Ще си позволя да отговоря с един мой стих, който е познат тук 
Събуждам се и странно ми е леко,
разпуква се отроненият камък, разпада се и кръстът, след което под слънцето следите стопяват. Покълвам от изречените думи, а Старецът отсява ме в делата, душата си в ръцете му оставям - монети там не искат за цената.
И може би отново ще се сбъдна, в небето си, каквото си го зидах, в темелите му сянка е вградена, облечена във пъстрата ми риза. Разпъната от “Искам…”, “Да, но трябва…” една ли, две ли чаши пих отрова, почувства ли душата, че е празна, да писне стих във нейната утроба.
Събуждам се, по птичи ми е леко, а някъде, населили безкрая, любимите ми чакат дъх на цвете - напева му им нося дар във Рая. А този Рай защо ми е щом няма, пробождането тъничко от ляво, единствено във болката се ражда любовта ни, пречистена до бяло.
И стане ли ми тясно, ще си тръгна. Попитат ли за моята посока, с отговор отдавна съм готова: “Там нека се завърна преди Срока. И нека се завърна пак където ще стигна по височина тревите каквото не успях - да досънувам, пътеките ме викат неоткрити”
Събуждам се по милостта на Бога, отново съм и праведна, и грешна, разстила ми Съдбата път-жарава, а нишката е пареща и тънка…
|