"Подобни теми като Вашата стават “ тромави” и нечитаеми поради многостраничния си характер. На това Ви беше обръщано внимание и Вие като специалист в книгоиздаването, би следвало да знаете, че всяка медия си има специфика, с която следва да се съобразявате. Модераторът на края ще “ заключи” темата, понеже почва да “тежи”. Интеренет е “ бърза” информационна среда. Позволявам си тези бележки, понеже сте нов изглежда в този вид комуникация и не е имало, кой да Ви информира."
Искам да Ви запитам нещо безкрайно важно: Кому и как "тежи" тема като настоящата? Какво означава "бърза информационна среда"? Закъде бърза тази "информационна среда"? Дали пък "заключването" на теми, които по нечие виждане били станали "тежки", не е намеса в свещеното човешко право на изразяване? Знаете, лично аз пък не харесвам "леките теми", разбирате ли ме? Какво ще направите с такива като мен? Дали пък "заключването" на теми не е своеобразен "медиен ГУЛАГ"? Американците изобретиха интернет като най-свободна информационна среда и я подариха на цялото човечество. Дали "заключвания" на теми не е принос в "побългаряването" на интернет? Казвам ви всичко това, за да се замислите: защото нещата не са така прости и еднозначни както Ви изглеждат. И просто защото и аз имам право на мнение. И защото Вие можете веднага след като прочетете това мнение да ме блокирате, но аз ще бъда вовеки морално прав. Потискането на правото на изразяване е варварски акт. Така мисля аз. А вие имате право да мислите иначе. Това е толкова естествено. Не смятате ли, че ако всички започнат да мислят като Вас, ще стане прекалено скучно в "най-новата медия", каквато е интернет? По същия начин, както е така скучно във всички други медии у нас особено...
-------------------- Моят блог: http://angeligdb.wordpress.com/
Редактирано от AngelPotter (07.07.2006 23:14)
|