за Макс - не знам дали ше дигне... обаче...
тва българите сме бая тъпички да разберем кво представлява провеждането на едно подобно състезание за икономиката на една държава като нашата...
да, факт е, че са нужни огромно количество инвестиции за създаването на писта и инфраструктура за тая писта за Ф1 - не са само луксозните хотели и летището, то са пътища, паркинги, селца с еднофамилни къщички и т.н.
тази година бях в Турция - която провежда състезание вече 4 години - там все още работят по всичко това, вкюително паркингите - да имаше направен един огромен паркинг, обаче така беше направен... че автобусите затъваха в него - асфалта беше положен направо върху пръстта, без никаква основа - наложи се да докарват верижна техника за да изкарат няколко автобуса, които бяха "седнали" в "новия паркинг" - но паркинг имаше 
аз не мисля че в БГ сме способни да изградим подобна писта и инфраструктура за толкова кратко време /да не сме Китай/, иначе аз ще съм първия застъпник на изграждането на такова нещо - за страна като нашата, която разчита в немалка степен на туризъм /както и Турция/ едно подобно събитие е огромна реклама в световен мащаб - турците много отдавна са го разбрали, инвестирали са наистина огромни средства, но според тях, ако трябваше да платят за рекламата, която им се прави чрез предаването по цял свят на Формула 1, то това би им струвало десеторно от вложените средсва 
та така - ще ми се и на мен... обаче съм малко скептичен 
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
|