Словото

Слово.бг · Словеса · Галерия · Книжарница

all.BG ФорумиФоруми » Култура и Изкуство » Език и литература

tisss
Tester Independent...
***

Регистриран на: 07.04.2006
Мнения: 5273
От: Пловдив
Re: Въведение ІІІ
    #1745825 - 09.05.2007 05:12

("Книгата") ПРОТУБЕРАНСИТЕ НА ЗЛОТО (1.)13.07.2004.
Зарко (зетят, мъжът на моята Вера) сутринта в неделя дойде да пием кафе, пък всъщност дойде да бъбрим двамата. Като го видях в петъка пред задния вход на Панаирния град, както бях натоварен с тия две хиляди листа хартии за печатницата в Рогош (на "баба жигула" й бе клекнала задницата, калобраните стържеха по асфалта), зарадвах му се, усетих го близък, все едно ми е син. Та и сега - същата благосклонност към него ме обзе. Обаче не се държа като по-възрастен, а ми е кеф да си бъбря като с по-млад мъж, на когото мога да подскажа не с приказки, а със самия си стил на живеене - нещо съществено, което мъжете научават с опита и годините. Сигурно съм му странен с таз моя щура гонитба подир мечти: било за самостоятелна фирма, било за десетината ръкописа, които мечтая да видя издадени като луксозни книги в приличен тираж.

Гледам около мене мъжете, дето са се предали. Ами че тия здравеняци сякаш нямат идея как да продължат да живеят! Новичкият, присадил се към Re., ашладисал се колкото татул към китайска роза, ми е тия два дена тема за размишление. За да се обажда тя така изнервена, едва ли тоя 42-годишен мъж е успял да обуздае енергиите у нея. Пак тя влачи основния юк, и то ще да е причина за нейната ожесточеност, за безпомощността и отчаянието.

Познавам и щастливи брачни двойки, но правило е сякаш в семейния живот към Любовта да се отнасяме като клетка. Ей, приятелчета, Любовта как ще оковеш, как ще й подрежеш крилцата! Мечтая за жена, която хем да е нежна, хем да е горда и самостоятелна, а не Дулсинея дел Тобозо, нуждаеща се от мъж за длъжността шерп и товарно муле, което да й носи багажа и парите.

Тежка е женската участ; дъщерите ми - струва ми се, следват моя стил на независимост. Мразим да ни напътстват, мразим да напътстваме! Жената между трийсет и четирийсетте, когато е активна в личните си планове, е много по-красива в любовните истории от оназ, дето живее в сянката на съпруга си и е робиня на рожбите си. Две птици в полет - тъй си представям успешната любовна, пък и успешната семейна двойка. Само че във втория случай нещата са много по-трудни за едно момиче.


14.07.2004. Араби-мюсюлмани заклали българин. Проклета да е цялата мюсюлманска общност на фанатиците, която е Утроба на Злото в глобализиращия се свят! Нашият човек лошо не им е сторил; като шофьор на автовоз закарал седем-осем стари коли в Ирак. Автовоза наел под наем. Беден човек явно, името му - Георги Лазаров. Друг българин, Ивайло Кепов, вероятно също чака да бъде ритуално заклан. Кепов... Ами да! Иван Кепов е името на перущенлията, събрал през 1931 година в книга спомените за закланите в Перущица християни, между които е и почти целият ми Хаджи Трендафилов род... Ивайло Кепов, и той може вече да е заклан. Кадрите и на това клане от видеозапис, получен в арабската ТВ-компания "Ал Джазира", били потресаващи, откъсва се реплика от български коментатор. Клан бил като животно...

Националните общности носят също така вина, както отделния престъпник. Това, което фанатиците на Оная вяра вършат, е заложено като рефлекс в манталитета на общността, каквото и да ми говорят. Няма по-жестоко божество от представата им за техния върховен бог. Проклет да е не бога им; проклети да са идиотите, които колят невинни, за да прославят вярата си!!! Ще се повторя, но трябва непрекъснато да се повтаря: няма нищо божествено в Символ на върховния творец, който нахъсва "правоверните и праведниците" към издевателство над невинния човек.

