"...да противопоставя Недялко Йорданов и Христо Фотев, няма да го направя. По рождение съм бургазлийка, макар отдавна да не живея там. Харесвам и двамата автори..."
Че защо по стария стереотип! - все по линия на противопоставянето... И двамата са от Бургас; преди да кажете къде сте родена, знаех, че сте от Бургас. А Бургас и Пловдив по артистичната си атмосфера си приличат (което не може да се каже за един толкова красив град като Варна, да речем. Варна е красива, ама като лъскав афиш!). Та затова беше и въпросът. Именно понеже няма как да изличите - предполагам - Бургас от своя стил, от себе си.
От Недялко Йорданов - пак с представите си Ви замерям, но така е при мен: просто не помня стихове... Та от Недялко Йорданов ми се е врязало онова чудесно със своята печал любовно стихотворение за двамата и тяхната незаконна среща в някакъв ресторант край плискащото се море. (Така аз го виждам, пък в стихотворението може и детайлите да са други.) Мислел съм си, че имаме страшно силни и нежни български поети по темата Любов. Затова отворих торбата с приказките. Моля за извинение!
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|