tsvetelina1106
неориентиран
|
Образование, работа и оставане в Австралия
#3266512 - 04.04.2015 16:45
|
|
|
Здравейте! Моля за малко яснота относно следния казус. Дъщеря ми се готви да кандидатства за още една магистратура по Мода и аз я навивам да пробва в Австралия (в Мелбърнския технологичен институт).Аргументите ми са, че тя вероятно ще може да остане там, въпреки че професията й не е номинирана. Но дали това е така? Тук посочвам следните особености: тя e на 24-25 г.; изкара 7 на IELTS, което би могло да се повиши на 8, ако има двегодишен престой в Австралия покрай магистратурата. Събират се към 70 т., защото пресметнах, че се полагат точки за образование, получено в Австралия. Това дали е достатъчно само по себе си? Не е ясно също дали ще може да работи нещо по време на следването си, евентуално по специалността (тя е много добра в това, с което се занимава и има предложение за докторантура в Художествената академия). Тя има приятел, който е завършил индустриален дизаин и магистратура по уеб дизайн; в случай, че реши да замине с нея, дали ще има право на някаква работа, защото според предварителната информация, той ще трябва да зависи от нея изцяло. Дали ще могат да се издържат, ако поне единият от двамата работи дори на половин работен ден, докато тя учи? Таксата не я слагаме в сметката. Моля, ако някой е наясно с повдигнатите въпроси, които ни терзаят, да сподели. Предварително благодаря.
|
|