Ходих на гроба на майка ми и го почистих от бурени; после бях на гроба на татко. Тоя гроб, обрасъл с млади акациеви храсти, едва го почистих. В черквата "Света Петка" турих за помен на двамата ми родители по свещ в сандъчето с пясъка и по свещица пред иконите на Богородица, Иисус и пазителката на българите откъм света на отвъдното св. Петка. Пих кафе на масата пред павилиончето на мюсюлманина Маруф и откарах в Рогош паусите за редактираните ІІ, ІІІ и ІV част на книгата "Ламски".

Тодор Чонов ми иска вече 300 лева за допълнителните 100 екземпляра на книгата. Казах: двеста мога да доплатя в края на октомври, останалите 100 - до края на ноември, но искам най-после да видя книгата си отпечатана, подлепена, обрязана, готова за пазара.

И отново, за кой ли път "моят печатар" пак сериозен сякаш, угрижен сякаш за книгата ми, рече: "Книгата ти ще е готова до края на юли, в най-лошия случай в началото на август ще ги имаш поне петдесетина бройки". Но му предстояло на моя компютър пак да изработи паусите за корицата в четирите цвята, което ще рече: четири двойни страници тепърва ще се правят, па сетне ще се разпечатват на моя принтер, ще се носят на машината за пауси в ЖК "Тракия", па оттам отново в оня омагьосан кръг Пазарджик-Пловдив-Рогош-Пловдив; дето има една приказка, колай за Македония, драги ми Жоро Бояджиев! Ега си...

Изрично настоях 100 и колкото може отгоре екземпляра да са на офсетовата хартия, а колкото остават до 150 екземпляра, да ги прави с избраната от него сивкава хартия, от 50-грамовата. Затънал съм до гуша в дългове, а с Чонов мохабета ни е: аз говоря, че искам да видя най-после книгата си, той ми говори, че иска от мене пари. Е, каква стана тя? Как я мислех, пък в какъв батак се виждам накиснат!


17.07.2004.
Четейки вече втори месец спомените на седемдесетгодишната Анна Ларина, съпруга на висш функционер на Съветската държава*, разстрелян и опозорен от Сталин... Животът на земята е разкошен такъв, какъвто е зададен първоначално - като постепенно просветляващ се разум, основан върху реалността и практическите нужди на човечеството.

Илюзиите на Карл Маркс повтарят амбициозните (и оказали се впоследствие носители на кръв и ужас) химери за бърз напредък чрез оръжията на безнравственото. "Революцията" в Русия и Средна Азия е фактически погром над естествения бит и ход на поколенията човешки същества. Унищожение на паметта за миналото, отрязване издъно на родовите корени на общността, префасонирането на спомените и мъдростта от вековете под сянката и в услуга на умозрителна идея, са причина за личния крах на милиони човешки същества. Не Йосиф Сталин, а Невежеството и тъпата грандомания на руската нация, като обществено съзнание, оформило се през войните със съседни империи и държави - е истинската причина за появата на тая огромна 70-годишна Империя на Злото, повлиява и върху съдбата на народи от Източна и Централна Европа, сред които сме и ние, българите. Говорим за идеологии, а не виждаме, че зад всяка хищна химера стои национално безумие, озадачаваща грандомания.

Християнството, като учение на Иисус от Назарет, съветва човекът да се пази най-много от грандоманията, обявена за основа на всички останали грехове. Всеки народ сам кове съдбата си, големите национални конгломерати, обединяващи понякога разнородни възгледи за живота, тъй като всмукват опита на много племена и народи, влияят обаче твърде силно и твърде зловещо понякога над живота на човечеството върху планетата.

През последните триста години такова пагубно въздействие са оказали: 1) френската нация - чрез Наполеоновите походи на Изток; 2) германската нация - чрез опитите за световно господство; 3) североамериканската общност - чрез опитите за световна хегемония от края на Втората световна война, та и до днес.

В естествения ход на поколенията Земята се очиства по-безболезнено от Злото. Протуберансите на Злото обаче отекват и обгарят понякога цели векове, както е с ислямския фундаментализъм в Османската империя, както е и сега в част от арабските държави.

Корана е химн на надменността, връщане към преодоления от Иисус и апостол Павел т.нар. Стар завет на Бога-отец. Облагородяването на Разума, колкото и странно да изглежда, иде откъм Тибет с неговата бедност и тибетските монаси, при които между 12-тата и 33-тата си година школува Иисус.

Изкушено да заживее по-охолно, по-удобно, човечеството винаги досега се е сблъсквало с хищничеството на Разума. Има неясен за нас, но твърде строг ритъм на прогреса сред човечеството. И тоя ритъм е зададен от Разум, надхвърлящ нашите изблици на ентусиазъм и романтични мечти.

