Словото

Слово.бг · Словеса · Галерия · Книжарница

all.BG ФорумиФоруми » Култура и Изкуство » Език и литература

tisss
Tester Independent...
***

Регистриран на: 07.04.2006
Мнения: 5273
От: Пловдив
Re: За испанските галеони
    #1652053 - 27.02.2007 19:40

ДВЕ ПОЯСНЕНИЯ*


1. - Придържам се към факти, Светозаре. Нищо повече. Пък и целта не ми е да отварям спор кой е по-по-най... Надявам се, с Вас се разбираме, че най-малко имам претенции да обсъждам чисто клирическия спор за икуменизма**, например, и прочие.

Желая здраве! И наистина с тия реплики ми давате глътка въздух. За което съм Ви задължен.


От Светозар:

- Да, разбира се, tisss - излагате само факти, но останах с впечатление, че желаете да изтъкнете хронологичното първенство и моралното превъзходство на източното православие над другите два клона. Пък и като помня Вашите заявени православни предразсъдъци (или бяха пристрастия?) във връзка с У. Еко... Впрочем и аз не го харесвам като писател.

Също Ви желая здраве!


2. - Религията ме вълнува, доколкото служи да се разбере някакъв пласт от човешката ни природа. А че ортодоксията пренася Иисусовите послания, каквито са били в първоначалния си вид и не посяга да ги "опреснява", "осъвременява" и прочие "тълкувания за удобство на непросветеното множество", е факт.

Между другото, според моя си версия, Калугеровският ми род започва от двама братя, избягали от някогашното Търново. Предполагам, имали са кръвна връзка с монаси, ако не са били и самите те някогашни монаси от манастир край старата българска столица. Хич не е случайно, че селището е плащало данък не към Османската държава, а към християнския мъжки манастир "Св. Никола", пък и името... Калугерово... на мен лично доста ми говори.

Тъй че имам за какво да съм силно пристрастен към източното православие, ама не съм!!!

Още веднъж - бъдете здрав!("Цинк") ИЗДИРВАМ СЪМИШЛЕНИЦИ, НЕ ВРАГОВЕ!


Продължение от 11.06.


В училището, където общо сме към хиляда и двеста души учители, ученици, помощен персонал, администрация, имаме един голям общ проблем: как училището ни да продължи да бъде храм на науката и цивилизованото поведение. Наистина ли ще се делим на хора, които са вътре в проблема, и на хора, които това не им е тема за размишление и за работа?

Всяка учебна година губим не само значителна част от най-добрите си ученици, губим понякога цели паралелки. Дали нашите възпитаници, особено в VІІ и VІІІ клас, бива да ги държим настрана от нашето общо безпокойство? Децата ни, каквито и да са оценките ни за тях, не са наивни, не са глупави. Животът и тях ги учи на разни неща. И те ни преценяват, и те не са безразлични към училището.

Мисля, можем спокойно да им се доверим, да ги държим в течение на нашите професионални тревоги.

От анкетата, която проведох в две паралелки седмокласници (VІІ-д и VІІ-е) тая седмица в час за упражнение по умението да се обмисля и отстоява собствено мнение, съм оптимистично настроен. Не срещнах ни едно злобно или нехайно подмятане за училището и учителите. Дори, смятам, децата в някои отношения ни превъзхождат нас, възрастните, в мечтите си, в оптимизма си за България изобщо.

Каза ми колега, че не било редно да питам учениците по тия въпроси, имало си точно определен човек, който можел да формулира питанията ни към нашите ученици, особено пък такива въпроси били едва ли не опасни...

Изводите в сферата на педагогиката не започват от нас, опитът на двехилядигодишната ни християнска цивилизация с кървави букви е извел и подчертал: доверявайте се на възрастния и на детето, ако имате тревоги и притеснения, които засягат общия ни живот, общите ни духовни ценности; не се капсулирайте, не се ограничавайте в затворена група посветени. И ако сте добронамерен човек, хората ще ви разберат, а може и да ви последват.

