Цитат:
Дотук нямам проблем с него, обаче за гостуването му в българската телевизия и твоя коментар... И определянето на 64-те процента в Македония, самоопределили се като македонци, като част от тези 1,2 милиона българи в Македония ли е част от уважаването на правото на самоопределение, за което говориш ти?
Не, аз коментирам само гостуването му в македонската телевизия. Иначе се получава следното, което си го забелязъл. Ние българите, когато говорим с вас македонците (поне аз го правя, а виждам, че и Петър Колев от Щип) ви казваме, че нямаме проблеми как вие се самоопределяте, а когато говорим помежду си, казваме: "Абе те са чисти българи, тези македонци." И ето, ти си чувствителен към това, но то е неизбежно и не би трябвало да те притеснява, защото за мен ти, като форма си македонец, но като съдържание българин. Виждам, че това наврежда много македонци, но по това нищо не може да се направи, защото пък, ако не те имам за българин зад македонския етикет, то моето подсъзнание веднага ще те направи на сърбин, грък, албанец, но не и да те приеме, като етнически. Съжалявам за това. От друга страна, пък в Р Македония това го усещат, като опасност за идендитета и затова избягват да се изправят лице в лице с историческото минало, за да не би това да ги унищожи, като нация. Мисля, че няма такава опасност и не бива да ни е страх от тези неща. Напротив, ако си говорим и си общуваме лице в лице, то ние в един момент ще ви приемем за македонци(такива, каквито вие се самоопределяте), а вие ще приемете миналото си, такова, каквото е. Фер(Честно), както казвате.
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
Редактирано от Водно конче (20.09.2012 18:20)
|