Словото

Слово.бг · Словеса · Галерия · Книжарница

all.BG ФорумиФоруми » Култура и Изкуство » Език и литература

tisss
Tester Independent...
***

Регистриран на: 07.04.2006
Мнения: 5273
От: Пловдив
Re: "Нищо случайно"
    #1670808 - 15.03.2007 05:01

("Нищо случайно") АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ... И ЦЯЛОТО КРАЛСКО ВОИНСТВО30.11.2002. На 3 декември в 9 часа съм призован с призовка от... 26 юни т.г. като свидетел (а всъщност съм потърпевш!) по дело срещу извършителя на пет кражби за период от една седмица, както научавам от Постановление на Районната прокуратура в Пловдив с подписа на зам.районния прокурор някой си Б. Мендев. Може би е Борис, може да е Богомил, Богонемил, Боян, Бойко и още каквото ми дойде на ум, но ми се явява свенливо някак, едва ли не анонимен.

Зя сметка на това за крадеца всичко като да е подробно и ясно. Казва са тоя нещастник Андрей Стефанов Атанасов, роден на 21 април 1983-та, което ще рече, че през въпросната оназ седмица от своя интензивен млад живот, когато е извършил петте кражби с разбиване на врати, дето ще рече - кражби с взлом, ако се не лъжа... та по онова време тоя човек е бил петнайсетгодишен. Живее, научавам от документа на прокуратурата, в Пловдив, на улица "Елба" № 21 (цигански блок в гетото Столипиново, това ще науча по-късно).

Първата отбелязана в постановлението на "моята районна прокуратура" кражба е на 30 юли 1998 година, четвъртък; втората кражба е на 5 август, в сряда; третата - на 6 август, четвъртък; за останалите две не разполагам със сведения*, но ме известяват за още две все в същата интензивна за крадеца "работна седмица".

Забележките ми на лаик в юридическата наука по хода на следствието...

1. Пръстовите отпечатъци по стъклата и вратата на жигулата се виждат ясно, папиларните линии бяха тъй отлично очертани, че можех и да ги нарисувам, но г-н следователят Иванов (и той свенлив, и той без малкото си име ми се явява, в България хората с фамилно име Иванов с лопата да ги ринеш!), та Иванов е документирал, че отпечатъци по гаражната врата и по колата ми... липсват.

2. Крадците са били петима - все момчета между 12- и 15-годишни, и сред тях едно по-ситно циганче - на около 9-10 години. Видяла ги съседка, която отказа да свидетелства пред служителите на районното полицейско управление, защото мъжът й месец преди това бил пребит и ограбен в същото това Столипиново, като се прибирал у дома към 22 часа и нещо след втора смяна в Кожухарската фабрика "Пулпудева", дето е на триста метра зад гетото. Каза ми тая женица, че не са се оплаквали, понеже - както заявил мъжът й: "Крадците и полицаите играят комбина". Тъй рекъл пребитият по думите на госпожа съпругата.

3. Крадците в нашия жилищен комплекс "Изгрев" не се и крият, хората ги знаят и всеки се бои да не го набележат. Денем обикалят, оглеждат какво и къде има за грабеж, нощем между нула нула и четири и трийсет - особено лятно време... шетат на глутници в тъмното. Обикновено двама-трима застават по ъглите на съответния жилищен блок и вардят, пък един или двама разбиват врати, върлуват по стълбища, по етажи, мазета и гаражни клетки. Сигнализират си, като подсвиркват тъничко. И чуеш ли в непрогледния мрак такава хайдушка свирчица, значи, "почела" ви е глутницата, моли се на Богородица да не нахлуят и при тебе в спалнята.

Оборудвани са мародерите с лостове "кози крак", както ги наричат, специални клещи-резачки, дълги отвертки, ножици за дебела ламарина и арматурно желязо... Изненадани от кралския дог на съседите от първия етаж, докато "работели" току пред спалнята им, двамина бяха изоставили, отървавайки кожата, крика си под една кола. Странното е, че се явили подир два дена да молят за крикчето, че без него не могат... да работят. Е, това е Република България, драги европейци!!!

Краденото се пласира (и това също е обществена тайна!) на пазара в кв. Секирово, както чувам, в град Раковски, па и на пазарчето в самото Столипиново. На това пазарище, второто, са ми предлагали цветен телевизор, новичък 20-инчов "Панасоник", за смешната цена от 120 лева.

