СЪРЦАТА ЛОВУВАТ
Да поиграем на една нова игра! Току-що я измислих - игра за самотници, днес, както прибирах се сам под дъжда и ловко прескачах калта между локвите.
Значи, измислям за теб рокля от кадифе: такова... копринено, фино, атлазено, преливащо в кървавоалено или не - в портокалово като цигарата ми запалена.
С гол гръб, с презрамчици и деколте, дълбоко до пъпа, между гърдите ти пуснато, така че - оголени - розовите ти рамене, колене да ме изкушават да те целувам по устните.
Ти пък за мен ще измислиш костюм - да речем, нещо в черно: хем траурно, гробищно, и очите - не моите, а с цвят на куршум, пред дворец бял, изваян в стил рококо.
Ще седим пред компютъра: ти - в своя дом, аз - на сто километра от твоята стаичка; за час ще забравим своя скапан живот и нощта мразовита ще превърнем в романтика.
Ще нагазим във високата гъста трева, под звездите и слънцето, по средата на лятото, ще ме оставиш много бавно да те съблека и да реша със грапави пръсти косата ти.
Ще ни пеят щурци, ще ни никнат крила, ще коленичи пред тебе самият Монт Еверест - тъй красива, щастлива, обладана от страст, тъй първична за пръв път и толкоз естествена!
Тъй красива, тъй гола, като самата Любов, тъй първична за пръв път и толкоз естествена като магистрална богиня, в крайпътния ров похитена върху купчина вчерашни вестници.
Да поиграем на тая нова игра! Току-що я измислих, игра за самотници, днес, както прибирах се сам под дъжда и ловко прескачах калта между локвите.
Пловдив, 2 ноември 2006 година
tisss
|