Здравейте,
Писах и в другата тема , но ще си позволя да направя отделна. Дано не е против правилата. Семейството ни е от трима. Детенце на 5. Също така имаме и голяма дъщеря, но тя е на 19 вече и учи във Великобритания. Та нея не я броя в списъка. Жена ми е статистик по диплома, но е работила като счетоводител. Тъй като не можем да ассестнем при сегашното ни положение решихме да вървим по следния път: 1. Записва магистратура по счетоводство. 2 години. В слабозаселен район. Гледаме James Cook University в Townsville. 2. След две години ще имаме допълнителни точки за учене и за учене в слабозаселен район. 3. Надявам се за две години да подобри и английския до ниво 8. Сега покрива 6, каквото е изискването на университета. 4. След като завърши, кандидатстваме за три годишна postgraduate visa 485. 5. Работи една година и това и дава още точки за 1 year work experience in Australia.
Общо взето, това е плана. Как ви се струва? Дали пропускам нещо? Наясно съм, че това ще ни струва повече акто средства / застраховки, училище за детето.../ Няколко неща ми бягат обаче: След като завърши на място, ще трябва ли да асества счетоводството отново? Ще се оправи ли детенце на тази възраст в съвсем нова среда, без да знае език? Как седи въпроса с работата за мен, в град като Townsville? Има опция за учене и в Аделаида, но не съм сигурен, че искам да се местя точно там...
Благодаря отново и дано не досаждам.
Редактирано от scatering (24.02.2015 15:59)
|