От: Melbourne, Australia
Re: Сайтове за билети до България
#3252487 - 12.02.2015 13:52
Отговори
Цитирай
Не знам какво ви притеснява в тази застраховка - съвсем нормални условия, общо взето същите като застраховките, които си правя от тук като пътувам в чужбина. Ако има проблем си плащаш и после подаваш форма за претенция (да, така се казва на български), след което те проверяват и ти възстановяват щетите. Ако проблемът е по-голям - те поемат разноските за лечение и евентуално да те преместят до БГ (не се налага ти да плащаш):
Цитат: 16.3.3. разходи за болничен престой, включително за: лечение, медицински прегледи, манипулации и операции, чието изпълнение, предвид здравословното състояние на Застрахования, не може да се отлага до неговото завръщане на територията на Република България или на Държавата на постоянно пребиваване; AIG TRAVEL ще избере Болницата, която е най-подходяща за здравословното състояние на Застрахования, ще осигури престоя там и ако здравословното състояние на Застрахования го изисква, ще организира специализиран медицински транспорт до Болницата, и ще информира Болницата за условията на плащане и ще поддържа постоянен контакт с представители на Болницата;
Трябва да им се обадиш след като стане нещо, да, но срокът е 30 дни - едва ли някой, ще каже че е неизпълнимо.
Всяка застраховка действа така, за съжаление ми се е налагало да ползвам правена тук в чужбина - обадих се когато стана инцидента, те ми казаха къде мога да отида, но аз отидох на друго място (препоръчаха болница, на рецепцията ми препоръчаха медицински център с англоговорящи лекари), платих си на място. Като се върнах в Австралия седмица по-късно си подадох документите, като приложих всички доказателства - върнаха ми парите за 3-4 дена. Същото ще е и със застраховката направена в България, предполагам само чакането може да по-дълго.
Както казах и преди - застраховката на esky едва ли е най-изгодната (препродават на AIG), добре е да се разгледат различни, да се види какво покриват и колко струват и да се прецени, коя е най-подходяща.