... Имам съмнение, че татко го убиха заради моите истории във вестник "Комсомолска искра". Просто направиха така, че газовата уредба на жигулата да избухне в пламъци точно на паркинга пред милиционерския блок 51 срещу пощата в пловдивския ЖК "Тракия", където са го привикали уж по рекламация към мебелния магазин, дето работеше. И там, значи, точно на тоя ден, 31 август 1983 година, в 16 часа, в горещия следобяд баща ми е горял като факла.
Писах до прокуратурата по онова време, лично аз - в правото си на негов син - писах. И... никакъв отговор. Ама после цяла година едно пространство от около 700 метра между тролейната спирка и блока, където живея, вечер го минавах с шубето, че някой ще ми скочи на гърба. Та си ходех, стиснал нож в джоба, за всеки случай. Ай, колко неуредени сметки имам с комунизма и лицемерите от типа "Иван Костов" да знаете, драги good zombie, приятелю - любител на Чарлз Буковски и зловещия екшън като тръпка във витруалното пространство. Екшънът за доста хора от моето поколение си беше in live, приятелче. Затова и тая тиха резервираност към тоя вид романтическа поезия...
Имам чувството, че това е патология: смъртта на родителя си да свързваш с... Иван Костов...
-------------------- Моят блог: http://angeligdb.wordpress.com/
|