sefdas
неориентиран
Регистриран: 14.06.2008
|
Социални помощи за намалена работоспособност 50 %
#2687034 - 29.08.2010 19:52
|
|
|
Здравейте, пише ви един възмотен младеж.
Роден съм със пророк на сърцето и съм опериран на 4 години. Първоначално работоспособността ми беше намалена на 90%. След като станах на 14 години ми я намалиха на 70, след още две години искаха да я намалят на 35, но след много разправии и караници с комисията останаха 50 %. И така 4 години си стоя и вземам нищожни помощи. Много съм амбициран да уча в чужбина, имам добра диплома и английски, но ме спират парите. Въпроса ми е дали и в коя държава биха ми отпускали помощи по болест и каква е процедурата. И дали може да се мине нова комисия в съответната държава да определят наново процентите.
|
Fleur interdite
scrumptious

Регистриран: 14.12.2006
От: несена от вихъра
|
Re: Социални помощи за намалена работоспособност 50 %
#2688554 - 01.09.2010 23:03
[Re: sefdas]
|
|
|
Цитат:
възмотен
+
Цитат:
пророк на сърцето
=
Цитат:
имам добра диплома
-------------------- Battle-khaki personality with red underwear.
|
Casiopeq
summer wine

Регистриран: 26.08.2009
От: София
|
#2688587 - 02.09.2010 02:31
[Re: Fleur interdite]
|
|
|
извини ме, че аз ще отбележа друго, а не грамотността, но солидарно и аз да покажа "коравосърдечието си", а именно: Работоспособност, която се намалява от крехката възраст на 14 години. След което, аз лично не знам да се получават помощи за това, освен, ако нямаш "връзки" по болниците. Реално, мнението ми е, че това не е "недъг", който да те прави инвалид и наистина да си нетрудоспособен, че чак да се бориш за по-голям процент помощи, отколкото за работа, с която да можеш да си направиш една операция в чужбина (например). И последно ... не че гарантирам, но съм чувала, че в Канада социалната система е на ниво. Ама в английската й част (не знам). И така ли иначе един ден ще се наложи и да се работи, че само с учене... за кво го учиш, ако не го работиш?
-------------------- "The pause is a Part of the walk" DEWAR`S
ВНИМАНИЕ!
Всеки е свободен да си бере лайка-та.
|
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
|
#2688589 - 02.09.2010 02:40
[Re: Casiopeq]
|
|
|
Цитат:
за кво го учиш, ако не го работиш?
Аз предлагам да попитаме Stephen Hawking .
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
|
Casiopeq
summer wine

Регистриран: 26.08.2009
От: София
|
#2688594 - 02.09.2010 03:07
[Re: Reks]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
за кво го учиш, ако не го работиш?
Аз предлагам да попитаме Stephen Hawking .
дам. добър отговор. Но има огромна разлика. В здравословното състояние на Стивън и порок на сърцето. това първо. Стивън, не съм чела да е получавал помощи. (още повече от 14 годишен) Още повече от момента, в който е разбрал за болестта си, не е тръгнал по социалните, а напротив, се е съсредоточил в изследванията си. Т.е. парадоксално, но това е бил катализатора да открие нещата, които е открил. това второ. И накрая, може, ако имаш желание да предположиш и прецениш, че аз не разубеждавам човекът да прави каквото е решил... напротив, предложила съм варианта с Канада, а може би и с Швейцария. Така че ... запази си мисълта. Интересна е. Ама за друг път.
-------------------- "The pause is a Part of the walk" DEWAR`S
ВНИМАНИЕ!
Всеки е свободен да си бере лайка-та.
|
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
|
#2688606 - 02.09.2010 04:12
[Re: Casiopeq]
|
|
|
Аз каквото съм имал желание съм го цитирал - останалото не ме интерисува .
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
|
Жълтия нож
professional

Регистриран: 16.07.2006
От: Sombaк`e
|
#2691760 - 09.09.2010 03:37
[Re: sefdas]
|
|
|
Здравей Севдасе, Канада е страната в която хората в неравностойно положение се ползват с големи предимства. Провери в сайтовете на канадските университети какви са условията за да се запишеш да учиш. Ако си много упорит-ще успееш. Когато дойдеш тук-не търси помощи,а работа. (Много хора не знаят, че се работи не само с мускули, но и с мозък).
|