Какво постигна Руската мечта в зората на ХХ век? Разпиля най-достойното от руската нация, унищожи го и противопостави руския човек на самия себе си. Резултатът - народ, в който пияниците са обикновено явление, бандитизмът - обичаен подход, лицемерието и подлизурството - средство за просперитет... Такива грехове не се изкупват толкоз лесно! И лесно не се преосмислят.

Българското днешно обществевено съзнание все още (пък не се и знае докога!) е в плен на същите тез превращения на греховното, т.е. на безнравственото. Провалени хора са по върховете на Републиката ни, а нравствените личности са потънали в бедстващите маси на откровеното невежество. Народите плащат за своите грехове също като отделните хора.

Сталин не би бил Сталин в друго национално обкръжение. От "жаркий революционер" в нашите си български традиционни модели на живеене би израснал изряден диктатор. Панайот Волов е типичният български интелигент, безпомощен пред грандоманията.

Любопитното е, че грандоманите за къс период от време придават енергия на огромни тълпи от хора, дисциплинират ги и ги отправят на заколение в името на някоя много красива мечта. Хитлер, Александър Македонски са грандомани. А без Сталин не би имало страховитият въоръжен до зъби с ядрено разрушително оръжие Съветски съюз.

Следва


tisss
__________________________________

* Николай Бухарин (1888-1938). Бел.м., tisss.

--------------------
Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!     Уведоми модератора

