Словото

Слово.бг · Словеса · Галерия · Книжарница

all.BG ФорумиФоруми » Култура и Изкуство » Език и литература

tisss
Tester Independent...
***

Регистриран на: 07.04.2006
Мнения: 5273
От: Пловдив
Re: Въведение ІІІ
    #1623771 - 05.02.2007 03:40

("Цинк") ВСЯКА ХУБАВА ЖЕНА (1.)16.11.2001.
Върху лист от ученическа тетрадка, следа от двата часа за писмени упражнения...

Коте,

Когато оставам сам и подреждам мислите си, разбирам, че имам много неща да ти кажа. За съжаление досега доста премълчах, доста преглътнах. Дори се бях зарекъл въобще да не отварям дума какво най-много ме наранява от случилото се между нас напоследък.

Но ето, измина точно месец откакто зная за твоята авантюра от юни досега с някакъв мъж, и мисля, че е глупаво да ти спестя какво ми е мнението по случая. Няма да крия, станалото ме изненада не толкова като предателство спрямо мен, колкото като предателство спрямо теб самата, спрямо твоя стил и подход към нещата от живота. Много силно ми се ще да вярвам, че в някакъв момент от живота си на жена ще осъзнаеш какво правиш.

Отношението ми към теб нищо не е в състояние на промени, просто няма такава сила, макар че какъв смисъл има да ти го казвам! В нашата връзка духовното винаги е било, надявам се - и сега е! - водещо. Написах купища текстове под влияние на тая светлинка, която съм съзирал винаги да грее у теб. И пак ти казвам: това не е твоят стил, виждам те устремена към успеха на всяка цена.

Е добре, да предположим, постигнеш онова, което сега те изкушава - устроен дом, уют, възможности да пътуваш по света, сигурност, обществено положение... Да предположим, че станеш част от онова проспериращо, заможно и живеещо в разкош общество от двете или десетте хиляди истински богати и интелигентни българи... Да предположим, че това стане... Питам те: колко дълго ще издържиш, любувайки се на тия придобивки за сметка на твоята лична свобода и право да живееш по съвест?!

Аз ще бъда, както и досега, все на твоя страна. Но се страхувам това, към което така разумно се стремиш, да не се окаже луксозен капан за хубава жена. Просто те купуват като стока и ще очакват благодарност и вярност по задължение. Не виждам как би могла от един момент нататък да се освободиш от тая плътна прегръдка, в която ще си задължена да отстъпваш дотогава, докато те превърнат в придатък към нечий чужд живот. Това ми се струва най-вероятно да стане. А случи ли се, не виждам защо ще съм ти необходим повече.


(14,50 ч., петък; подписът ми.)


28.11.2001. Вчера. Сещаме се случайно в коридора пред учителската стая.
- Много объркано е всичко около мен. Снощи мислех на няколко пъти да ти се обадя. Легнала съм си чак в три след полунощ.
- Е, подреждали сте се, устройвала си се в новото жилище – колкото да кажа нещо. – Това не е лошо. Би трябвало да си щастлива. Какво, започна ли да си избираш модел за сватбената рокля?

Изсумтя:
- Ако само знаеш какво ми е, нямаше да се заяждаш!
- Защо! – Не успявам да си удържа „златната уста”: - Не се заяждам, просто вчера гледах едни сватбени рокли във вестник за жените... и си помислих, че вече планирате деня на сватбената церемония.

Рязко се обърна, тръгна към своя кабинет:
- Не искам да разговарям повече с теб. Отвратително се държиш.

Малко по-сетне по джиесема й пратих следното: „Каквото и да кажа, дразниш ми се, нали? Мога и да престана да те забелязвам”...

Никакъв отзвук. Разминавайки се пак в коридора следващото междучасие, питам я:
- Получи ли съобщението? Можеше поне да звъннеш (само сигнал, „стреличка” – бел, м.), че си го получила.
А тя:
- Какво да ти отговарям! Ясно е, ти се заяждаш.
Вдигам рамене и я оставих на мира.

