Така е, Марлон Брандо и Ал Пачино изпълняват ключовите роли в "Кръстникът", по романа на Марио Пузо за рода Корлеоне, за хора, преселили се в Щатите от най-бедната част на Италийския ботуш - Сицилия... Имам ги двете или трите серии на тая филмова класика, записани на видеокасета. Ще ми се наложи пак да ги изгледам, да се уверя дали наистина сте прав.
Цитираната сцена обаче в съзнанието ми е от друг филм, където двама братя-мафиоти са в основата на сценичното действие, и там именно играе Робърт де Ниро (пак италианец по потекло). Както и да е! - не това е същественото в текста, където за илюстрация е ползван именно тоя епизод от филм, за чието заглавие не мога сега да се сетя. Дали не беше "Разгневеният бик"?! Тая взривна духовна мощ я откривам и у Ал Пачино, на чийто талант също съм горещ фен. Има я и особено завладяваща във филмите на Марлон Брандо. Спомням си такъв един филм с много ярка финална сцена - "По Мисури"... Мен това избухване от нищото ми прави страхотно впечатление.
Бъдете здрав. Дори и да сте прав, то не променя смисъла на цитираната сцена, надявам се...
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|