Цитат:
Толкоз искри за едно Нищо! Няма как да се спогодим. Вие, filopsy, вярвате в господина с щастливата усмивка, аз не. Виждате в него шанс за България, аз не. Всички останали аргументи в насипно състояние, както и обаятелните господа Доган, Първанов, Станишев, Б. Борисов, така милият ми дядо Стефчо и прочие, не знам какво правят тук.
Проблемът на г-н Костов е Силна и Просперираща България. Аз лично не му вярвам. Вие му вярвате. Е, дано! Дано сполучи.
tisss
Знаете ли, дряги господине, Вие сте нихилист. Сега откривам това, четейки Вашата реплика. Нихилист сте, но не от типа на онзи наивен нихилизъм, не нихилизма от сорта, свеждащ се до онова "в нищо не вярвам", което е същност на глупаците. Вашият нихилизъм е изтънченият нихилизъм на интелектуалците, който може да се изрази така: "Вярвам в нищото". Струва ми се, че всичките Ви записки тук са все израз на един такъв префинен интелигентски нихилизъм.
Впрочем, в моята реплика към Вас не се свеждаше до "оня господин", моля, моля, не ме правете на глупак. Господинът беше само повод. Същността на репликата ми е друга. Но Вашият интелигентски нихилизъм не го е забелязал, защото за него е характерно, че вярва само на себе си, вярва само в нищото. И презира ценностите на всеки друг човек, които не мисли като него.
Аз и хората като мен с ясни десни и консервативни ценности сме най-толерантни. Вярвайте си в каквото искате, това си е Ваш проблем. Вярвайте си в абстракцията "народ", обичайте, бъдете си колкото искате влюбени в "народа". Лошото е само това, че който се удря в косматата гръд и проглушава света със своята "любов към народа", този в същото време презира "човека", презира всеки един отделно взет човек.
В това е Вашият проблем, не зная дали ще ме разберете.
Приятен ден
|