Да бъдеш уверен в себе си съвсем не значи да тъпчеш през другите, за да постигнеш целите си. Това, в крайна сметка, е и въпрос и на възпитание. Дори не възпитание, а усещане за цената на нещата. И ако някой разсъждава така - ние вътре, а тези отвън - безкрайно греши. Все някой ден ще го усети. Съюзът, в който членувам, е пълен с вероятно талантливи, но за болшинството читатели неизвестни имена. Уверена съм, че е така. Така, че един съюз още нищо не значи. Интернет, разбира се, е една отворена чудесна система. Заедно с всички хубавини обаче има и доста неприятни моменти. Хората се събират по интереси, но има и такива, които откровено лекуват комплекси. Аз лично не се притеснявам, но понякога дори и човек с моето търпение може да не издържи. И понякога замълчавам. За дълго или не толкова дълго, но имам и чудесни приятелства. Имам и не толкова чудесни. Впрочем всичко има тук и е по-богато като контакти, комуникация и усещания. Ако ме питате защо тогава влязох във въпросния съюз, ще ви отговоря - защото ме поканиха. Щеше да бъде безкрайно неучтиво от моя страна да откажа жеста. Чудесна е Интернет комуникацията, но не бива нито за миг да се забравя, че зад клавиатурите седят живи хора, че свободата ти свършва точно там, откъдето почва свободата на другия. Не може без толерантност и опит за разбиране и приемание на различния. Никога не съм написала груб отзив. Ако имам да казвам нещо на някого, го правя на лична бележка. Досега никой не ми се е разсърдил за критика направена по този начин. Ако нещо не ми допадне, просто отминавам, защото сигурно в същото време то се харесва на други хора. Silver Wolfess не може да бъде аршин, това е ясно, но това право трябва да се упражнява с особена деликатност от хората, които смятат, че са призвани да дават оценки. Освен това нека не се забравя, че тук е Форум, т.е. място, където нещата се обсъждат с цел да се доразвиват. Това е приятелската подкрепа. Най-лесно е да кажеш "Абе, ти не ставаш за нищо!". Да, но го казваш от висотата на собствената си камбанария, а то колкото хора, толкова и камбанарии. Много се разприказвах и мисля да не продължавам по темата. Да са ми живи и здрави приятелите, които имам тук.
|