Цитат:
("Личности и корифеи") БОРИС ДЯВОЛА
БЕЛЕЖКА от днешния ден
И сега - като набирам тоя текст, преди седем години писан, като си вадя очите посреднощ на компютъра, виждам колко смешен, какво пале е някакъв си комунистически възпитаник на марксизма и болшевизма, който досадно, натрапчиво, посредствено ме агитира от два месеца да гласувам за Иван Костовия кандидат за президент. Любимият на въпросния дървен философ Иван Костов е духовно джудже, съпоставя ли го с Борис Дявола от калугеровския ми корен. Това си мисля сега, без да смятам, че мнението ми е меродавно, особено що се отнася до политик, в моите си лични представи - символ на унижението ми като българин пред Западна Европа. Та наглостта на червения агитпропчик за каузата на тъмносиния лидер на ДСБ наистина ми се вижда болестно състояние, пароксизъм, което освен за страх от възмездие, за друго не ми говори. Но тъй като не съм специалист по тия заболявания, спирам дотук.
Пловдив, 26 септември 2006 година
tisss
Не съм те агитирал да гласуваш за който и да било, просто те попитах за кой би гласувал, понеже си ми интересен в своята обърканост и в своята еклектика. И от един невинен въпрос, ти написа тази злобна бележка, пълна с обидни и изцяло несправедливи квалификации по мой адрес и по адрес на Иван Костов, който, неизвестно защо, е станал кошмар за теб самия и за такива като теб. Ето как една уж невинна бележчица обезсмисли всичките ти интелектуални напъни от толкова време насам и стана повод да покажеш истинското си лице; една такава пароксизмална злоба не се съчетава нито с призивите ти за умереност, нито с воплите ти за хуманност, нито с приказките ти за милосърдие, миролюбие или за каквото и да било... много жалко, много също така и лицемерно е едно такова писане, наистина ще си патим още твърде много щом "интелектуалните ни водачи" са толкова зли дълбоко в душите си...
-------------------- Моят блог: http://angeligdb.wordpress.com/
|