Училището е точно мястото, където от невръстния палавник израства гражданин на Републиката. Ако в юношеските му години човекът го изолираме от сериозните въпроси, питам се, кога тоя човек ще се почувства отговорен за всичко случващо се наоколо.

Оцеляването на училището като институция и Храм на Доброто не смятам, че е работа само на специални хора. От анкетата научих нещо много хубаво: децата са привързани към своите учители. Толкова ли е трудно и ние, учителите, да ги посветим в големия ни общ за цялото образование проблем?


12.06.2002. От седмица насам романът на някой си Томас Пинчън "Обявяването на серия № 49" лежи на нощното ми шкафче. Преди дни прочетох първата глава от общо шестте и "не ме хвана": стори ми се претрупано, досадно, сложно четиво. Днес най-сетне набрах решителност да продължа четенето; и втората глава на романа ме накара да почна четене отначало... Сега вече усетих в какъв "ключ" (стил) е писал авторът. Видя ми се нещо разкошно, нещо "супер".

Когато фалшивото стане съвсем нагло и непоносимо, появяват се единични личности, които първо го пародират, а сетне се чуват призиви за бунт и революция. Младото поколение започва да мечтае за коренна промяна, а възрастните - понеже ги плаши промяната, обикновено призовават за благоразумие, докато нещата не придобият очертание на остър сблъсък на интереси, докато стане ясно, че по досегашния начин повече не може да се живее с достойнство.

Променяйки из основи обществената нагласа, обикновено отричайки "старото", забравят правилата за човеколюбие: с мръсната вода изхвърлят от коритото и детето, както казва нашенската поговорка. Така се случва у нас подир Освобождението, така се случва подир края на Втората световна война (след 9.ІХ.1944 г.), така се случи след 10.ХІ.1989-та. Първо надделяват идиотите, безскрупулните; минава десетилетие или две и един слънчев ден проумяваме, че сме си пак същите: просто извъртял се е поредният цикъл от неосъществими проекти и разочарования като последица от това.

Хубавото е, че който може, разбира: успехът нас ни главозамайва и ни прави "щастливи" егоисти; разочарованията, страданието, въобще, ни правят по-добри, по-човечни... Поколенията се менят, а историята е низ от повторения! Човекът пред компютъра не е по-съвършен от библейския Адам, крачещ подир ралото. А може би е и по-далеч от Истината, понеже от всички посоки е манипулиран със съвършени средства за промиване на съзнанието, каквито древността вероятно не е познавала.

В луксозното си жилище дори не проумява природата, смяната на сезоните, движението на небесните тела, Космоса като хармонично цяло, лукса да усещаш със собствената си кожа колко грапава и все пак любяща е Земята под нозете ти.


20.06.2002. Приключих с "Обявяването на серия № 49" от североамериканеца Томас Пинчън. Объркана работа. Побъркана проза с високо заявени претенции за артистичност, стил, многопластови послания. Не ми хареса! Тоя е луд, макар и доста интелигентен.

Накратко - пренасяме информация, която в повечето случаи не осъзнаваме или нямаме сили да осъзнаем докрай... Е, и?! В Библията същото е изречено по-величествено и по-простичко. Защо са изобщо интелигентските трикове не го разбирам г-н Пинчън.


22.06.2002. От доста време смятам себе си за манипулатор, за човек, който накланя хората наоколо не за своя полза, а за да бъдат по-истински. В основата на цялата работа, разбира се, е моето тщеславие, самочувствието ми, че мога да се справя със заплетени ситуации. Това измамно чувство ми е необходимо като гориво за двигателя.

Много е красиво да река, че Славата не ме изкушава; напротив - силно изкушен съм; но колкото по-силно изкушен, толкова по-ниско в сенчестите места се спускам. Гръмогласна похвала бих приел като удар в кръста, като варакосана рамка, в която ме оковават. В тъмнината и сумрака ми е уютно, неизвестността ми е удобна дреха; сливам се с пейзажа и тъй ми е най-добре. Защото гласът ми трябва да звучи не като глас от върха на планината, а като глас от множеството унижени и оскърбени.