Крадат и по предварителна заявка. Това все пак е бизнес. Казваш на съответния бос какво ти трябва и още на следния ден или до два-три дни най-много са в състояние да ти го продадат изгодно. Непрекъснато обхождат паркираните автомобили и питат какво ти е нужно; един манго, добре облечен и с интелигентен вид, ми вървеше по петите известно време да ми предлага радиостанция, крадена от таксиметрова кола. На съседи предлали радиокасетофони, бормашини, ъглошлайф, комплект гаечни ключове, стъкла (предно и задно) за кола, фарове, стопове... въобще, всичко, дето има иначе висока стойност в магазина.

От времето, когато бях председател на кварталното ОФ-е (1983-86 г.), зная, че в Столипиново има изградена стройна организация за кражби и пласиране на краденото. Крадците са почти изключмтелно малолетни или непълнолетни, а истинските организатори, поръчителите са мъже между 35- и 50-годишни, които се ползват с особен респект сред населението на Столипиново. Около тия усмихнати бабаити в модна дреха и отрупани със златни пръстени лапи винаги се навърта рояк циганчета. За децата от Столипиново тия са героите, образецът за просперитет в живота.

Мой приятел имаше магазинче; заради това, че го рекетираха на три пъти за пари - уж да го пазят от крадците, затвори павилиончето и отиде да пази на двайсет и няколкогодишна мутра складовете като нощна охрана за шейсетина лева месечно. Шейсет са си шейсет, ама кой ти ги дава! - макар и да не са кой знае каква пара.

4. Сред нас, жителите на тоя краен пловдивски район зад най-голямото циганско гето на Балканския полуостров, се носи мълвата, че част от полицаите служат като информатори и закрилници на мародерите. Което съответно на тия хора "на реда и закона" им носи процент от продажбите на крадените вещи.

По същата причина съседите отказват да свидетелстват, страхуват се както от престъпниците, така и от полицията като институция. Ние, гражданите, които спазваме закона и сме данъкоплатци в нашата община, не можем да кажем, че Българската държава ни защитава, това е факт!

Тая ситуация жестоко потиска. Учител съм и виждам как моите ученици българчета с лошо око гледат към жителите на Столипиново. Кражбите и изнудванията, на които сме подложени, са върхът на отдавна занемарена работа. Гражданинът стана апатичен, отказва да съдейства на властта, огромно подозрение към държавните органи го тресе.

5. Шест пъти ме призовават и се срещам с различни следователи. Разпитват ме сякаш аз съм крадецът, питат ме все едно и също, и шест пъти на призовката все пишат грешно фамилното ми име, та помолих г-н районния заместник-прокурор въпросният г-н Б. Мендев да си го запише това българско име в книжата по делото . Питам се, тия служители с добра заплата с каква цел са ме разкарвали, та би трябвало да пускам и молба за неплатен отпуск от работа...

Петима били крадците, които разбили масивните железните врати на гаража ми. Петима още следната вечер, около полунощ дойдоха да надничат през стъклата на гаража ми и когато разбраха, че ги гледаме ние, трима души българи, отдалечиха се смеешком, припявайки весело думите "Имаш хубава кола... Ала твоя ли е тя!"... А защо в документите на следователя един е крадецът, нямам представа.

6. От нощта на пети срещу шести август 1998-ма до 3 декември 2002-ра са цели 1215 (хиляда двеста и петнайсет) денонощия. Служител, един от криминалистите на въпросното VІ райнно полицейско управление, ми каза още през август 1998-ма: "Знаем кои са крадците. Двама сержанти от нощната патрулка са ги гонили между блоковете... Ама как да ги хванат с краденото, като циганчетата са хвърлили касетофона ти в контейнера с боклук, пък двете ти бормашини са вече продадени в село Пъдарско, на цигани от пазара в село Пъдарско са продадени, къде ще ги откриеш?! Пък от касетофона ти нищо не става. Те при гонитбата циганчетата няколко пъти са го изпускали на асфалта, преди да го метнат в контейнера с лайняната каша. Сто и трийсеткилограмов мъж полицай как ще стигне бързо като вятър циганче! Прескочили са мангасарчетата през високата ограда на детската градина край улица "Ландос" и колегата после отишъл да рови в контейнера"...

Ще ми се да попитам уважаемия съд: "Хиляда двеста е петнайсет денонощия са минали от престъплението, докато се открие заседание по делото. Посоченият за извършител през 1998-ма е бил петнайсетгодишен момчурляк. За седмица само извършил пет обира с взлом, докато е бил още почти дете. Може би тия пет кражби, придружени с разбиване на врати, са случайна грешка и това момче днес е принудено да отговаря и за това, че десетки, а може би и стотици държавни служители само отчитат дейност, пишат си старателно отчетите, пък всъщност напразно харчат нашите пари на граждани и данъкоплатци в... нашата България?"

