Цитат:
Аз съм върл противник на зоопарковете, затова и не гласувах за снимки , които са правени в такива или поне изглеждаха така. Но така както описваш природата в споменатия от теб изглежда интригуващо и би могла да посветиш една тема ако имаш достатъчно снимки (ако не, да направиш)..
Ако трябва да съм искрена и аз съм противник на зоопарковете. Направо сърцето ми се къса при вида на животно затворено в тясно пространство, гледащо тъжно. 
Но това, което видях тук, надмина всичките ми очаквания.  Това не е просто зоопарк, то си е гора, в която са вградени клетките на животните. Все едно са си в естествената среда. Пространствата, които са им дадени на разположение са огромни. Той самият зоопарк трудно може да бъде обиколен за един ден, неизбродим е. За това даже има и открито автобусче, с което може да се обикаля. Отделно има и въжена линия, която ходи от единия до другия край. щото пеша е лудост просто. Както казах всичко е потънало в зеленина, даже понякога и животното не може да бъде видяно, понеже се е скрило някъде между дърветата и трябва търпеливо да го чакаш да се покаже по своя воля. Направено е така, че те да се чувстват максимално добре и потокът от хора да не им пречи. Много често към пътеката за хората е разположена само една малка част от цялата клетка, а останалото се простира в дълбочина, където обитателят може да се чувства като у дома си, далеч от хорските погледи.
Не знам какво да кажа за клетките на птиците...понеже човек влиза в тях! 
Да, това което видях е уникално. То си е едно парче джунгла, оградено с решетка, високо поне колкото 5-6-етажна сграда, като вътре има всичко - палми, огромни дървета, водопади, рекички...и в този приказен свят летят пъстроцветни птици от цял свят, където те водят един съвсем нормален и естествен живот, гнездят, снасят яйчица, отглеждат малките си, летят свободно...
Та...и аз си мислех да направя една тема за този зоопарк...имам много снимки, но ще трябват и още... 
Само да събера още малко снимков материал и ще показвам.
-------------------- Sola scriptura
|