След хиляди години ще има други хора и всяка клетка в тях ще се къпе в любов... и навярно ще им се струват странни, неразбираеми, човешките вълнения от нашия свят... Та ние се движим почти слепешката в океани от чувства, мисли и дела - всеки гледа пред себе си и всичко уж вижда но тъй малко разбира, горкият, сам... защото себе си дори не познава, а камо ли светът голям... голям и толкова различен, измамен, смеещ се и безразличен, понякога точен, понякога безличен, понякога нежен, друг път циничен... тъй често объркан, неразбиращ, неразбран - вероятно би искал да потъне в земята от срам!... 
Да, сигурно така ще стане след много години, навярно - струва ми се, че стоим в зората на комуникациите: комуникациите между хората, комуникациите с природата и светът - те всички участват в един процес, наречен "живот"...Не мисля, че хората се разбираме добре днес - някога е било по-лесно защото възможните варианти са били по-малко и въпреки това са били нужни много хиляди години на човечеството за да стигне до там... 
Иначе, благодаря ти за хубавото стихотворение. Ако те интересува, кое е това твое еротично стихотворение, което толкова много ми е харесало - ще ти кажа! Сега не си спомням как точно се казваше...То е било писано преди доста години, предполагам...Касаеше секса с жена ти, но беше посветено на друга жена...Тогава ме порази това, че беше изпълнено с такива чисти и силни чувства, а не беше посветено на жена ти.../сигурна съм, че ставаше въпрос за жена ти, защото се говореше нещо за двете ви деца, които тя е родила!/Толкова хубаво беше написано - помислих си, че тя е най-щастливата жена и ... "паднах" доста от високо!...Не знам дали ще ме разбереш, но аз така помня стихотворения! - пълна трагедия съм!
|