Цитат:
Напоследък, все повече мисля да емигрирам от България по възможност за постоянно. Насочил съм се към САЩ. Ето как стоят нещата занимавам се с програмиране от вече 8 години като през последните 5 професионално. Идеята ми е следната но не знам до колко е приложима. Та ето каква е тя: В продължение на 3 години разработвам една система за организация на работата в големи фирми с по няколко клона. Системата е завършена и съм решил с нея да кандидатствам за работа в САЩ като заедно с документите ми за кандидатстване пращам и тази програма, за да може всеки работодател нагледно да види какво мога да предложа. Лошото е че не мога да отида в САЩ предварително и от там да кандидатствам, защото нямам кой да ми прати покана, затова се надявам някой работодател да го направи. Някой, който има идея как мога да си повиша шансовете за работа в САЩ да пише.
Според мен най-лесния начин е щом си решил да са щатите, е да си намериш щатска фирма с клон в България. Или пък Българска с такъв в Щатите или пък каквато и да е но да има офис в щатите но и в София, за да може тук да те видят какво можеш и при положение, че много те харесат, да им кажеш, че искаш да работиш в щатския клон.......
Друг вариант е да пробваш да учиш магистратура в щатите, много хора и така правят...и от там дългия път на H1B и т.н
Може да пробваш да кандидатстваш директно в Щатите на работа, трябва да направиш малко "шпионаж" т.е да проучиш кои фирми имат практиката да взимат чужденци(обикновенно това са калпавите(стиснати) фирми по мое мнение) и после да се пребориш за Американски жител и да си намериш хубава работа....
Друг често срещан вариант май не се сещам, иначе екзотични колкото искаш други.
-------------------- Fortune = ln((1-DeltaOff$)/Span))/t1-t1
|