Токио е ясно - свръхмодерен , огромен мегаполис .Всъщност подобно на Лондон Токио е град от отделни градове всеки от които със собствено кметство , местен парламент , централна част ... Цялата метро ериа обхваща около 37 млн. души и е най-голямата в света . Самото Токио е към 12-13 млн. История може и да няма много , но пък живота кипи с пълна сила 
Това е най-старият храм в града . Намира се в квартала Асакуса който е стaрото Едо или старо Токио ... оттук е започнало всичко.

Гинза е токийското "Пето авеню"

Около императорския дворец който заема няколкостотин декара в стрцето на града

Акихабара е квартала със стотици магазини за всичко в електрониката. Много от нещата се пускат тук дори да преди официалната им премиера , и много неща са само за японския пазар 

Местните Спайс гърлс само , че тези са 48 и са може би още по-популярни 

Най-известният рибен пазар в света :

Ей оттук дънеше яка БГ чалга и не вярвах на ушите си 

Ето , че се намърдах и на сватба :

Сградата на "Прада" е произведение на изкуството :

Куче да си в Токио ... цените са между 3-10 000 долара , клиентите се настаняват на диванчета , служител им носи и представя харесаното животинче. Клиенти не липсваха 

Шибуя е стъргалото на младежта в Токио :

Тук е и прочутата статуя с Хачико . Историята е , че всеки ден кучето посрещало на жп гарата своя стопанин - професор в Токийския университет. Един ден професора получил инфаркт и повече не се завърнал , но кучето в продължение на седем години до смъртта си всеки ден идвало в уречения час и чакало с часове стопанина си . Търговците наоколо започнали да го хранят и след смъртта му то е увековечено. Има разбира се и холивудски филм по историята:) http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%BE

Хапвам и презареждам 

Одайба е остров в токийския залив сега застроен с развлекателни и търговски центрове.

Fuji Telecom

Toва да ви е познато ?

Мори Тауър е едно от най-екслузивните и скъпи места в града:

Изглед от 50-ия етаж на кметството на Токио :

Шинджуко е друг огромен квартал известен като шопинг дестинация и място за вечерни забавления. Тук е и местният Red Light District

Mалка частица оцеляла от непосредствено следвоенно Токио. Тук е била черната борса в гладните години след капитуалацията. Сега е бохемски район със стотици барове повечето от които имат не повече от 5-6 места.

Така популярните ученически чанти , които струват майка си и баща си , но казват , че се носят с поколения.

Тоkyo Sky Tower е втората най-висока постройка в света след тази в Дубай ... разбира се сравнението не е много уместно , защото това тук е само комуникационна кула , па макар 600 и кусур метра към небето 

От стаята си имам нелоша гледка натам :

За финал малко от любимите ми пазари :

Ето го и родното кисело мляко - 450 грама за към 2 лева 

Време за вечеря преди полета към южните морета :

Епилог
Снимките не могат да предадат ни най-малко истинските усещания които имах в тази невероятна страна . Мислите ми са още някъде там... Не знам Господ какви планове има за мен , но моите са да се връщам отново и отново в Япония. Времето ще покаже
-------------------- “Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо. Аз съм свободен.” Никос Казандзакис.
|