ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Хоби и Развлечения » Пътешествия

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
luce

Регистриран: 30.01.2009
От: italialand
може ли да се стане зависим от пътуванията?
      #2593185 - 15.03.2010 12:14

надявам се ALEX_AN да няма нищо напротив,слагам нейния пост като начало на тази тема

"Това поне за мен е вид страст, като наркотик, опиташ ли веднъж, после трудно можеш да се спреш Да не говорим, че всяко едно пътуване, независимо къде, дори и в най-затънтеното кътче на света, разширява кръгозора, обогатява те като човек - улавяш нови звуци, виждаш нови картини, чуваш друга реч. Изплъзваш се от монотонния ритъм на ежедневието и усещаш живота по друг начин. Абе с две думи, всяко пътуване за мен е ВЪЛШЕБНА МУЗИКА, НАЙ-НАЙ -ВЕЛИКОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ "

според мен могат да доведат до приятна зависимост,която наиситина може да даде неповторими емоции и обогати кaто нищо друго

аз пътувам винаги когато ми е възможно,дори да не е далеко от вкъщи,защото хубавото на пътуванията е че, всъщниост са едно лично вътрешно измерение, който не всички притежават за съжаление,всеки път човек се преоткрива,и всеки път,дори и най-краткия уикенд в околностите ,изкарва черти от характера които ежедневието скрива или по-скоро забравя.
Във всеки случай,добър път на всички globe-trotters

И ако наистина се чувствате зависими и в плен на този вид дрога,чувствайте се привилегеровани.

--------------------
chi viaggia vede, chi vede impara, chi impara sa!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ALEX_AN
мечтателка

Регистриран: 16.05.2006
От: София, България
Re: може ли да се стане зависим от пътуванията? [Re: luce]
      #2593338 - 15.03.2010 15:36

Благодаря ти, luce, за идеята да пуснеш тази тема, провокирана от моя постинг
И на мен би ми било много интересно да прочета и други гледни точки, защото хората са толкова различни и това, което е убийствено за някои, в същото време е върхът на удоволствието за други .
Аз направо съм си пристрастена, зависима, дрогирана като стане въпрос за пътуване. Дори мъж ми казва, че в последните години направо съм се "повредила" на тази тема Ама то може и от ЕГН-то да е, не знам
Но на мен си ми харесва да се чувствам по този начин и да продължавам да си мечтая за къде ли не....

Менада
размер XLent

Регистриран: 18.02.2006
От: въд планините
      #2593422 - 15.03.2010 17:59

Мразя да пътувам.Съвсем чистосърдечно си го признавам.И не се шегувам.Моментите с целия стрес с багажа и документите по летищата и ужасните часове в самолета са едни от най-омразните в живота ми.
Обаче обожавам да бъда по места,където не съм била в този живот,но ги чувствам близки и познати.Живея много в спомени и фантазии аз и все ми се иска да се върна в някое друго време.Разбира се,че не може в действителност,но главата на човека е уникална и понякога успявам да си представя други картини,други времена на место.Да,зависима съм от тези моменти.Искам ги.
Ходя по места,които ме привличат с нещо,понякога дори една дума или снимка.Понякога човек може да се разочарова,понякога е по-красиво и от мечтите и си заслужава целия стрес с багажа и документите по летищата и ужасните часове в самолета.Така ми се щеше да бяха измислили телепорта

--------------------
Някой ме повика на сън и аз тръгнах да го търся далеч,далеч...

burgasblacksea

**

Регистриран: 28.01.2010
      #2593429 - 15.03.2010 18:06

Естествено! Това е дрога!
Едни се пристрастяват (като нас), други не.

--------------------
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
      #2593456 - 15.03.2010 19:12

Ако не пътувам през няколко месеца ставам нервен
Не знам дали е дрога
Отделно преди пътуването прекарвам доста приятни часове в планиране.

П.С. Относно въпроса на Менада от темата за Берлин понякога пътувам и сам , но по-често сме двама или с компания
Във всеки случай , когато съм сам не ми е проблем и това не ме спира.

Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
      #2593460 - 15.03.2010 19:24

Обожавам да пътувам, от там си черпя енергията. И обичам дългите пътувания, като време, а не толкова дългите разстояния. Обикалям с удоволствие от страна в страна.

--------------------
Der Mensch denkt und Gott lenkt.

Ооо ...
~
**

Регистриран: 06.09.2006
От: BG
      #2593461 - 15.03.2010 19:25

Не пътувам много.
Авантюрата не е в кръвта ми, но определено всяко пътуване презарежда батериите.

Тaис
хетера

Регистриран: 17.10.2003
От: Sofia
      #2593477 - 15.03.2010 19:46

И аз благодаря, че това мнение е изнесено в отделна тема, защото и на мен много ми хареса, но не коментирах, защото беше в друга тема

Аз също мисля, че е нещо като вид наркотик - пипне ли го веднъж човек, няма лечение. А аз разбирам от наркотици и зависимости - все пак това ми е специалността де
И си мисля, че принципа е точно същият - едни опитват, не им харесва много и може да пробват пак, но рядко. Други обаче, които са по-податливи на зависимости (като мен ) нямат шанс. И се започва не само по-често, но и все по-"лакомо" да се гледа на възможните опции за пътуване При мен така се случва напоследък, че горе-долу на всеки 2 месеца съм някъде (понякога и по-често). Не крия, че това понякога уморява, особено ако са дълги полети и тн, но... миналата есен така се задържах от средата на Септември до Нова година и вече се "тресях от нерви", абе същинска абстиненция А това със събирането на багажа - ами да си призная, така и не се научих да преценявам колко и какво ми трябва, затова взимам всичко И все съм с повече от позволените килограми по летищата
Хубавото е, че от тази зависимост не се умира, така че дрогирайте се с пълна сила

--------------------
Някои правят така, че нещата да се случват.
Други наблюдават как нещата се случват.
А трети се питат дали нещата са се случили...

canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
Re: може ли да се стане зависим от пътуванията? [Re: Тaис]
      #2593509 - 15.03.2010 21:02

"А аз разбирам от наркотици и зависимости - все пак това ми е специалността де"

Сега ако кажеш , че си професионален психиатър просто ще ни разбиеш тотално

Тaис
хетера

Регистриран: 17.10.2003
От: Sofia
Re: може ли да се стане зависим от пътуванията? [Re: canon]
      #2593570 - 15.03.2010 22:50

Не съм психиатър, магистър-психолог съм и специалността ми е Социална превенция, в частност зависимости и злоупотреби с наркотици при юношите
Всъщност никога не съм учила туризъм Но се случи да го работя вече доста години... И сега като гледам на тема зависимост от пътуване и докторат мога да направя

--------------------
Някои правят така, че нещата да се случват.
Други наблюдават как нещата се случват.
А трети се питат дали нещата са се случили...

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
      Не можете да добавяте нови теми
      Не можете да отговаряте на мненията
      HTML - забранен
      Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2342

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2011 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.063 seconds in which 0.051 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.