На 25 ноември по обяд е пренесла пианото си от старата квартира в апартамента на Новичкия, компютърен спец в някаква престижна кокошкарска фирма. Владеел перфектно немски, английски, с изискани обноски, четиридесетгодишен, едничък на мама и тате и т.н. Безличен образ, доколкото интуицията ми говори: от тия, за които казват "обтекаем отвсякъде". Чувал съм, за ченге това е ужасно ценено качество: да нямаш нищо характерно, което да оставя следи у хората. Житието му ме интересува, доколкото се опитвам нея да разбера.

Няколко месеца се срещали като добри познати, по-точно Re. го посещавала в някакъв Интернет-клуб за електронни игри, понякога заедно обядвали в луксозен ресторант, а напоследък с колата си я докарвал близо до моя дом, когато идвала да ме посещава. В самото начало на връзката им тя заявила: „Спокойно! Мястото до мене е заето. Имам си човек” и той се каел после с известна доза предвзетост (както си представям): „Като връщам назад времето - тъй говорел, - питам се, какво направих аз; не биваше да влизам между двама, които толкова се обичат”.

Но тия угризения бързичко приключили и от началото на септември почнал да настоява: „Каза ли вече на твоя досегашен приятел за това, че се разделяте? Защо протакаш?” „Как да му кажа, като не знам как ще реагира? – питала се и Re.Пък и не съм още сигурна какво да правя.”

И тогава на господина му хрумнало да уредят среща с мен, на която милият да ми обясни „по мъжки” колко, значи, той държи на Re., как тя, от своя страна, държи на него... и аз, „ако съм бил мъж”, би трябвало да ги разбера „тях двамата”, т.е. да си ходя по живо – по здраво, да си вървя кротичко по пътечката. „Ако наистина е мъж” – повторил и потретил – би трябвало да знае истинските мъже как постъпват в подобна ситуация”. Изобщо, гениално простичко и ясно е всичко, което иде като послание от тоя образ ненагледен...

На това красиво романтично предложение, предадено ми от притеснената Re., отвърнах ей тъй:
- Как си я представяш тая! Значи, сядаме един срещу друг и се пазарим, а ти като стока стоиш, киприш се и слушаш кой по-висока цена наддава за тебе. Това ли?! Благодаря, нямам какво да обсъждам с тоя хубавец.

Хубавият човек изтърчал при майка й, уредил си среща по телефона и скромно обяснил кой е, какво работи, какво е имотното му състояние и какви проекти има относно Re. „Сега – рекъл, - на тоя етап брак не мога да й предложа, но нека мине известно време, и тогава ще реша.” По двайсетина съобщения на ден и пространни разговори по телефона провеждали двамата с Re. Почнал да я докарва до училище и да я откарва с колата си, веднага след като приключвала занятия. Предлагал да покрие разноските й по това и онова и; а както научавам, страхувал се от сянката ми, но вече от месец насам престанал да ме споменава.

Иначе преди три четвърти от разговорите им били да ме обсъждат. Натворил на компютъра си пет-шест варианта как ще живеят заедно, кое от децата какво ще учи, с какво ще се занимава и как ще е с тях. На Re. предоставил да си избере кой от вариантите му й е най-изгоден. В разговор преди две седмици тя поне три пъти употреби любимата думичка на днешните „юпита”*: думичката „сделка”, когато я попитах какво прави около тоя така целеустремен Компютърен мозък.

- Не мога повече така да живея – каза, - разделена на три. А ето, сега виждам всичко: децата, родителите ми, мъжът до мен... събрани на едно място.
- Няма що, безупречна логика. На защо настояваш да се чуваме и виждаме? – попитах.
А тя:
- Нямаш представа колко си ми нужен точно в тоя момент. Решил си да продадеш колата, за закриеш джиесема си**... Твоя воля, но знай, че искам да те чувствам до себе си. Ако имам нужда от нещо, първо за тебе се сещам.

