За мен тази анкета е интересна провокация. Затова съм провокиран да дам свои отговори на тези въпроси. Допустимо ли е това? Ако е недопустимо, моля за извинение. Просто въпросите много ми харесаха и затова се замислих дали пък не мога и аз да дам своя отговор, и то давайки го ей-така, напълно спонтанно, без специално да съчинявам особено остроумни отговори. Тоест написал съм първото, което ми е хрумнало. Ето какво се получи:
1. Най-хубавото на земята? Свободният човек.
2. Шедьовърът на природата? Човешкото тяло.
3. Най-тъжното? Смъртта.
4. Що е романтика? Блян по красотата.
5. Що е авантюра? Акт на автентична (истинска) свобода.
6. А ревност що е? Израз на непълноценност.
7. Любимо занимание (хоби)? Да чета хубави текстове.
8. А какво е да си влюбен? Овладян от бяс.
9. Какво е да живееш без любов? Умрял без да съзнава това.
10. А какво е да се правиш на влюбен? Чикиджийство.
11. Може ли приятелството да замести отишлата си любов? Може, ако любовта е узряла до степента да стане чисто духовна връзка, напълно платонична.
12. Ревнив ли сте? Не.
13. И как се справяте с това? Ами леко ми е.
14. За какво мечтаете? Другите около мен да започнат да се замислят.
15. Кое цените най-високо? Свободата.
16. Но как приемате неприятностите? Приемам ги като неизбежност и затова не ме изненадват.
17. А що е щастие? Да следваш дълга си.
18. Най-сериозният ви недостатък? Скромността.
19. Тогава защо се правите на буболечка? Нямам такова усещане обаче.
20. Кое е най-отвратителното? Безскрупулното лицемерие (виж Първанов, президентът)
21. Трите най-лоши човешки слабости? Глупостта, лъжата, гордостта.
22. Какво е в състояние да ви разнежи? Неумелите опити на млади хора да мислят.
23. Какво е в състояние да ви предизвика на бой? Самозабравил се в наглостта си комунист от ерата на разбойническото разграбване на страната, което още не завършило.
24. Кое животно, птица или растение съответства на нрава ви според вас? Совата, кукумявката.
25. Защо? Тя излъчва умиротворена мъдрост.
26. Какво си пожелавате? Да не престана да дразня човечеството.
27. Не е ли прекалено? Така е, винаги трябва да се буди заспалата съвест на дремльовците около нас.
28. Най-покъртителното? Човекът, който се опитва да брани достойнството си.
29. Най-смешното, което натъжава? Пожарникарят Б.Б., телохранителят на Т.Ж. и на Симеончо, който в очите на тъпанарите изглежда като "спасител на Отечеството", и то не кога да е, а на прага на влизането ни в Европейския съюз. Прав е поетът, казал: "Не сме народ, не сме народ, а мърша!".
30. Три неща по-красноречиви от думите? Очите, ударът право в лицето на разпасалият се мошеник, сърцето на човека.
-------------------- Моят блог: http://angeligdb.wordpress.com/
|