Цитат:
зависи от конкретната дестинация
Точно така. Както и от авиокомпанията; от класата, в която има места; от периода на пътуване; от дължината на престоя (повечето промоции позволяват само 1 месец, има 3, 6 месечни билети, едногодишни, отворени и т.н); от студентски, младежки, преподавателски намаления и т.н (каквито има от БГ главно); от резервационната система понякога (защото цени заложени в Amadeus може да ги няма в Sabre, например). Изобщо не може да се даде еднозначен отговор на въпроса откъде е по-изгодно да се купуват билети. Единственият довод, който има смисъл е, както ganka каза - да се резервират от рано билети от БГ за пътуване USA-BG, които могат да се купят около 10 дни преди полета, когато човек не е сигурен дали ще вземе отпуска. Защото в USA онлайн се купува веднага; в рамките на 24 часа (ако резервацията е on hold) или в рамките на 2 седмици от направата на резервацията (при травел агенциите - тоест не могат да се протакат много нещата, освен ако нямате познати агенти, които при насъпването на time limit-а да ребукват резервацията, като така удължават срока за купуване с още 2 седмици). Всеки път като летя проучвам полетите и цените детайлно от всички възможни страни, защото работя в индустрията, имам достъп до резервационните системи, както и приятелки по агенции тук и в БГ, така че наистина е много относително да се каже откъде е по-добре да се купуват билети. Аз лично си ги купувам оттук - досега не съм намирала по-добра оферта от БГ за исканите от мен дати, а и не бих искала да занимавам хора от БГ за малка разлика в цената.
|