Самурайският меч не се занимава с дреболии, не служи за разгонване на мухи. Тия, дето размахват оръжията си с вдъхновение, не ме възторгват. Преекспонирана страст приемам за слабост на характера. Животът по силно осветените от слънчевата светлина места не е най-жизнен; там е пустиня и ветровете разместват пясъчните планини с лекотата на дете в причудливи, но уморени и безплодни форми. Тия пясъци, тия пясъчни наноси от думи са погребали не само оазиси, но и цели цивилизации са консервирали в смъртта.

Не обичам да ме наблюдават, аз съм наблюдателят. Не обичам да ме тълкуват; аз съм тоя, който тълкува... и се старая това да не е във вреда на когото и да било.

По-лесно е да атакуваш, по-елементарно е; истинското постижение е да разбереш как действа системата... не просто да я разрушиш. Не ми се застава срещу зъби, нокти и рога; душата на "врага" е нежна, бледорозова на цвят и със зърнеста структура - тя е моята цел. Издирвам съмишленици, не врагове.

Злото е като лош дъх от устата, вони. Уханията идат на талази към нас откъм най-безобидната наглед част от Вселената. Толкова крехък и уязвим в очарованието си е току-що развилият се цвят!

- - - -

Доброжелателен? Да, дори да те дерат, да те разпват на кръст, на огън да те пекат... Ала тия три възможности са само предположения; най-вероятно е да те вземат за слабохарактерен, за Душко Добродушков. Което не е чак толкова зле, понеже ще означава, че не разбират каква сила стои маскирана насрещу им.


19.07.2002. По-често успешният, блестящият външно живот е белег за дълбока духовна запуснатост и поквара. В моята България днес идиотите и вагабонтите (пладнешките разбойници) живеят сито и доволно, но те са не повече от стотина хиляди, включително адвокатите им, журналистите им, гувернантките им, телохранителите им, шоумените им, куртизанките им. От друга страна, тия дни видях цитирани хладни статистически сведения, че всяка година около три хиляди българи слагат край на живота си поради нежеланието да живеят в унижение по разни причини, и това са преди всичко възрастни хора.


tisss
_________________________________________
* До Светозар, пратени и получени като ЛБ.

** Движение за обединение на разделените от хилядолетие насам християнски общности по света в единно цяло. Бел.м., tisss.


--------------------
Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!     Уведоми модератора

