I don't know where to find you I don't know how to reach you I hear your voice in the wind I feel you under my skin Within my heart and my soul I wait for you Adagio All of these nights without you All of my dreams surround you I see and I touch your face I fall into your embrace When the time is right I know You'll be in my arms Adagio I close my eyes and I find a way No need for me to pray I've walked so far I've fought so hard Nothing more to explain I know all that remains Is a piano that plays If you know where to find me If you know how to reach me Before this light fades away Before I run out of faith Be the only man to say That you'll hear my heart That you'll give your life Forever you'll stay Don't let this light fade away Don't let me run out of faith Be the only man to say That you believe, make me believe You won't let go Adagio
-------------------- Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!
недействителност, действителност... Колко утопия има в тези думи! Докато истинският живот е в Духа - той не е битието, в което има на4ало и край. Чoвек не е само от кал. Носталгията не ни помага, а ни спира - закотвя ни в битието, в калта... Разгръщаме се единствено извън битието
ПП: филмът не съм гледала все още - дано си заслужава Благодаря Ще го потърся
-------------------- Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!
Цитат: Тая тема и темата на нищото за усещането да си мъртъв, засега се вият една около друга и около разните ни носталгии като полимерите в ДНК
Nostalgia, etymology
1770, "severe homesickness" (considered as a disease), Mod.L. (cf. Fr. nostalgie, 1802), coined 1668 by Johannes Hofer as a rendering of Ger. heimweh, from Gk. nostos "homecoming" + algos "pain, grief, distress" (see -algia). Transferred sense (the main modern one) of "wistful yearning for the past" first recorded 1920.
Какво ще кажещ за тази дефиниция?
Кое от двете?
"severe homesickness"
или
"homecoming" + algos "pain, grief, distress"
Болка по кой дом, завръщане къде?
За мен завръщането в София почти винаги е равно на "homecoming" + algos "pain, grief, distress", придружено от "severe homesickness" по Сиатъл ))
П.П. Освен това горната дефиниция конотира миналото като дом. Колко поетично ))
Да направим ли е един поетичен носталгичен джам?
Страдат ли от носталгия хората, които обичат да се местят в нови къщи? Може би само когато са в покой.
А ето пък еросария намеква, че носталгията е тъга не по забравеното минало, а по едно неслучващо се бъдеще
Носталгията е по алтернатива, която домува някъде напред назад във времето, нагоре надолу наляво надясно напред назад в пространството. Дотук само изказваме подозрения коя от носталгиите да посочим като неоснователна и да я разкараме.
Цитат: Носталгията е по алтернатива, която домува някъде напред назад във времето, нагоре надолу наляво надясно напред назад в пространството. Дотук само изказваме подозрения коя от носталгиите да посочим като неоснователна и да я разкараме.
Хубав текст, тъкмо си мислех да пиша нещо за Градът и човекът е човек, когато е на път и къщата в предградията като есенция на безпътицата, ама като ми остане време.