СРЕД ВОДОПАДИТЕ ОТ КИКОТ БОГОВЕТЕ С ПЕЧАЛ ВСЕЛЕНСКА МОЖЕ БИ НИ СЪЗЕРЦАВАТ
На момичето, което пише стихове
Сеячите на глупости, бъбривците капризни задяват се със всичко на земята, вирят нос; пред погледа им присмехулен се изнизва на тоя сбъркан свят тревожен не един въпрос.
Как леко естеството там езикът остър смила, на смях обръща драмите на тоя свят суров и неусетно над челата като птица лекокрила от нас отлита с тъжен крясък чудото Любов!
За да обичаш просто, малко тишина е нужна. Изтръпвам гол пред бездната на твоите очи. Като замайващ зов от сянката ти теменужена мелодията на живота, мила, в мен звучи.
Не искам нищо повече от глътка нежност. В прегръдката на тънещото в прашен зной поле пшеничен стрък, налят със зърно свежда към чернозема сух илюзията ми за криле.
Ще плачат дъждове. Сезоните ще сменят едно след друго поколенията и на моя род. И винаги едно зрънце от вярата у мене ще обещава на дошлите подир нас честит живот.
Защо тогаз ме дразни суетата пъстра, мила? Нима с теб не обичаме шеги и глупав смях! А може би и ние сме се тъй от суета родили – да се пилеем в глупост не по-зле от тях...
Сеячите на глупости, бъбривците капризни – задяваме се с всичко на земята, вирим нос... и тъй сред веселби, сред суетата се изнизва на тоя сбъркан свят тревожен не един въпрос.
Пловдив, 8 юни 2007 година
tisss http://misli.hit.bg/blessed.html
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|