7. Същинската вина е другаде. Досега шест пъти са ми разбивали колата, да ме ограбят. Затворих я в гараж - ето, че ми разбиха и гаража. От избата в блока на два пъти ми отмъкнаха - веднъж велосипед, втори път - пак велосипед; вратата й седи разбита и досега, символично я заключвам. Сред съседите, кажи-речи, единици са ония, дето не са пострадали. Крием се зад стоманени решетки и порти като на сейфове, треперим в собствената си родина, в собствения си дом.

Колеги учители, които пътуват с общинския транспорт на Пловдив, разказват за банди по тролейните линии и по автобусните две линии № 6 и № 26, обслужващи Столипиново. Мародерите се качват и слизат на определени спирки; пътниците ги знаят по лице, шофьорите ги знаят кои са... И това - от години вече.

Купих си от магазина пистолет. Виждам, и други се въоръжават. Един дори си купи ловна пушка. Зад входните врати на апартаментите си нормално е да сме си приготвили желязна тръба, дебела гьостовица... Че то като да се готвим за гражданска война!

Удобно е за съдебната власт да отсъди: крадецът, престъпникът е причина за това състояние. Почваме да проумяваме, че другаде е причината. Всеки случай, прояснява ми се напоследък: не крадците, някой друг има изгода да сме притеснени и наплашени като стадо овце за клане.

8. Тая седмица, през нощта на 28-ми срещу 29-ти ноември, още две гаражни клетки до моя гараж бяха претарашени. Отраднати са автокасетофон, инструменти и други, по-дребни вещи: фарове, тонколони и пр. Никой от съседите не се е обадил в полицията. "От какъв зор да се обаждам точно на тия, които ми пращат крадците! Няма смисъл. Ще ги хванат тия циганета за парлама, колкото да отчетат дейност, и пак ще ги пуснат, циганчетата са техни хора" - размишлява на глас съседът. Човекът пооправи криво-ляво вратата, замени счупения катинар. Вече никому и през ум не му минава друго, освен да преглътне, да замълчи, да си затрае. Че оплачеш ли се в полицията, по-лошо става... Все пак България ни е родина, българи сме и по-разумно стана да не ни сочат чужденците като жертви. Нали сме божем стопани! Понеже престъпниците имат права, които ние, простосмъртните, не сме си извоювали още.

9. Чудно ми е защо призовката за това дело ми пращат от Пловдивския районен съд 160 (сто и шестдесет) денонощия преди датата за първото съдебно заседание. От 26 юни до 3 декември са сто и шейсет дни... Дали съдът, следствието и прокуратурата не разчитат да забравя за това дело?! Я да взема да се обадя и на другите пострадали, призовани като свидетели! Сурова логика има в това разтакаване във времето...

Вече си мисля, че държавата работи срещу мен и другите като мен, които я издържаме на плещите си. Обаче госпожа Държавата зле си е направила сметките, ако смята, че нещо от нейните подлички трикове ще пропусна аз, Гражданинът. В крайна сметка тая държава аз я храня, аз я поя и рано или късно пак аз, Гражданинът, ще трябва да я науча да ми служи вярно, за да я уважавам и ценя.


tisss
_______________________________________________________
* По тях не съм сред пострадалите, но са извършени в най-усилното време за работа на крадците - летните нощи на петък срещу събота, и защо ли! Защото събота е пазарен ден за Секирово, квартал на град Раковски. Бел.м., tisss.

--------------------
Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!     Уведоми модератора

