Здравейте, от известно време мисля да сменя старата си сапунерка (Canon PowerShot A530), както се изразявате тук във форума , с по-хубав фотоапарат или с нова такава. След като първоначално се бях насочил към PowerShot SX120 IS, след това ми хареса повече PowerShot SX20 IS, а накрая видях, че в същия ценови диапазон като втория е и EOS 400D и тогава вече съвсем се обърках.  Обръщам се към вас за съвет, кой от трите да избера? Принципно го искам за любителски снимки, но с по-добро качество. Да може да снима качествено и при по-малка осветеност, а също така да ползвам и по-голямо оптично приближение. След доста изчетен материал из интернет не ми стана много ясно с какво огледало-рефлексните и частност EOS 400D превъзхожда PowerShot SX20 IS, освен с това че има възможност за смяна на обектива. Като технология на снимане оглeдало-рефлексните с какво се различават от другите цифрови фотоапарати? Видях само, че начина на изобразяване на обекта на визьора се осъществява по различен начин. Ще се радвам, ако някой може да ме просвети.  Благодаря предварително.
-------------------- По-добре малък, но свой и отпред, отколкото голям, но чужд и отзад!
|