Тема Автор Публикувано
* Въведение ІІІ tisss 16.12.2006 08:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.12.2006 23:22
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 07:32
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   18.12.2006 09:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 23:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.12.2006 20:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.12.2006 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.12.2006 09:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 02:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.12.2006 18:32
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.12.2006 06:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.12.2006 08:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.12.2006 09:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.12.2006 09:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.12.2006 07:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.12.2006 06:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.12.2006 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.01.2007 06:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.01.2007 02:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.01.2007 07:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 08:22
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   04.01.2007 16:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 18:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.01.2007 09:45
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   05.01.2007 10:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.01.2007 07:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.01.2007 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.01.2007 05:18
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.01.2007 00:50
. * * Re: Въведение ІІІ EIРHNH   10.01.2007 03:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.01.2007 06:30
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   12.01.2007 22:57
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.01.2007 06:14
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   13.01.2007 23:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 04:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 07:45
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.01.2007 05:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.01.2007 04:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.01.2007 04:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 07:55
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 22:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.01.2007 06:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.01.2007 05:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 01:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 07:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 02:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 18:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 16:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.01.2007 06:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 12:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 16:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.01.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.01.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.01.2007 06:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 07:25
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   01.02.2007 09:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 18:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.02.2007 08:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.02.2007 06:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.02.2007 06:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 03:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 20:08
. * * Re: Въведение ІІІ *DELETED* tisss   07.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.02.2007 11:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.02.2007 07:34
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.02.2007 12:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.02.2007 05:08
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   10.02.2007 09:15
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.02.2007 04:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.02.2007 04:58
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.02.2007 05:05
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.02.2007 06:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.02.2007 04:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   16.02.2007 08:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.02.2007 05:45
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   17.02.2007 14:19
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   17.02.2007 19:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.02.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.02.2007 07:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.02.2007 05:57
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   20.02.2007 06:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   20.02.2007 16:47
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   21.02.2007 21:01
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   21.02.2007 21:54
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.02.2007 06:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.02.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ zombie   22.02.2007 20:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.02.2007 05:54
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   23.02.2007 09:02
. * * За испанските галеони zombie   23.02.2007 18:23
. * * Re: За испанските галеони tisss   23.02.2007 19:05
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 04:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 23:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 04:43
. * * Re: За испанските галеони агаве   24.02.2007 11:11
. * * Re: За испанските галеони zombie   26.02.2007 19:57
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 22:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 07:41
. * * Re: За испанските галеони Светозар*   27.02.2007 08:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 19:40
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Believer   27.02.2007 19:58
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Светозар*   27.02.2007 20:47
. * * Re: За испанските галеони tisss   28.02.2007 21:32
. * * Re: За испанските галеони tisss   01.03.2007 20:26
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 05:04
. * * Re: За испанските галеони Shureя!   03.03.2007 07:34
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 07:57
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   04.03.2007 08:51
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 03:36
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 14:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   06.03.2007 15:17
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   07.03.2007 16:30
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 06:02
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 16:24
. * * Re: "Нищо случайно" Believer   09.03.2007 20:49
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   10.03.2007 02:00
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   11.03.2007 03:26
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 01:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 15:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   13.03.2007 17:22
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   15.03.2007 05:01
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   16.03.2007 17:41
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   21.03.2007 04:09
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   22.03.2007 12:15
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   24.03.2007 05:55
. * * "Стипчивият плод" tisss   25.03.2007 06:45
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.03.2007 00:35
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.03.2007 13:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   30.03.2007 16:26
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   31.03.2007 04:13
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   06.04.2007 05:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   07.04.2007 07:37
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   08.04.2007 07:06
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   08.04.2007 22:00
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   09.04.2007 09:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   10.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 04:00
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   11.04.2007 21:29
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 22:22
. * * Re: "Стипчивият плод" Светозар*   12.04.2007 10:44
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   13.04.2007 04:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   14.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 04:03
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 06:57
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   16.04.2007 06:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   17.04.2007 02:11
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   18.04.2007 04:23
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   19.04.2007 06:06
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   24.04.2007 05:47
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   25.04.2007 05:39
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   26.04.2007 01:17
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   27.04.2007 05:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 06:10
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 08:28
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.04.2007 03:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.04.2007 04:51
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.05.2007 05:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.05.2007 05:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.05.2007 03:41
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.05.2007 06:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.05.2007 08:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.05.2007 13:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.05.2007 04:49
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.05.2007 05:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.05.2007 05:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.05.2007 05:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.05.2007 07:06
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.05.2007 01:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.05.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.05.2007 04:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   15.05.2007 12:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 04:00
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   16.05.2007 11:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 19:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.05.2007 03:44
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   18.05.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   23.05.2007 14:10
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   23.05.2007 22:19
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 11:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 17:44
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 23:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 23:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   25.05.2007 11:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 12:30
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   25.05.2007 22:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.05.2007 01:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.05.2007 02:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.05.2007 05:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.05.2007 05:28
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.05.2007 04:54
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   20.05.2007 08:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.05.2007 04:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.05.2007 04:13
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 19:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 20:29
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 21:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 11:34
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 16:57
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 18:12
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   24.05.2007 08:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 09:09
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 10:41
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 15:05
. * * Re: Въведение ІІІ Простак   18.02.2007 15:17
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 18:23
. * * Re: Въведение ІІІ daik   09.04.2007 08:49
. * * Re: Въведение ІІІ fred   12.04.2007 09:08

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  nousha Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ***
Брой показвания: 51869

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.068 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.