ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Общество » Родители и деца

Страници: 1
BellaDona
почетен член

Регистриран: 02.02.2005
Относно Детските градини
    #908711 - 10.08.2005 09:54

То било голям проблем да намериш място в Детска градина ( за София става въпрос).
Първо има две градини който са близко до нас , като казвам близко на по 20мин път е едната , и на двете места ми казват " Ами групите са пълни " как няма да са пълни като имат по една група от набор. Много съм ядосана а имаче данъци на всияки увържат. И дори да спонсорираш пак не ти е сигурна работата.
Според вас на какво се дължи това?
Как вие се справяте с този проблем?

--------------------

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Баце Тонко
пристрAстен

Регистриран: 21.01.2005
От: Кестенево; BG
Re: Относно Децките градини
    #908731 - 10.08.2005 10:10 [Re: BellaDona]

Ами честно казано наистина е трудно да се намери място в Детските градини. На нас ни казаха че е било хубаво като се роди или малко преди това да го подадем документи за да може като навърши година и половина да му дойде ред в яслата.
Вероятно и за детската градина важи същото с пълна сила защото децата от яслата автоматично при достигане на нужната възраст преминават в градината.
Сигурно се дължи на факта че броят на децата надвишава сериозно броя на детските заведения. А и най-вече че поради липса на средства са закрити доста групи.
Нашия проблем го разрешихме по чиста случайност, просто жена ми се познаваше с едни хора дето се познаваха с директорката на градината и .....;) така се решиха нещата
Иначе и аз сега щях да питам същото като теб

--------------------
Много е лесно да изкараш петела от село, но селското от петела - нико'а!

Деспина
ореада

Регистриран: 26.01.2005
От: не съм от тук
    #908739 - 10.08.2005 10:18 [Re: BellaDona]

Аз лично нямам проблем с детските градини. Но колежката ми е в страшна драма. Аз си мислех, че само с нея е така, но то явно било масов проблем. Та колежката засега /действието се развива около година и половина/ е изпробвала най-различни методи, НО място няма и това е положението. Започнала е в началото всичко по каналния ред, детската градина й е на удобно място и има добра репутация. Но мисията се оказва невъзможна. Пробваха със спонсорство, с познати... нищо. Последният път даже вече се е скарала с директорката и сега обмисля варианта хлапето да го гледа баба му.

--------------------
„В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна.“ Джон Стайнбек

BellaDona
почетен член

Регистриран: 02.02.2005
    #972695 - 27.09.2005 09:34 [Re: Деспина]

Само да ви се похваля , че вече втори ден сме на градинка и даже ни харесва

--------------------

BioHazard
дрът пръч

Регистриран: 25.01.2005
От: у некоя кръчма
    #973043 - 27.09.2005 13:31 [Re: BellaDona]

Ми то и аз ходих да питам да питам дали може да съ запиша на детска градина в нашия квартал, щото много искам да си играя с леличките, ама ми казаха, че чак догодина щял да ми дойде реда...
Всички групи били запълнени.
Особено русите.

--------------------
По релсите не можеш да разбереш в каква посока се движи влака.

СВЕТЛАНА
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: България
Re: Относно Детските градини
    #974351 - 28.09.2005 11:32 [Re: BellaDona]

Ние пък посещаваме детска градина, в която дори са записани деца, които не я посещават практически, за да съществува въобще детската градина! Може би проблемът е само в големите градове, защото в нашия значително малък град се чувства липсата на деца. В двете съществуващи градини се дублират понякога имена на деца в стремежа на директорките да постигнат необходимият норматив. Но реално липсата на деца в града е поради това, че всеки се стреми да се премести в по-голям град!
тогава - се питам: Защо не увеличат броя на детските градини в големите градове?!?

СВЕТЛАНА
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: България
Re: Относно Детските градини
    #974361 - 28.09.2005 11:40 [Re: СВЕТЛАНА]

Мога и да си отговоря отчасти на този въпрос. Как да увеличат броя на детските градини в големите градове като в нашия град една от детските градини работи с 9деца - реално посещаващи градината /а по списък-много повече/и 10човека персонал! Да, но все пак това е едно от заведенията, финансирано от някой си държавен орган и то с цел - да не се съкращава персонал може би! Но работата на служител в подобна детска градина неможе да се сравни с натовареността на колегите му в друга ДГ. Въобще май държавата ни е объркана прекалено много!!!

Страници: 1

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  V.I.P, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 922

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.05 seconds in which 0.019 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.