- Но той те купува, не разбираш ли?
- И какво от това! Това е сделка. Иначе кога най-после ще се видя устроена в тоя живот?! Какво ми предлагаш ти? Още десет години да се разпокъсвам между тебе, съпруг, който никакъв го няма, и децата си ли???

- Прекрасно, коте, но къде е тук любовта?
- Това е сделка, не разбираш ли? А не мога да си представя, че вече няма да те има. Мислела съм си кого бих поставила на твое място, но като го мисля, махнеш ли се, остава дупка и нищо не може да я запълни.

- - - -

Това е накратко историйката, каквато ми се явява от 17 октомври насам, представена от разкошната и любвеобилна Re. Простичко изречено, едно красиво предателство, планирано с интелект, с разум, планирано с помощта на мощен компютър, и осъществено изрядно.

Обичам я по-силно откогато и да било, но не мога повече да я приемам спокойно и смирено. Изглежда предателството генетично е заложено у хубавата жена, именно защото мъжете я обграждаме с изключително внимание; около нея звънти наелектризиран въздухът от страст и похот, и естествено е мозъкът й да се врътне, да започне да си въобразява, че може да се възползва като на пазар дори от Любовта.

Мили грешни момичета, това ако не е посредственост, питам се, какво ли друго ще да е?!

Следва


tisss
_______________________________________________
* Млади интелигентни дами и господа с добро обществено положение, бързо проспериращи, чийто живот се свежда до т.нар. „удари” от сделки и комбинации с какво ли не. На Запад, пък напоследък и у нас, в големите градове на България, са възприемани като най-престижната част от елита на нацията. Юпита са например младите политици от т.нар. „нова левица”. Типични юпита са Милен Велчев, Емил Кошлуков, Мартин Карбовски, групата интелигентни мъже, които творят сценариите за „Шоуто на Слави”. Явлението лично пишещият тоя текст смята за елемент, съществен фрагмент от глобализацията като световен феномен, появил се първо в канторите на Североамериканските щати десетина години след края на Втората световна война.

** Джиесемите тя купи. Тръгнахме да избираме апарат за нея. Избрахме модела и веднага обяви, че що й е джиесем, ако няма как с мене да си говори. Купихме, въпреки подозрително бурните ми протести, джиесем и за мене. Спомням си, ходи да тегли валута, която й бе останала от турнетата в чужбина. Бел.м., tisss.
--------------------
Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!     Уведоми модератора

