Re: Изисквания от българска страна за пътуване на деца в чужбина
#3241626 - 08.01.2015 21:25
Отговори
Цитирай
Преди седмица изпратих жена ми и сина ми от летище София (моя полет беше 2 дни по-късно) . Жена ми пътува с 2 паспорта, синът ми само с американския си - БГ отдавна е невалиден но чакаме да мине срок за да го върнем без глоба.
На чек-ина ме питаха дали аз съм бащата и дали съм ОК да пътува, казах да. Изпратих ги до ескалатора и поех да плащам паркинг. Тъкмо излизах от паркинга когато жена ми ми звънна и каза че "горе"/паспортен й искали декларация от мен ... върнах се
Граничния ги доведе двамата долу при мен (не ме пускат да се кача дотам) и ми даде бланка за декларация която разписах. Не знаех ЕГН-то на сина ми та той с досада се обади да го провери по име и рождена дата. Беше учтив но настоятелен, "така ги били стегнали от ЕС". Изобщо не се морих да обяснявам каквото и да е, полета беше след 20 мин. Той ми редеше някакви за "нотариално заверена в БГ консулство" но не обърнах много внимание за какво и кога.
Та разпишете по една декларация да ви е мирна главата и вече ако ви се занимава се разправяйте. Това беше за дете без БГ паспорт, какво остава за ЗК и т.н.
-------------------- Написаното по-горе отразява единствено и само личното ми мнение. Всяко Ваше действие произтичащо от него, е изцяло на Ваша отговорност.