Svetozar Botev
неориентиран

Регистриран: 27.07.2010
От: Sofia
|
АЗ СЪМ ЗА ДРУЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ !!!
#2671431 - 27.07.2010 20:47
Прикрепен файл (42 тегления)
|
|
|
България да излезе от гореспоменатата организация НАТО да сключи равноправен икономически и военен съюз с Русия и другите Православни Славянски Държави ! уеб страница
Редактирано от Svetozar Botev (27.07.2010 21:10)
|
Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
|
Re: АЗ СЪМ ЗА ДРУЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ !!!
#2672176 - 29.07.2010 11:01
[Re: Svetozar Botev]
|
|
|
Цитат:
България да излезе от гореспоменатата организация НАТО
Защо? А къде е спомената по-горе тази организация?
Цитат:
да сключи равноправен икономически и военен съюз с Русия и другите Православни Славянски Държави
Защо? Кои са другите Православни Славянски Държави? България славянска държава ли е?
|
Marillion
Министър на истината

Регистриран: 19.11.2004
От: Евразия
|
#2672223 - 29.07.2010 12:32
|
|
|
Цитат:
да сключи равноправен икономически и военен съюз
Това чудо какво представлява?
--------------------
„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Koйто владее настоящето, владее миналото.“
|
admiral
на андорския флот

Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
|
#2672561 - 29.07.2010 23:00
|
|
|
Дружбата е хубаво нещо.  Всеки има право да дружи с когото си иска - това е негово демократично право. Като и правото на държавата България.
-------------------- I'm great in bed. I can sleep for days.
|
tisss
Tester Independent...

Регистриран: 07.04.2006
От: Пловдив
|
Re: ТОЙ БИЛ ЗА ДРУЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ. АЛЕ!
#2672717 - 30.07.2010 12:01
[Re: Atman]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
България да излезе от гореспоменатата организация НАТО...
Защо? А къде е спомената по-горе тази организация?
Цитат:
да сключи равноправен икономически и военен съюз с Русия и другите Православни Славянски Държави
Защо? Кои са другите Православни Славянски Държави? България славянска държава ли е?
Чудно ми е що се залавяте, Atman, да учите младия господин. Младият господин тепърва има сам да си обяснява простички, но основни истини, като например, че не всичко, дето хвърчи, се яде, а и елегантният наглед мъркащ котарак не е непременно най-искреният приятел на мишленцето, излязло да опознае света.
Най-важните истини човекът сам да си ги изстрада! На собствен гръб, за своя сметка. Ако под името на въпросния наивник, разбира се, не се крие стара кримка от пребоядисания червен бардак на БСП...
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|
Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
|
Re: ТОЙ БИЛ ЗА ДРУЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ. АЛЕ!
#2672951 - 30.07.2010 18:41
[Re: tisss]
|
|
|
Цитат:
Чудно ми е що се залавяте, Atman, да учите младия господин.
Аз не го уча. Само питам.
|
додо
оптимистка

Регистриран: 28.05.2006
От: София
|
#2675598 - 04.08.2010 23:15
|
|
|
Aз съм за дружбата на България с всички страни по света! Русия е една чудесна, огромна страна с голями възможности и потенциал. Не разбирам някои комплекси на българи към Русия! Русия никога не ни е налагала нищо: това че българите я гледаха в "устата" и бяха съгласни с всичко си е наш проблем, а не проблем на Русия...Ако трябва някой да има комплекс към руснаците, това съм аз: имах съпруг руснак и живях една година в Русия, така че директно им сърбах простотията, но там срещнах чудесни хора, каквито не вярвах, че изобщо е възможно да съществуват /не че те бяха с много висока култура, но бяха с такава богата и красива душевност, стремеж към наука, знание, с чисто, огромно сърце.../Не казвам, че се чувствах комфортно в тяхна компания /простотията е въпрос на възпитание и култура/, но научих много неща за своя собствен живот, живях като в приказка...По никакъв начин не смятам за разумно да загубим възможността за близък контакт с този народ! Имаме близка душевност и езици, така че възможността да се разбираме добре прави тази страна "атракция" и приоритет в определена посока за България според мен...Това че нашите политици гледаха 45 години руснаците в устата защото така им беше по-лесно, не означава, че РУСНАЦИТЕ СА НИ ВИНОВНИ!...
|
Natural
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: Софето
|
#2675851 - 05.08.2010 13:09
[Re: додо]
|
|
|
Цитат:
Русия никога не ни е налагала нищо: това че българите я гледаха в "устата" и бяха съгласни с всичко си е наш проблем, а не проблем на Русия...
За българите до голяма степен си права, само че за това, дето Русия нищо не налагала - да ти припомням ли какво се случи на чехите и унгарците, когато решиха да не "гледат Русия в устата"???  При това Дубчек даже не искаше да въвежда капитализъм, а само "социализъм с човешко лице" ....
-------------------- Практиката показва, че на теория всичко е възможно!
|
tisss
Tester Independent...

Регистриран: 07.04.2006
От: Пловдив
|
#2675860 - 05.08.2010 13:35
[Re: Natural]
|
|
|
Цитат:
...за това, дето Русия нищо не налагала - да ти припомням ли какво се случи на чехите и унгарците, когато решиха да не "гледат Русия в устата"??? При това Дубчек даже не искаше да въвежда капитализъм, а само "социализъм с човешко лице"...
Е, грешката си е баш у Дубчек, че не пуснал подобаваща молба на рускаму язъйку пред съответния отдел в ЦК на КПСС да му бъде отпуснат "социализъм с човешко лице". И другарите от Кремъл, като не го разбраха какво иска и какви ги дроби долу в ниското, пратиха танкове да изяснят какво аджеба му се ще на разсеяния Дубчек.
Така се получава, като не следват примера на българските червени другарки и другари, които и досега са монолитно цяло до последния пребоядисан в пъстри демократически цветове папагал.
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|
додо
оптимистка

Регистриран: 28.05.2006
От: София
|
#2677225 - 08.08.2010 01:30
[Re: tisss]
|
|
|
Да... ...Съгласна съм с тебе, Тисс!...Проблемът беше, че страните от СИВ имахме договор за взаимно подпомагане при такива ситуации въз основа на който и в чехия и преди това в унгария имаше интервенция на войски от Варшавския договор. Но за да се случеше това беше необходимо някой от вътре да сигнализира и изплаче за помощ...Това явно не се е случило в Полша, защото както виждаш нямаше интервенция там...А много години по-рано тогавашната Югославия, и Румъния, и Китай се отцепиха безпроблемно от соц.лагера...
|