ДЪЖДОВНО
Спомени ме връхлитат като дъждовни облаци; всичко блести и тъжи и е влажно полето; планините дремят като войници на поход; завоевател на света си усещам сърцето.
Всичко с теб ме сродява, ти си някъде тук; за пръв път усещам, че съм си аз целият: няма го онзи свирепият, вълчият студ и всяко хубаво знойно момиче става Офелия.
Нищо-нищичко всъщност не ми е ясно за теб - какъв е ароматът и вкусът на целувките ти, косите привързваш с розов ширит или черен креп, колко дълбоко у себе си мъжете допускаш?
Нощем вали ли, не мога да не мисля все пак; дъждът много старателно полира дърветата; навън е унило като в купе на нощен влак и за всичко това причината е само у тебе.
Някъде съм те виждал, зная; вече познато ми е това чувство, което спохожда ни като стрела; лежал съм с теб, без да сме били скъпи приятели, ала ти отдавна (не знам защо) влюбена си била.
Вместо богоявленски снежец дъжд вали - на времето да му имам и аз капризите! Влюбя ли се, да знаеш, силно ще те заболи и ще съжаляваш, че изобщо си ме виждала.
Пловдив, 3 януари 2006 година
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|