... днешната "светла" перспектива да бъдем всмукани и обезличени като малоценна паплач, обслужваща добре подреденото общоевропейско общество на интелигентните хора...
Ето че се открои различието ни, то блести ярко в горната Ваша мисъл: аз вярвам в ценности, в европейските ценности, в дясната философия, а Вие вярвате в абстракции, в абстракцията за "народ", в абстракцията "ние", в... "доброто", в... "красивото", в... какво ли не.
Ето сега от мен един въпрос: защо смяташ че ще бъдем обезличени когато станем неразделна част от Европа, от общността на свободните горди европейски народи? Защо поляците не се страхуват че ще бъдат обезличени, а ние трябва да се страхуваме? Аз лично не смятам че ще бъдем обезличени, нямам подобни страхове, напротив, когато станем равноправни с най-издигнатите, културни и развити народи, ние ще бъдем ВЪЗДИГНАТИ, ние ще намерим себе си. А сега като се страхуваме от Европа и държим на нашето "диво своеобразие" (наследено от комунизма, впрочем; до 9.09.1944 г. българите са били част от Европа!), ние само показваме някакъв комплекс за малоценност като народ.
Надявам се че ще ми отговорите на поставения въпрос и няма дабягаш... "по фланга"! :-)
|