Цитат:
От известно време тук, в тази тема ,ми напомня на Хайд парк-всеки говори, /пише/ ораторства, философства, напътства, наставлява...  и никой не слуша другия/прочита / Та реших да се включа и аз с плахата надежда ,че току виж някой ми отговорил 
Цитат:
но ти или бързо се уморяваш, или не ти се мисли (забелязал във филолозите тази твърде разпространена склонност!), или пък, най-вероятно, не си чел моя отговор...
Кое ви дава основание да поставите по един знаменател ВСИЧКИ филолози.Какъв ви е проблема с филолозите? Или някоя учителка в* миналото ви намали оценката по българска литература за мъглявост,двусмисленост и неяснота в израза?  Цитат:
за "теорията" за... политическия живот, прости ме, но е твърде дилетантска и наивна
Всички трябва да бъдем експерти политолози ли? Гарантирам ви ,че понякога е очарователно да бъдеш дилетант  С поздрав
Не, нямам лично нищо спрямо филолозите. Винаги съм бил отличник по български и литуратура и нямам травми от някоя учителка както си мислите. Просто изхождам от понятието "филолог", сиреч... "обичащ думите". Исках да напомня, че от любов към думите филолозите често забравят, че онова, което дава живот на думите (и на езика) е мисълта. А за "очарованието да бъдеш дилетант" искам да вметна, че ние, българите, сме страхотни чаровници, постоянно се изказваме за неща, от които съвсем не разбираме :-)
|