Re: Интересен филм за „вечниот спор“
#2953237 - 16.09.2012 11:00
Отговори
Цитирай
Цитат: На пример, обрни внимание на делот од 16:20 (делот со Љубчо Георгиевски), како ти го разбираш тоа што го кажа тој, т.е. што најмногу ти остави впечаток од тоа што тој го кажа?
Цитат: Не бе Коњче. Всушност, понекогаш ме плаши тоа што за некои работи јас и Љубчо Георгиевски размислуваме исто.
Цитат: Еве оваа глупост сум ја сретнал на сите бугарски форуми, а бидејќи јас одлично го познавам македонскиот литературен јазик, и многу добро бугарскиот и српскиот, сметам дека ова не е точно. А најинтересно ми е кога некој Бугарин што не го владее добро ни сопствениот литературен јазик има „мудрост“ да ми ја вади р’ската од моето око, а не си гледа гредата во своето.
Ајде да видиме кои се србизмите во македонскиот литературен јазик, кажете ми ги еден по еден.
И да, за да не се чувствувате дискриминирани, во оваа тема ќе ги разгледуваме и русизмите во вашиот јазик. Или дааааа, како не се сетив, во вашиот јазик нема русизми, тоа се всушност бугарски думи кои заминале на печалба во Русија, па се вратиле пак дома.