Явно не съм се изравила правилно, но не се притеснявай да питаш, тези неща не ги търся, а ги знам, което не знам, ще го потърся с най-голямо удоволствие. Конят и магарето са два отделни биологични вида. Както човекът и шимпанзето. При кръстосване между индивиди от отделни видове, ако се получи потомство, то е стерилно (безплодно). Това е факт, правило и така нататък. Както казах, има изключения, поради което често бива атакувано от еволюционисти и прочее, но това не ни интересува в момента. В болшинството от случаите, когато се кръстосат индивиди от различни видове, потомството е стерилно. Муле и муле /или катър и катър, муле и катър, муле и кон, муле и магаре.../ няма да дадат потомство, защото са стерилни. Не произвеждат достатъчно сперматозоиди /мъжките/ или са некачествени, женските не задържат плода или не отделят яйцеклетки, не знам точно, но физиологично в повечето случаи те просто не могат да дадат потомство. Както при мъж и жена, които са стерилни. Не им пречи генетичният материал, по принцип в естествени условия муле/катър не биха съществували, освен като единични случаи, защото отделните видове си имат отделни територии и по правило не се чифтосват с индивиди от други видове. Основно правило в еволюцията е получаването на плодовито потомство, а като се чифтосат с друг вид и се получи стерилно потомство, задачата не е изпълнена, нали...Мулето и катърът са изкуствено получени хибриди /изкуствено, в смисъл, човекът се е намесил/. Ако пак не съм се изразила правилно, питай, дано се справя
-------------------- On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.
Словеса и други писания
|