Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420867 - 05.12.2017 09:36
[Re: Бяло Конче]
Отговори
Цитирай
Никакви надежди!
Екстри:
Пиринец
Татар
Регистриран: 14.12.2011
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420878 - 05.12.2017 11:50
[Re: Негатор]
Отговори
Цитирай
Това е новата опорна точка на ВМРО ДПМНЕ, които са против договора. Клаузите за историята са много опасни, защото имало различни тълкования. Когато бях на Воденица ВМРО-та Картагенеро, оня Благойче и Маймуна (който беше СДСМ) бяха на мнения, че цялата българска история е лага и ще я побият за 2 дни. Сега обаче, като опря ножа в кокала, бият отбой и почват да говорят за интерпретации. Тоест в Македония една версия, в България друга и България трябва да е толерантна за различния прочит на историята. Няма как да стане ...
Има един тежък водевил в Република Македония, дали мнозинството хора обичат повече държавата или националния мит, създаден в Югославия и при управлението на Груевски.
Аз съм оптимист, след катастрофалните резултатите на местните избори, смятам, че ще се върви напред. Фактите особено медиевистика, сформиране на БМОРО, братя Миладинови и прочие са много еднозначни, така че доста бързо ще се корегират учебниците.
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420880 - 05.12.2017 12:03
[Re: Негатор]
Отговори
Цитирай
Добре им го каза Божидар Димитров. Признавам го за велик по македонския въпрос, но онзи техния т.н. проф. историчар Жежов не можах да изслушам до края. Измъкна се, както обикновенно. С една проста декларация - имало огромен брой документи за постоенето на македонския народ преди 1944г. Добре, де, като ги има, къде са и кой ги е виждал?
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
Екстри:
Пиринец
Татар
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420893 - 05.12.2017 14:20
Отговори
Цитирай
Божидар е жалка, пияна, провокативна утрепка и е вреден за отношенията между България и Македония. Вече е пенсионер, но по договора трябваше да се уволни от всички публични позиции.
Екстри:
Елби
lead bounder
Регистриран: 29.07.2013
От: ОЧЗ
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420908 - 05.12.2017 16:37
[Re: Пиринец]
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420909 - 05.12.2017 16:37
Отговори
Цитирай
Както казват македонците - Божидар Димитров е контраверсна(противоречива) личност. Но това, което казва за Македония е 100% истина и смятам, че трябва да има такива българи, които да говорят по този начин. Това си е моето виждане. П.П. Оказва се, че думата контраверсен я имало и в българския език, и е синоним на думата противоречив. Не го знаех.
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
Екстри:
Пиринец
Татар
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420918 - 05.12.2017 19:03
Отговори
Цитирай
Той дори не е професор от Софийския университет, той е тотално посмешище в историческия факултет. Книгите, които пише, не са научна литература, а са някакви фейлетони, и винаги се върти около политиката за пари и телевизията за слава. Жалка карикатура, да не говорим, че първо да си от БСП, а после от ГЕРБ е жалка история. Освен това, външната политика по отношение на Македония е единственото смислено нещо от страна на ГЕРБ. Има национална платформа с евродепутатите на всички парти и там няма спорове, а Божо ръси простотии.
Когато се подписа договора, много хора в България бяха по-скромни в оценките си, а той се държеше като завоевател и това веднага се пренесе в медиите близки до ДПМНЕ. Бедствие е този човек, бедствие ...
Re: Внимание!Говори Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков„ #3420940 - 05.12.2017 20:42
Отговори
Цитирай
Точно! За всичко съм съгласен. Но досега никой не е направил толкова по македонския въпрос от 1991 година насам. Не съм гербаджия, ясно ми е, че има и американска ръка, но все пак трябва да се признае, че има пробив...и Борисов, и Димитров(въпреки и отрицателните му заслуги) са едни от главните действащи лица в него. Надявам се да има и по-голямо развитие по македонския въпрос...