ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Българи в чужбина

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Дзвер
wavedancer

Регистриран: 24.05.2004
piiGs темата- поредна
    #2783082 - 18.04.2011 20:42

Цитат:

To с тая безработица трябва да се има предвид и колко е % на местното население без работа и колко % от безработните са латиносите дето прииждат на талази към Испания.
И Португалия е пълна с бразилци и африканци. Има цели квартали в Лисабон заселени само с емигранти от Ангола.
Пред консулството им всеки ден чакат стотици африканци за документи за помощи

Да но безработицата- официалната такава си е на легално работещите. А тези, които ти казваш, че прииждат или са нелегални, как да получават помощи?
Това ми е много чудно- ок идваш от Ангола или където и да е, в страна, където има огромна безработица, нямаш работа, нямаш перспектива, защо стоят тогава? Всъщност как оцеляват? Айде тея с уличната търговия, но те са относително малка част от прииждащите и едва ли имат високи доходи, ами жените им, ами децата?
Тук не знам какво става, нали не гледам често тв, но нещо странно и без никакъв шум. Всички- ама абсолютно всички от близките изтоци и африка са ги изчезнали от коментирания преди парк.Нямаше нито един . В съседния квартал си бяха, та чудно дали не започват лов на нелегални и къде ги пращат? И най- накрая се сетиха, че могат да сложат малко пари поне в общинските бюджети от глоби за паркинги, но не като преди- слагат тикет и хората ги изхвърлят, а свалят номерата направо
@ Каноне, понеже изглежда пътуваш по- често, но в другите от пиигс, как се справят или няма оправяне откъм нашествие вече?

--------------------
Μολών λαβέ

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
Re: piiGs темата- поредна
    #2783089 - 18.04.2011 20:50 [Re: Дзвер]

Не се лъскай така да си слагаш главно G в piigs. Не сте вие най-голямото прасенце .

--------------------
Some people are just evil - that's their nature

Дзвер
wavedancer

#2783096 - 18.04.2011 21:05 [Re: Reks]

Да, но пък сме най- прасешки, както изглежда засега
Ей сега по тв-то съобщиха, че Италия и Франция се карали за нелегалните, щото с влак отивали от Ит във Фр. и французите си затворили границите за този влак

--------------------
Μολών λαβέ

Редактирано от Дзвер (18.04.2011 21:14)

Reks
Evil Guild Member

#2783106 - 18.04.2011 21:26 [Re: Дзвер]

Кога не почнат да се стрелят с ракети, тия затваряния на границата не са интересни вече .

--------------------

canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
    #2783125 - 18.04.2011 22:17 [Re: Дзвер]

Испания има много либерално законодателство и милиони южноамериканци са със легален статут.
За Португалия не съм толкова наясно , но е факт че и там емигрантите са на всяка крачка.
Има и много българи на помощи в Испания.

Тия влакове дето ги спират на Вентимилия...ами Монте Карло е на няма и 30 км. В Италия пък Сан Ремо е само на 10-15 километра.
Представи си тия 20 000 хиляди тунизийци да плъзнат по Ривиерата точно в началото на сезона

Иначе ето как се справят ;
Слънчев бряг вече по-скъп от испанската Ривиера
http://dnes.dir.bg/news/tzeni-ispania-kurorti-8441589

Редактирано от canon (18.04.2011 22:21)

Дзвер
wavedancer

#2783290 - 19.04.2011 12:29 [Re: canon]

А де!
Ами защо им ограничават плъзването? Да не развалят картинката.
А колкото и да ги легализират, в един момент просто ще им дойде в повече.

--------------------
Μολών λαβέ

NVU
Shaken Not Stirred

Регистриран: 09.08.2002
От: USA
    #2784801 - 22.04.2011 17:22 [Re: Reks]

Цитат:

The yield on Greece ten year bonds jumped to 14.4% today and the two year yield is up to 19.6%.

Седмица по-късно:
The yield on Greece ten year bonds increased to 14.9% today and the two year yield is up to 23%.

Говори се че покрай Великден може да осъмнем с фалирала Гърция. За тези които не знаят, "фалирала" означава държава която не може да си погасява дълговете и се налага да ги преструкторира, най-често под формата на удължен срок на изплащане.
bloomberg

Reks
Evil Guild Member

#2784803 - 22.04.2011 17:50 [Re: NVU]

Чувал ли си, че точно те са го измислили тоя номер с фалирането още в древни времена .

--------------------

hasp
Gimme a litre o’ cola.

Регистриран: 30.06.2003
    #2784804 - 22.04.2011 18:01 [Re: Reks]

Аз малко лаишката да се изкажа ама ти Рексе се бъркаш, Гърция не може да фалира. Това означава спиране на плащанията ама и спиране на заемите демек гърците ще консумурат и се разпростират колкото си изработят-това не е възможно!

--------------------
I'm really nostalgic about the future.

NVU
Shaken Not Stirred

Регистриран: 09.08.2002
От: USA
    #2784807 - 22.04.2011 18:11 [Re: Reks]

Да бе, ама аз уточних какво точно значи "фалирала държава", щото много хора пишещи тук си представят фалита като нещо от книгите на Емил Зола... че едва ли не ще сложат синджир с гюле на глезена на президента и ще дойдат заемателите с едни големи камиони да изнасят злато от трезорите...

Фалит на държава в наши дни е друг вид прееби другарче, който има две страни - от една страна прецаква определени инвеститори, които няма да видят парите си за много дълго време и от друга страна населението което е свикнало да получава социални услуги, пенсии и т.н. наготово от правителството ще го отнесе защото за да ги раздава правителството трябва или кеш или кредит. Кеш като няма остава кредит. Обаче кредита като стане скъп, агнешкото се заменя с марули, мастиката с вода...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, znaiko 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 7020

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.082 seconds in which 0.063 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.