Цитат:
идеята ми, доколкото помня, бе, че във всяка тема има по няколко "прекрасно е", но аз пазя мнението си само за творби, които наистина са ме впечатлили. дори и тогава понякога се въздържам. но, тъй като писах мнението си в нетрезвено състояние, не изясних добре този проблем, а само се плъзнах по него. другото, което може би съм имал предвид, е, че моето мнение не е важно за някои основни групи хора. в едната категория попадат тези, на които съм неприятен. повечето от тях сигурно не биха приели думите ми като критика, а като заяждане. друга категория са хората с неоправдано високо самочувствие, които също не биха си направили труда да вникнат в казаното от мен. считам за безсмислено да пиша за творба, която не ме е развълнувала по някакъв начин. вярвам, че Вие не попадате в изброените от мен категории. но би ми било неудобно да поучавам хора, които имат много по-богат творчески и житейски път от мен. смешно е някак. и говори за наличието на онова самочувствие без покритие, за което стана дума по-горе. няма да спирам да Ви чета, просто ще го правя нередовно, както и досега. дори и да спра, няма да останете без читатели, вярвайте ми! бих си позволил едно отклонение, свързано с диспута Ви с господин костовиста. да подкрепяш костов е не по-различно от това да подкрепяш царо или станишев. защото няма разлика. системата не се променя. народът живее с измамната представа, че е способен да променя бъдещето си, а всъщност сменя само лицето на властта, която си остава същата. свободата на индивида е по-ограничена от всякога, защото тя е отнета първо на ниво съзнание, а след това на икономическо и обществено. на човека се вменява от раждането му, че е свободен да промени живота си, че всичко зависи от него самия. а не е така. в основата на властта стоят икономическите интереси на няколко интернационални корпорации. лицето на властта е само една фасада, която се променя, но хората зад нея остават същите. това е глобализмът, към който се стремим. това е и ес - смърт за дребния и средния бизнес. този процес вече е започнал с навлизането на големите фирми с големите вериги супермаркети, ресторанти и пр. на нас ни е отредена простата роля на работници, които да поддържат машината. тази машина, която ни мачка. затова няма сметка и от образованието. искат се тесни специалисти, а не интелигентни хора. не знам дали имате наблюдения върху родените по време на "демокрацията"? сред нас растат новите хора - консуматори, чието съществуване е осмислено от притежанието на материални вещи. просто нормална адаптация на организма към средата. при предишния режим е налице ясното съзнаване на ограничената свобода. това поражда съпротивителни сили. хората жадуват свободата. сега? смятат, че са свободни, защото казват свободно това, което мислят. но те не мислят. на тях им е натрапен модел на мислене. така мисля аз. май много се отплеснах. та, това беше едно мое мнение  пожелавам Ви всичко най-добро!
Не съм "костовист", откъде ти дойде това в главата?! Просто разсъждавам над неща, които ми са се сторили любопитни и важни. Които трябва да се проумеят от всички нас... А за "теорията" за... политическия живот, прости ме, но е твърде дилетантска и наивна. Ето нещо за да ти помогне да вникнеш малко по-дълбоко в проблема: http://www.mediapool.bg/phorum/viewtopic.php?t=198&sid=a1aaf9ef74c8038b6b761f02730d6a68
Приятно четене, и помни че истината е най-скъпото, тя стои и над приятелите, да не говорим за жените
|