новите правила най - отгоре който е заинересован и ги разбере да пояснява.

Дано съм бил полезен и ако имам грешки предварително се извинявам.

Ще бъда изключително благодарен ако някой е минал асесмънта за инженери да помогне с попълването на CDR - май там ще е най-трудно.

--------------------
The depraved are devoted.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
whale
ориентиран


Регистриран: 05.04.2011
Мнения: 15
От: София
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2777159 - 05.04.2011 19:31 [Re: donika_d]

Здравейте!

От няколко дни вече се ровя в този форум и в сайта на http://www.immi.gov.au и вече изчистих за себе си част от информацията, но определено имам нужда от малко разяснения от про-та като вас:) - успели да заминат и такива, намиращи се на финалната права.

Цялата информация по сайта на DIAC е толкова много, с толкова безкрайни препратки, че ми е трудно да систематизирам и намеря някой фундаментални елементи от целия пъзел.
Според мен новата точкова система е перфектна и за кандидати като мен това идва точно навреме. Ако не съм разбрала грешно, според нея можеш да минеш с 65 точки, а не със 100, както е било до този момент. Все пак, моля, хвърлете малко повече светлина на мен и на всички, които тръгваме по този път с надежда за по-добър живот:

1.Тип виза - според мен аз съм за 175, но не разбирам каква е разликата между 175 и 885. На мен ми трябва работна виза, по класификанията на АНЗСКО.

- Skilled – Independent (Migrant) visa / subclass 175, type of visa GSM
- Skilled – Independent (Residence) visa / subclass 885, type of visa GSM

2.Възраст - това е ясно. На 30 съм и ще получа 30 точки - това според новата система

3.Език - имам кембридж сертификат, затова не мисля, че IELTS ще ми се опъне. Все пак ще запиша един кратък двуседмичен курс, за да се запозная със спецификата на изпита и живот и здраве се надявам юни месец да се класирам за още 10 или 20 точки – пак по новата система.

4.Диплома и assessment – разбрах колко точки ще получа за дипломата си по новата система за оценка, но:
- Къде да намеря информация за assessment? Как да си легитимирам дипломата пред DIAC? Някой може ли да ми даде линк за необходими документи и т.н.
- По новата система получавам ли допълнителни точки конкретната ми професията, която е включена в SOL?
- Колко ще ми струва да ми оценят дипломите?

5.Такса за подаване на пакет от документи - намерих инфо, че след като съм готова с целия пакет от документи, сертификатчета и т.н, трябва да подам документите си за виза заедно с едни 2575 $ австралийски долара (за виза тип 175). Това така ли е?

Благодаря предварително за съветите ви!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
donika_d
ориентиран
***

Регистриран: 26.06.2008
Мнения: 151
От: София , БълХария
Re: ПРОЦЕДУРА ЗА ЕМИГРАЦИЯ в Австралия според НОВИТЕ КРИТЕРИИ
    #2804929 - 08.06.2011 19:56 [Re: whale]

Товариш темата с личният си случай. Темата е за инфо на всички. Не е въпроси и отговори. Можеш да пуснеш запитването си в отделна тема или в подходяща за това.

Идеята на темата е човек като отвори да види синтезирано новите критерии а не да изчита 10 -20 частни случая и на кои какви саму затрудненията и запитванията.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, ravekitty 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 117288

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.012 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.