Gargamel
ентусиаст

Регистриран: 04.04.2017
|
Re: Green Card Through Family Стъпки за останалите членове на семейството
#3396752 - 05.04.2017 21:54
[Re: Ян Бибиян™©]
|
|
|
Следя датите, които се разглеждат към момента.
|
Ян Бибиян™©
вагабонтин

Регистриран: 15.05.2004
|
#3396753 - 05.04.2017 21:59
[Re: Gargamel]
|
|
|
И какво пише, че след 3 месеца ще получиш ЗК така ли ?
-------------------- Лоша ракия и хубава мотика НЯМА
|
Gargamel
ентусиаст

|
#3396754 - 05.04.2017 22:05
[Re: Ян Бибиян™©]
|
|
|
Явно имаш много свободно време и се чудиш какво да правиш! Иди и се дракай на друго място!
|
Ян Бибиян™©
вагабонтин

Регистриран: 15.05.2004
|
#3396755 - 05.04.2017 22:26
|
|
|
На мъжа си казвай какво да прави , аз ще се дракам където си искам
-------------------- Лоша ракия и хубава мотика НЯМА
|
zlatiyor
learner

Регистриран: 21.11.2008
От: DC area
|
#3396767 - 05.04.2017 23:33
|
|
|
Ами да те питам семейството ти (съпруга и дете) вписано ли е в петицията? Когато брат ти е подавал документите, трябва да е споменал, че освен тебе има и семейство. Преди около година на една позната брат и със семейството си дойдоха тук по този начин.
-------------------- It is choice - not chance - that determines your destiny
|
Nadin
Charmed

Регистриран: 17.05.2002
От: The Windy City
|
#3396780 - 06.04.2017 02:26
[Re: zlatiyor]
|
|
|
Не съм се ровила скоро, но когато ние подавахме петиция преди години за брат на съпругът ми, съпругата му и първото дете бяха включени, след това и второто е било включено. Попитах, имайки предвид случая, който дискутирате. Тоест, когато дойде врмето, ако въобще дойде, имайки предвид евентуалните промени, на база на петицията и четиримата едновременно ще получат зелени карти.
-------------------- Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.
|
gaiety
ZаплЕ$

Регистриран: 29.06.2006
От: вече на изток от....
|
#3396784 - 06.04.2017 03:21
|
|
|
Бибиян е прав, не даваш никаква информация, която би помогнала да ти отговорим. (Зарежи "умното" изказване за адвоката по-горе ) Мога малко да те насоча, но ако самата ти не знаеш подробности няма как да ти се помогне.
Значи, около 1 година преди да ти влезе приорити датата във виза бюлетина емиграционните стартират процеса като пращат писма на теб и на подалият петицията и се започва процес по подготовка на документите, който отнема не по-малко от 6 месеца.
Научи на коя дата ти е пусната петицията (би трябвало да са ти пратили копие), ако е било преди да си женена е трябвало да се направи промяна в състоянието и да се добавят съпруг и деца чрез писмо до емиграционните, ако е било след, значи те вече фигурират в петицията и просто се стартира процеса за всички едновременно.
За съжаление и аз мисля, че си още твърде далеч от интервюто и си се заблудила.
-------------------- Не съм вещица....Изморена фея съм...
|
Gargamel
ентусиаст

|
#3396802 - 06.04.2017 09:43
[Re: gaiety]
|
|
|
Благодаря ти gaiety,
Петицията е пусната на 2 август 2004г. Имаме писмо от дата 24 ноември 2009г., че е минала в статус Approve (Approval Notice) и това е за момента. Във Visa Bulletin за април е дата 08MAY04.
Ако аз съм в някаква генерална заблуда, моля просветлете ме. Не знам дали при подаване на петицията брат ми е посочил съпруга ми и дъщеря ми, вероятно ако се е изисквало във формата да се попълнят, значи ги е посочил. Ще разбера днес.
|
Gargamel
ентусиаст

|
#3396803 - 06.04.2017 09:46
[Re: gaiety]
|
|
|
По време на пускането на петицията вече съм била омъжена и детето ми е било родено. Така че, са посочени в петецията, съдейки по думите ти.
|
Nadin
Charmed

Регистриран: 17.05.2002
От: The Windy City
|
#3396821 - 06.04.2017 13:47
|
|
|
Цитат:
1. С какъв статут са съпругът ми и дете ми, докато излязат техните карти, което до колкото знам не става много бързо? Дъщеря ми има в момента валидна туристическа виза, съпругът ми няма. До колкото знам, като част от семейството те имат право на легално пребивавене в САЩ. Така ли е? За какъв вид разрешение за пътуване до САЩ се подава до американското посолство в София? 2. До колкото знам, при подаване за залена карта за съпруг и дете, когато аз имам вече моята карта, изчакването на картата е в страната, в която са били те към момента на подаване на документите. Това така ли е още? 3. Съпругат ми има ли право на някакво временно разрешително за работа в САЩ докато изчаква издаването на зелената си карта? Ако да - от къде се вади.
Цитат:
По време на пускането на петицията вече съм била омъжена и детето ми е било родено. Така че, са посочени в петецията, съдейки по думите ти.
Удебеления текст ме безпокои? Какво значи съдейки по думите и? Фигурират или не в петицията? Ако да, тогава за какви допълнителни стъпки, за техните зелени карти става дума? Когато излезе номера, всички ще получите зелени карти, с равни права и задалжения.
-------------------- Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.
|