Тема Автор Публикувано
* Въведение ІІІ tisss 16.12.2006 08:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.12.2006 23:22
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 07:32
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   18.12.2006 09:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 23:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.12.2006 20:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.12.2006 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.12.2006 09:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 02:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.12.2006 18:32
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.12.2006 06:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.12.2006 08:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.12.2006 09:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.12.2006 09:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.12.2006 07:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.12.2006 06:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.12.2006 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.01.2007 06:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.01.2007 02:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.01.2007 07:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 08:22
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   04.01.2007 16:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 18:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.01.2007 09:45
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   05.01.2007 10:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.01.2007 07:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.01.2007 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.01.2007 05:18
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.01.2007 00:50
. * * Re: Въведение ІІІ EIРHNH   10.01.2007 03:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.01.2007 06:30
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   12.01.2007 22:57
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.01.2007 06:14
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   13.01.2007 23:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 04:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 07:45
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.01.2007 05:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.01.2007 04:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.01.2007 04:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 07:55
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 22:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.01.2007 06:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.01.2007 05:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 01:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 07:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 02:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 18:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 16:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.01.2007 06:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 12:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 16:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.01.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.01.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.01.2007 06:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 07:25
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   01.02.2007 09:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 18:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.02.2007 08:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.02.2007 06:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.02.2007 06:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 03:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 20:08
. * * Re: Въведение ІІІ *DELETED* tisss   07.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.02.2007 11:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.02.2007 07:34
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.02.2007 12:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.02.2007 05:08
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   10.02.2007 09:15
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.02.2007 04:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.02.2007 04:58
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.02.2007 05:05
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.02.2007 06:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.02.2007 04:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   16.02.2007 08:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.02.2007 05:45
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   17.02.2007 14:19
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   17.02.2007 19:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.02.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.02.2007 07:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.02.2007 05:57
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   20.02.2007 06:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   20.02.2007 16:47
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   21.02.2007 21:01
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   21.02.2007 21:54
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.02.2007 06:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.02.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ zombie   22.02.2007 20:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.02.2007 05:54
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   23.02.2007 09:02
. * * За испанските галеони zombie   23.02.2007 18:23
. * * Re: За испанските галеони tisss   23.02.2007 19:05
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 04:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 23:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 04:43
. * * Re: За испанските галеони агаве   24.02.2007 11:11
. * * Re: За испанските галеони zombie   26.02.2007 19:57
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 22:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 07:41
. * * Re: За испанските галеони Светозар*   27.02.2007 08:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 19:40
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Believer   27.02.2007 19:58
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Светозар*   27.02.2007 20:47
. * * Re: За испанските галеони tisss   28.02.2007 21:32
. * * Re: За испанските галеони tisss   01.03.2007 20:26
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 05:04
. * * Re: За испанските галеони Shureя!   03.03.2007 07:34
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 07:57
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   04.03.2007 08:51
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 03:36
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 14:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   06.03.2007 15:17
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   07.03.2007 16:30
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 06:02
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 16:24
. * * Re: "Нищо случайно" Believer   09.03.2007 20:49
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   10.03.2007 02:00
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   11.03.2007 03:26
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 01:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 15:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   13.03.2007 17:22
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   15.03.2007 05:01
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   16.03.2007 17:41
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   21.03.2007 04:09
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   22.03.2007 12:15
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   24.03.2007 05:55
. * * "Стипчивият плод" tisss   25.03.2007 06:45
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.03.2007 00:35
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.03.2007 13:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   30.03.2007 16:26
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   31.03.2007 04:13
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   06.04.2007 05:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   07.04.2007 07:37
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   08.04.2007 07:06
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   08.04.2007 22:00
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   09.04.2007 09:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   10.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 04:00
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   11.04.2007 21:29
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 22:22
. * * Re: "Стипчивият плод" Светозар*   12.04.2007 10:44
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   13.04.2007 04:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   14.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 04:03
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 06:57
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   16.04.2007 06:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   17.04.2007 02:11
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   18.04.2007 04:23
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   19.04.2007 06:06
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   24.04.2007 05:47
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   25.04.2007 05:39
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   26.04.2007 01:17
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   27.04.2007 05:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 06:10
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 08:28
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.04.2007 03:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.04.2007 04:51
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.05.2007 05:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.05.2007 05:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.05.2007 03:41
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.05.2007 06:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.05.2007 08:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.05.2007 13:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.05.2007 04:49
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.05.2007 05:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.05.2007 05:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.05.2007 05:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.05.2007 07:06
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.05.2007 01:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.05.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.05.2007 04:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   15.05.2007 12:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 04:00
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   16.05.2007 11:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 19:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.05.2007 03:44
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   18.05.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   23.05.2007 14:10
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   23.05.2007 22:19
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 11:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 17:44
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 23:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 23:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   25.05.2007 11:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 12:30
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   25.05.2007 22:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.05.2007 01:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.05.2007 02:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.05.2007 05:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.05.2007 05:28
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.05.2007 04:54
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   20.05.2007 08:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.05.2007 04:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.05.2007 04:13
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 19:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 20:29
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 21:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 11:34
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 16:57
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 18:12
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   24.05.2007 08:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 09:09
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 10:41
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 15:05
. * * Re: Въведение ІІІ Простак   18.02.2007 15:17
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 18:23
. * * Re: Въведение ІІІ daik   09.04.2007 08:49
. * * Re: Въведение ІІІ fred   12.04.2007 09:08

Допълнителна информация
0 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  nousha Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ***
Брой показвания: 51875

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.072 seconds in which 0.01 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.