Тема Автор Публикувано
* Въведение ІІІ tisss 16.12.2006 08:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.12.2006 23:22
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 07:32
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   18.12.2006 09:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 23:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.12.2006 20:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.12.2006 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.12.2006 09:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 02:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.12.2006 18:32
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.12.2006 06:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.12.2006 08:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.12.2006 09:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.12.2006 09:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.12.2006 07:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.12.2006 06:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.12.2006 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.01.2007 06:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.01.2007 02:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.01.2007 07:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 08:22
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   04.01.2007 16:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 18:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.01.2007 09:45
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   05.01.2007 10:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.01.2007 07:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.01.2007 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.01.2007 05:18
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.01.2007 00:50
. * * Re: Въведение ІІІ EIРHNH   10.01.2007 03:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.01.2007 06:30
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   12.01.2007 22:57
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.01.2007 06:14
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   13.01.2007 23:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 04:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 07:45
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.01.2007 05:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.01.2007 04:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.01.2007 04:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 07:55
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 22:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.01.2007 06:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.01.2007 05:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 01:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 07:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 02:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 18:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 16:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.01.2007 06:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 12:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 16:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.01.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.01.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.01.2007 06:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 07:25
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   01.02.2007 09:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 18:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.02.2007 08:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.02.2007 06:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.02.2007 06:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 03:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 20:08
. * * Re: Въведение ІІІ *DELETED* tisss   07.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.02.2007 11:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.02.2007 07:34
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.02.2007 12:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.02.2007 05:08
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   10.02.2007 09:15
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.02.2007 04:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.02.2007 04:58
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.02.2007 05:05
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.02.2007 06:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.02.2007 04:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   16.02.2007 08:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.02.2007 05:45
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   17.02.2007 14:19
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   17.02.2007 19:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.02.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.02.2007 07:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.02.2007 05:57
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   20.02.2007 06:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   20.02.2007 16:47
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   21.02.2007 21:01
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   21.02.2007 21:54
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.02.2007 06:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.02.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ zombie   22.02.2007 20:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.02.2007 05:54
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   23.02.2007 09:02
. * * За испанските галеони zombie   23.02.2007 18:23
. * * Re: За испанските галеони tisss   23.02.2007 19:05
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 04:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 23:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 04:43
. * * Re: За испанските галеони агаве   24.02.2007 11:11
. * * Re: За испанските галеони zombie   26.02.2007 19:57
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 22:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 07:41
. * * Re: За испанските галеони Светозар*   27.02.2007 08:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 19:40
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Believer   27.02.2007 19:58
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Светозар*   27.02.2007 20:47
. * * Re: За испанските галеони tisss   28.02.2007 21:32
. * * Re: За испанските галеони tisss   01.03.2007 20:26
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 05:04
. * * Re: За испанските галеони Shureя!   03.03.2007 07:34
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 07:57
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   04.03.2007 08:51
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 03:36
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 14:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   06.03.2007 15:17
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   07.03.2007 16:30
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 06:02
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 16:24
. * * Re: "Нищо случайно" Believer   09.03.2007 20:49
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   10.03.2007 02:00
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   11.03.2007 03:26
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 01:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 15:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   13.03.2007 17:22
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   15.03.2007 05:01
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   16.03.2007 17:41
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   21.03.2007 04:09
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   22.03.2007 12:15
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   24.03.2007 05:55
. * * "Стипчивият плод" tisss   25.03.2007 06:45
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.03.2007 00:35
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.03.2007 13:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   30.03.2007 16:26
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   31.03.2007 04:13
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   06.04.2007 05:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   07.04.2007 07:37
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   08.04.2007 07:06
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   08.04.2007 22:00
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   09.04.2007 09:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   10.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 04:00
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   11.04.2007 21:29
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 22:22
. * * Re: "Стипчивият плод" Светозар*   12.04.2007 10:44
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   13.04.2007 04:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   14.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 04:03
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 06:57
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   16.04.2007 06:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   17.04.2007 02:11
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   18.04.2007 04:23
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   19.04.2007 06:06
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   24.04.2007 05:47
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   25.04.2007 05:39
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   26.04.2007 01:17
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   27.04.2007 05:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 06:10
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 08:28
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.04.2007 03:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.04.2007 04:51
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.05.2007 05:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.05.2007 05:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.05.2007 03:41
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.05.2007 06:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.05.2007 08:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.05.2007 13:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.05.2007 04:49
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.05.2007 05:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.05.2007 05:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.05.2007 05:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.05.2007 07:06
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.05.2007 01:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.05.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.05.2007 04:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   15.05.2007 12:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 04:00
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   16.05.2007 11:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 19:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.05.2007 03:44
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   18.05.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   23.05.2007 14:10
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   23.05.2007 22:19
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 11:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 17:44
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 23:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 23:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   25.05.2007 11:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 12:30
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   25.05.2007 22:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.05.2007 01:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.05.2007 02:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.05.2007 05:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.05.2007 05:28
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.05.2007 04:54
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   20.05.2007 08:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.05.2007 04:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.05.2007 04:13
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 19:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 20:29
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 21:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 11:34
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 16:57
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 18:12
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   24.05.2007 08:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 09:09
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 10:41
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 15:05
. * * Re: Въведение ІІІ Простак   18.02.2007 15:17
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 18:23
. * * Re: Въведение ІІІ daik   09.04.2007 08:49
. * * Re: Въведение ІІІ fred   12.04.2007 09:08

Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  nousha Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ***
Брой показвания: 51906

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.07 seconds in which 0.008 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.