Тема Автор Публикувано
* Въведение ІІІ tisss 16.12.2006 08:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.12.2006 23:22
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 07:32
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   18.12.2006 09:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.12.2006 23:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.12.2006 20:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.12.2006 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.12.2006 09:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 02:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.12.2006 18:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.12.2006 18:32
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.12.2006 06:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.12.2006 08:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.12.2006 09:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.12.2006 09:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.12.2006 07:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.12.2006 06:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.12.2006 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.01.2007 06:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.01.2007 02:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.01.2007 07:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 08:22
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   04.01.2007 16:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.01.2007 18:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.01.2007 09:45
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   05.01.2007 10:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.01.2007 07:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.01.2007 07:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.01.2007 05:18
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.01.2007 00:50
. * * Re: Въведение ІІІ EIРHNH   10.01.2007 03:36
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.01.2007 07:00
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.01.2007 06:30
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   12.01.2007 22:57
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.01.2007 06:14
. * * Re: Въведение ІІІ Архг.Гримаил   13.01.2007 23:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 04:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.01.2007 07:45
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.01.2007 05:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.01.2007 04:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.01.2007 04:46
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 07:55
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.01.2007 22:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.01.2007 06:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.01.2007 05:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 01:38
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.01.2007 07:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 02:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.01.2007 18:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 04:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.01.2007 16:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.01.2007 06:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 12:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.01.2007 16:30
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   29.01.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.01.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   31.01.2007 06:37
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 07:25
. * * Re: Въведение ІІІ C'est la vie   01.02.2007 09:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.02.2007 18:03
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.02.2007 08:29
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.02.2007 06:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.02.2007 06:48
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 03:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.02.2007 20:08
. * * Re: Въведение ІІІ *DELETED* tisss   07.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.02.2007 11:44
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.02.2007 07:34
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.02.2007 12:02
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.02.2007 05:08
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   10.02.2007 09:15
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.02.2007 04:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.02.2007 05:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.02.2007 04:58
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.02.2007 05:05
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.02.2007 06:23
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.02.2007 04:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   16.02.2007 08:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.02.2007 05:45
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   17.02.2007 14:19
. * * Re: Въведение ІІІ pagane   17.02.2007 19:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.02.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.02.2007 07:21
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.02.2007 05:57
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   20.02.2007 06:28
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   20.02.2007 16:47
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   21.02.2007 21:01
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   21.02.2007 21:54
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.02.2007 06:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   22.02.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ zombie   22.02.2007 20:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.02.2007 05:54
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   23.02.2007 09:02
. * * За испанските галеони zombie   23.02.2007 18:23
. * * Re: За испанските галеони tisss   23.02.2007 19:05
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 04:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   24.02.2007 23:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 04:43
. * * Re: За испанските галеони агаве   24.02.2007 11:11
. * * Re: За испанските галеони zombie   26.02.2007 19:57
. * * Re: За испанските галеони tisss   26.02.2007 22:11
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 07:41
. * * Re: За испанските галеони Светозар*   27.02.2007 08:30
. * * Re: За испанските галеони tisss   27.02.2007 19:40
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Believer   27.02.2007 19:58
. * * Re: Ортодоксията против останалите религии? Светозар*   27.02.2007 20:47
. * * Re: За испанските галеони tisss   28.02.2007 21:32
. * * Re: За испанските галеони tisss   01.03.2007 20:26
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 05:04
. * * Re: За испанските галеони Shureя!   03.03.2007 07:34
. * * Re: За испанските галеони tisss   03.03.2007 07:57
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   04.03.2007 08:51
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 03:36
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   05.03.2007 14:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   06.03.2007 15:17
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   07.03.2007 16:30
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 06:02
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   09.03.2007 16:24
. * * Re: "Нищо случайно" Believer   09.03.2007 20:49
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   10.03.2007 02:00
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   11.03.2007 03:26
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 01:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   12.03.2007 15:06
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   13.03.2007 17:22
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   15.03.2007 05:01
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   16.03.2007 17:41
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   21.03.2007 04:09
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   22.03.2007 12:15
. * * Re: "Нищо случайно" tisss   24.03.2007 05:55
. * * "Стипчивият плод" tisss   25.03.2007 06:45
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.03.2007 00:35
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.03.2007 13:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   30.03.2007 16:26
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   31.03.2007 04:13
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   06.04.2007 05:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   07.04.2007 07:37
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   08.04.2007 07:06
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   08.04.2007 22:00
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   09.04.2007 09:05
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   10.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 04:00
. * * Re: "Стипчивият плод" Believer   11.04.2007 21:29
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   11.04.2007 22:22
. * * Re: "Стипчивият плод" Светозар*   12.04.2007 10:44
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   13.04.2007 04:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   14.04.2007 05:01
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 04:03
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   15.04.2007 06:57
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   16.04.2007 06:43
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   17.04.2007 02:11
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   18.04.2007 04:23
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   19.04.2007 06:06
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   24.04.2007 05:47
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   25.04.2007 05:39
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   26.04.2007 01:17
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   27.04.2007 05:25
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 06:10
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   28.04.2007 08:28
. * * Re: "Стипчивият плод" tisss   29.04.2007 03:43
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   30.04.2007 04:51
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   01.05.2007 05:04
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   02.05.2007 05:10
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   03.05.2007 03:41
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   04.05.2007 06:31
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   05.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   06.05.2007 08:14
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   07.05.2007 13:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   08.05.2007 04:49
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   09.05.2007 05:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   10.05.2007 05:33
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   11.05.2007 05:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   12.05.2007 07:06
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   13.05.2007 01:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   14.05.2007 07:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   15.05.2007 04:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   15.05.2007 12:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 04:00
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   16.05.2007 11:53
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   16.05.2007 19:12
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   17.05.2007 05:11
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   18.05.2007 03:44
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   18.05.2007 08:25
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   23.05.2007 14:10
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   23.05.2007 22:19
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 05:02
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 11:56
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 17:44
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 23:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 23:47
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   25.05.2007 11:40
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 12:30
. * * Re: Въведение ІІІ Believer   25.05.2007 22:59
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   26.05.2007 01:17
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   27.05.2007 02:01
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   28.05.2007 05:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   19.05.2007 05:28
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   20.05.2007 04:54
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   20.05.2007 08:27
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   21.05.2007 04:35
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   23.05.2007 04:13
. * * Re: Въведение ІІІ malampay   24.05.2007 19:42
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 20:29
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 21:08
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   25.05.2007 11:34
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 16:57
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   18.05.2007 18:12
. * * Re: Въведение ІІІ Светозар*   24.05.2007 08:24
. * * Re: Въведение ІІІ tisss   24.05.2007 09:09
. * * Re: Въведение ІІІ Мечо Коколино   24.05.2007 10:41
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 15:05
. * * Re: Въведение ІІІ Простак   18.02.2007 15:17
. * * Re: Въведение ІІІ AngelPotter   18.02.2007 18:23
. * * Re: Въведение ІІІ daik   09.04.2007 08:49
. * * Re: Въведение ІІІ fred   12.04.2007 09:08

Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  nousha Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ***
Брой показвания: 51882

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.029 seconds in which 0.002 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.