Тия дни купих за сестра ми SX120 за $179, за тези пари апарата си е направо доста добър. Някак си създава впечатление от пръв поглед за много евтина сапунерка, може би поради използваната пластмаса. Но след първите няколко снимки това усещане се разсейва. Снима бързо, доста добре се справя на малко светлина, недостатък е липса на визьор, при слънце може и да не се вижда добре дисплея, няма капаче на обектива, като че ли леекичко размазва снимките, липсва някак си детайлността. Сравнявам го на базата на Canon PowerShot S5 IS. Макро режима като че ли и той съвсем леко размазва. Впечатленията ми са на около 20-30 снимки. Цветовете са реалистични толкова, колкото и при S5 IS.
Тук май не мога да кача снимки за сравнение, наскоро се местихме и все още домашния сървър не работи, може би тия дни ако имам време ще кача едни и същи снимки правени с SX120 & S5 IS за сравнение. То всъщност няма какво да се сравнява де, S5 IS си е много по-добър.
SX20 IS е "потомък" на S5 IS, ако ги имаш парите няма какво да се чудиш. Това са джелезни фотоапарати, бързи, детайлни, реалистични цветове, много стабилни при снимане, с моят S5 IS правя по-добро видео със стеро звук, отколкото с домашната ми камера JVC. Мисля в скоро време да оставя в резерва S5 IS и да премина на SX20 IS. Всъщност това са най-добрите фотоапарати на Canon от ниските класове, оттам нататък са DSL-те, но и цените са от умножени по две и нагоре.
Отностно батериите ( S5 IS ), винаги съм с 8 батерии, 4-ри в апарата, 4-ри в чантата, без зарядно, рекорда ми е над 300 снимки ( повечето със светкавица ) или час и половина видео ( естествено не броя времето за смяна на SD картите ) с един комплект батерии, две седмици след това ( бях забравил да ги сменя ) направих още към 40 снимки, преди да се изтощят напълно. Така че, сядам и си пия бирата без да тормозя сервитьорите да ми зареждат батериите :-) Но и батериите ми са трепач, Made In Japan, не са китйска сглобка. По принцип съм привърженик на стандартните батерии, литиево-йонните са хубави, но доста скъпи, ако вземе да се повредят. Докато АА под път и над път.
Редактирано от GMailDrive (20.06.2010 08:25)
|