не, не ослепя нямаше как тя отдавна нямаше очи о, слънцето ми..
Сладоледената къща, капучино, палачинка с шоколад и топки сладолед, въглехидрати..пуша и пиша, а на съседната маса две пълнички жени без възраст пият водка с кола водка.. мери джейн.. мери джейн не плаче вече.. той я снима гола под картината докато си обува чорапите, черни чорапи, пет кадъра, гърдите не се виждат от ръката и..тя изсъсква - в е д н а г а г и и з т р и й и без тва приличам на момче, най много да ти кажат че си гей, той се смее, забавлява се вероятно, после става сериозен - аз съм и професионален фотограф мила, естет съм, а ти си красива, моооля те, не ме карай да ги изтривам - има фотошоп, ще скрия лицето ти, никой няма да те познае, трябва ми само тялото ти...т я л о т о ..не съм красива, н е с ъ м к р а с и в а съска тя, трий, веднага и пред мен, ако не искаш скъпия ти фотоапарат да го сполети нещастна съдба, примерно да се разбие в плочките, ще е жалко все пак, скъп фотоапарат е, скъп, скъп, скъп, пари, пари, пари и в частност пари, стока, пари прим и прочее - той ги изтрива, после съжалява на глас поне пет пъти че ги е изтрил.. имам само три цигари и за това пиша кратки текстове, адски си обичам самотните следобедни кафета и мразя когато ми сменят пепелника заради един загасен фас.. жените на съседната маса показват една на друга мелодиите на телефоните си и си поръчват още по една водка.. някой ми каза че приличам на кукичка..извита като кукичка, кукичката има острие, няма кукичка без острие..но вероятно се има предвид изкривена като кукичка.. мисля си за онази под картината за която пиша, мисля си как няма нищо женско у нея, мисля си за мъжките и ризи и ниските и обувки, за раниците и якетата и, за късата и коса, късите и нокти, за тва как и каруцар може да и завиди на уличното държание, мисля си и защо е така..мисля си и защо я харесват мъжете, когато тя откровено показва че ги мрази..мисля си защо двуметров мъж и пълзи в краката за да целува глезена и, мисля си колко е лесно да го изрита, така и е удобен, лицето му е пред нейния крак, мисля и как стои неподвижна..докато лигави глезена и..жал и е..ж а л и е - за нея, за него, за всички.. би кеафул, крещаше уплашен джан карло и ме измъкваше как дойде или за яката или за ръкава на якето изпод някой трамвай..джан карло е италианец от рома стар приятел с когото се познавам от години, единствените думи които знае на български са 'кебапче' и 'шкембе чорба', учудващо не приличана на италиано, а на скандинавец с русата си коса и светла кожа..ако исках можеше да не е само приятел, ако исках можех да живея в рома, ако исках можех да имам всичко..защото съм жена, ако исках..ама не искам..жена ли съм - питам се..ми изглеждам като жена - отговарям си.. плащам и излизам, вън вали мокър сняг и ме мокри и ме мокри и ме мокри..и м е м о к р и.. и ми е все тая ))
20.12.2006 г. ---
това съм го писала в един блог в един сайт, на другия ден ме втресе от мокрия сняг вероятно и вдигнах температура, Коледата ми беше болнава.. поздрави Тис и весело изкарване на новата 2007 година ще вдигна наздравица за папагалите и горчивината примесена с ирония в текста ти!
-------------------- Libra
|