Цитат:
Нина, тъй се казва тя, наведе глава, сниши се зад гърба на ученичката пред нея и нещо пак рече, което не дочувам, но разбирам: ненавижда ме. Нормално, казвам си, случва се; случвало ми се е и друг път да срещам ледена стена от... ненавист. И няма тук сякаш нищо за обяснение. Втурнеш ли се да тълкуваш, доникъде не ще стигнеш.
Пък видимо няма повод. Сред интелигентните ученици е; правела ми е впечатление у нея тая вътрешна подреденост, която откривам отразена и в тетрадките, и въобще, в държането й. Напоследък съм й писал петици и шестици, то не са заслужени оценки, но са един вид авансиране, за да има стимул в часовете по литература и роден език.
А според мен, това девойче си е съвсем готово да се срещне с психолога на училището.Защото в тая възраст такова едно поведение значи всичко друго освен ,че те ненавижда. А сравнението с филма "За учителя с любов ",където почти всички актьори в последствие са звезди от първа величина ,ми напомни за книгата, по която е направен филма и не знам дали тази книга въобще е преиздавана от времето на 60-те години. Заглавието е "Нагоре по стълбата ,която води надолу" oт Бел Кауфман. Малко са произведенията,на тази тематика,които са ме впечатлявали толкова много.
-------------------- Истината е за всички!
Редактирано от Believer (14.03.2007 22:53)
|